LibGuides: Accountancy: Recht

Verplichte literatuur en Toegang digitale publicaties

Digitale publicatie ondernemingsrecht via Legal Intelligence Handleiding voor het vinden van digitale publicaties (boeken en tijdschriften) op het vakgebied van ondernemingsrecht, toegankelijk via Legal Intelligende
Digitale publicaties belastingrecht via Legal Intelligence Handleiding voor het zoeken naar digitale publicaties (boeken en Tijdschriften) over belastingrecht via Legal Intelligence
Digitale publicaties verbintenissenrecht via Legal Intelligence Handleiding voor het vinden van digitale publicaties (boeken en tijdschriften) over verbintenissenrecht, die toegankelijk zijn via Legal Intelligence
Digitale publicaties vermogensrecht via Legal Intelligence Handleiding voor het vinden van digitale publicaties (tijdschriften en boeken) die toegankelijk zijn via Legal Intelligence
MAB, artikelen Ondernemingsrecht Handleiding voor het zoeken en vinden van artikelen in het vakblad MAB. Dit vakblad is full-text en Open Access toegankelijk en is ook opgenomen in de database DOAJ
MAB, artikelen over Fiscale Economie Handleiding voor het zoeken en vinden van artikelen in het vakblad MAB. Dit vakblad is full-text en Open Access toegankelijk en is ook opgenomen in de database DOAJ

E-boeken Commerciele Economie, collectie Zuyd Bibliotheek Overzicht van E-boeken, opgenomen in de collectie van Zuyd Bibliotheek
E-boeken Financieel Management, Collectie Zuyd Bibliotheek

Publicaties belastingrecht

Publicaties ondernemingsrecht

Praktisch ondernemingsrecht by Rutten, S.S.M (Author)
Publication Date: 2023

Publicaties Vermogensrecht

Kern van het vermogensrecht by Rossum, M.M 1957- (Author), Heij, D.J.B. op (Author)
Publication Date: 2023

E-boeken, selectie van Voorbeelden

Belastingrecht HBO Editie 2023-2024 by Sterk, M.E.H (Author), Langen, C.M.D. de (Author), Schonewille-Rozenblad, C.L (Author)
Publication Date: 2024
Ondernemingsgericht privaatrecht en ESG by Faber, N.E.D. (Author), Kortmann, S.C.J.J. (Author)
Publication Date: 2024
Sustainability Objectives in Competition and Intellectual Property Law by Këllezi, Pranvera (Editor), Kobel, Pierre (Editor), Kilpatrick, Bruce (Editor)
Publication Date: 2024

Voorbeelden zoeken in DiZ, Recht

E-Bronnen Recht

Ars Aequi Juridische Informatie, artikelen en kennisclips
EUR Lex EU recht en publicaties
Fiscaal Up to Date
Legal talk LegalTalk is een product van Boom Juridische uitgevers (BJu). BJu is al ruim vijftien jaar actief in de juridische informatiewereld. Ons uitgangspunt is dat wij leven van ideeën en het businessmodel daar later wel bij ontwikkelen. Je moet ondernemen en meegaan met de bewegingen in de juridische markt. En die markt is – net als wij – sterk in beweging. Wij zorgen voor antwoorden op vragen die nu én in de toekomst worden gesteld. En voorzien in flexibele content die op maat is geprijsd
Ondernemingsrecht
Recht.nl Internetportaal voor juristen
Rechtspraak.nl De website van rechtbanken, gerechtshoven, de Hoge Raad der Nederlanden en de bijzondere colleges. Met informatie over de procedures bij rechtszaken, uitspraken en de organisatie van de rechtspraak.

Publicaties Verbintenissenrecht

Aanbestedingsrecht 2023: Studenteneditie by Stellingwerff Beintema, A (Redactor)
Publication Date: 2023
Consument & recht in de praktijk: Cases, leerstukken en wetteksten by Samim, Parviz (Author)
Publication Date: 2023
Verbintenissenrecht, ondernemingsrecht & arbeidsrecht by Ruiter, G.W. de (Author), Westra, Robert (Author)
Publication Date: 2023

Vakbladen Recht

Ars aequi: juridisch studentenblad : onder auspiciën van de Vereniging van Juridische Faculteiten in Nederland Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1951, Zwolle Tjeenk Willink 1951 Onderwerpen: Recht Tijdschriften Hjo ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000092695632 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 01 Normaal uitleenbaar DZ36000092695624 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 02 Normaal uitleenbaar DZ36000092695608 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 03 Normaal uitleenbaar DZ36000092695590 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092695582 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092695566 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 06 Normaal uitleenbaar DZ36000092704095 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 07/ 08 Normaal uitleenbaar DZ36000092700838 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 09 Normaal uitleenbaar DZ36000092710910 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 01 Normaal uitleenbaar DZ36000092711637 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 02 Normaal uitleenbaar DZ36000092712312 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 03 Normaal uitleenbaar DZ36000092713229 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000093701414 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000093705091 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 06 Normaal uitleenbaar DZ36000093707758 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 07/ 08 Alleen ter inzage
Bedrijfsjuridische Berichten by Kluwer navigator
Maandblad voor Ondernemingsrecht by BJU
Weekblad fiscaal recht Coauteur: Belastingdienst (Auteur), Nederlandse Federatie van Belastingconsulenten (Auteur), Nederlandse Federatie van Belastingadviseurs (Auteur) Materiaal: E-tijdschrift E-tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2003, Deventer Kluwer 2003-(-) Onderwerpen: Kluwer navigator Elektronische tijdschriften Belastingrecht Hjo ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Klik hier voor toegang / Click here for access

BJU, Markt en Mededinging Markt & Mededinging (M&M) behandelt het nationale mededingingsrecht in de meest brede zin. Het tijdschrift combineert wetenschappelijke vraagstukken met de Nederlandse rechtspraktijk. Door annotaties van relevante Europese en Nederlandse rechtspraak en ACM-besluiten blijft de abonnee op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het mededingingsrecht.
BJU Onderneming en Financiering Onderneming en Financiering (O&F) combineert juridische en financiële onderwerpen rondom ondernemingen. Elk nummer behandelt één actueel thema waar elke onderneming mee te maken heeft.

Databanken Recht

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
BJu Tijdschriften online This link opens in a new window BJu Tijdschriften online bevat een archief met meer dan 5500 juridisch- wetenschappelijke artikelen het gebied van burgerlijk recht, burgerlijk procesrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, ondernemingsrecht, erfrecht, estate planning, strafrecht, rechtsfilosofie, criminologie, mediation en herstelrecht. De artikelen gaan terug tot 2002.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
InView Essential This link opens in a new window InView Essential is een databank, die ook interessant is voor niet-juridische opleidingen. Deze databank bevat titels op het gebied van wetgeving, jurisprudentie en andere juridische literatuur, maar ook modules op het gebied van accountancy, facility management, sociale verzekeringen, onderwijs en personeel & arbeid.
Inloggen via SURF, kies Zuyd Hogeschool
Legal Intelligence This link opens in a new window
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.