LibGuides: Geestelijke GezondheidsZorg: Databanken

Zoektips

Search
Databanken hebben meestal als startscherm een algemene zoekbalk. Hierin kan je aangeven naar wat je wil zoeken bijv. auteur, titel, trefwoord e.d.

Advanced Search
In het geavanceerde zoekscherm kan je meerdere zoektermen met elkaar combineren. Dit biedt ook de mogelijkheid om vanaf een bepaalde periode te zoeken. Verder kan hier ook nog worden verfijnd afhankelijk van de aangeboden mogelijkheden (bijv. op onderwerp, tijdschrift e.d..)

Browsen
Door te browsen worden er meestal twee opties aangeboden, namelijk de optie subjects of de optie titles.

Subjects
Bij de optie subjects worden diverse onderwerpen aangeboden waaruit gekozen kan worden. Daarna volgt een overzicht met tijdschrifttitels in die branche.

Titles
In de optie titles wordt meestal een A tot Z lijst aangeboden met tijdschrifttitels uit diverse disciplines.

A-Z Databanken

A-Z Databanken | Databases

DSM-5-TR Online

DSM staat voor Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders. DSM-5-TR bevat handige hulpmiddelen:

De verschillen tussen DSM-IV en DSM-5 uitgelicht
Differentiële diagnostiek met behulp van beslisbomen
Interviewschema’s om de gesprekstechniek te verbeteren
Casussen bij ieder domein
Oefenvragen om uzelf vertrouwd te maken met de inhoud van de DSM-5
Overzicht van alle ICD-9-CM-codes
Complete inhoud van de DSM-5: Studiegids, om nog makkelijker te leren werken met de DSM-5

Klik hier voor meer toelichting bij DSM-5 Online.
Klik hier om het boek DSM-5-TR te lenen bij Zuyd Bibliotheek.

PsychBit

PsycBITE = NeuroBITE This link opens in a new window PsycBITE is an free evidence database that catalogues studies of cognitive, behavioural and other treatments for psychological problems and issues occurring as a consequence of acquired brain impairment. Types of studies contained and appraised for quality on PsycBITE are: systematic reviews, RCTS, non-RCTs, case series, and single case experimental designs. These studies are rated for their methodological quality, evaluating various aspects of scientific rigour.

Meetinstrumenten in de zorg

Deze website geeft een overzicht van meer dan 400 vragenlijsten (PROMs), observatie- en performancetesten voor gebruik in de zorg.

Sage Journals

Sage Journals (Sage Premier) This link opens in a new window SAGE Premier provides electronic access to 645+ SAGE journals with backfile to 1999. Search and browse journals by discipline, including journals in business, humanities, social sciences, and science, technology, and medicine.

Sage Journals is een databank met meer dan 900 tijdschriften met betrekking tot de GGZ, sociale wetenschap, technologie en gezondheidszorg.

ScienceDirect

ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.

ScienceDirect is een internationale multidisciplinaire databank met (meestal) full-text artikelen uit tijdschriften, handboeken of hoofdstukken uit een boek.

SpringerLink

SpringerLink is de Full Text-databank van de online collectie van Nederlandstalige vaktijdschriften en e-books van Bohn Stafleu van Loghum, gericht op de zorgprofessional.

Klik hier voor toelichting bij SpringerLink.

Wiley Online Library

Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.

De Wiley Online Library is een multidisciplinaire databank met meer dan 6 miljoen artikelen uit 1500 tijdschriften, 18 duizend online boeken en naslagwerken en protocollen.

Scripties / Afstudeerwerkstukken

HBO-Kennisbank This link opens in a new window De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.
Netherlands Research Portal op OpenAIRE CONNECT This link opens in a new window Nederlands Onderzoeksportaal op OpenAIRE CONNECT (opvolger van NARCIS), bevat de publicaties, datasets en projecten van de Nederlandse onderzoeksinstellingen. Het portaal heeft als doel om het Nederlandse onderzoek te verbinden met een brede gebruikersgroep van (inter)nationale onderzoekers, journalisten, beleidsmakers en bedrijven.