Home - Ondernemingsplan (Accountancy | Finance &Control)

Verplichte literatuur en Toegang digitale publicaties

Beter in rapporteren by Tiggeler, Eric 1961- (Auteur), Rundervoort, Manon (Auteur) Materiaal: Boek Boek Taal: Dutch Jaar: 2019, Amsterdam Boom 2019-(-) Editie: Tweede druk. Onderwerpen: Schrijfvaardigheid 844.4 Rapporteren Exemplaren Omschrijving Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000093874590 Boeken- Vakliteratuur 844.4 Tigg
Publication Date: 2019
Core business: Engelse grammatica voor het hoger economisch onderwijs by Voort, Petrus Johannes 1939- (Auteur) Materiaal: Boek Boek Taal: Dutch Jaar: 2020, Utrecht Noordhoff Uitgevers 2020-(-) Editie: 4e druk. Serie: Core business Onderwerpen: Engelse taalkunde 837.1 Engels Grammatica Engels Exemplaren Omschrijving Context Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000093940268 Boeken- Vakliteratuur Engels 837.1 Voor
Publication Date: 2020
Inleiding tot de marketing by Verhage, Bronislaw Johannes (Auteur) Andere auteurs: Jansen, Jeffrey (und) Materiaal: Boek Boek Taal: Dutch Jaar: 2020, Groningen Noordhoff Uitgevers 2020-(-) Editie: Vijfde druk. Onderwerpen: Marketing 11 bedrijf en beroep 369.1 Exemplaren Omschrijving Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000093938643 Boeken- Vakliteratuur 369.1 Verh
ISBN: 978-90-01-88686-8
Publication Date: 2020
Zo maak je een ondernemingsplan by Hoofdauteur: Grit, Roel (Auteur) Materiaal: Boek Boek Taal: Dutch Jaar: 2019, Groningen Noordhoff 2019-(-) Editie: 4e dr. Onderwerpen: Ondernemers Ondernemingsplan Startende ondernemingen Bedrijfsplanning Ondernemerschap vnf Exemplaren Omschrijving Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000093697736 Boeken- Vakliteratuur 351.32 Grit
ISBN: 978-90-01-12038-2
Publication Date: 2019
Zo maak je een Ondernemingsplan

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)

Voorbeelden zoeken in DiZ, Ondernemingsplan

Business Plan for Entrepreneurs, Actors and Organizations of Social and Solidarity Economy based on Neutrosophic AHP-SWOT. Auteurs: Baque Villanueva, Lisenia Karina1 uq.liseniabaque@uniandes.edu.ec Viteri Intriago, Danilo Augusto1 uq.daniloviteri@uniandes.edu.ec Álvarez Gómez, Lyzbeth Kruscthalia1 uq.diracademica@uniandes.edu.ec Izquierdo Morán, Aída Margarita1 uq.aidaizquierdo@uniandes.edu.ec Bron: Neutrosophic Sets & Systems. 2020, Vol. 37, p224-234. 11p. Documenttype: Article Termen voor onderwerp: *BUSINESS planning *SOCIAL cohesion *NONPROFIT sector *BUSINESSPEOPLE *SOCIAL structure *COOPERATIVE housing Trefwoorden verstrekt door auteur: Business plan entrepreneurship neutrosophic AHP-SWOT technique social and solidarity economy Uittreksel: The main purpose of this research is to design a new business plan structure for entrepreneurs, actors and organizations of social and solidarity companies in the province Los Ríos, Ecuador. Thus, this paper aims to create a simple and rigorous guide designed upon the gathering of the necessary information from 24 entrepreneurs of the project "Young Impulse" led by the "Youth Technical Secretariat". We propose to use the neutrosophic AHP-SWOT technique as part of the business plan. We incorporate Neutrosophy because it allows us to explicitly model the indeterminacy that exists in experts' evaluation. On the other hand, the Analytic Hierarchy Process (AHP) and SWOT (Strengths, Weaknesses, Opportunities and Threats) techniques have proven to be effective in decision-making and planning. Social and solidarity economy constitutes a different way of managing economy, it is a sector of the economy that would be halfway between the private sector and business on the one hand, and the public sector and government on the other hand, and that includes cooperatives, associate labor companies, non-profit organizations, and charitable associations. Additionally, we present a study to determine the best strategy to start a business, according to the opinion of the aforementioned 24 entrepreneurs, based on neutrosophic AHP-SWOT. [ABSTRACT FROM AUTHOR] Copyright of Neutrosophic Sets & Systems is the property of Neutrosophic Sets & Systems and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.) Affiliaties auteur: 1Universidad Regional Autónoma de los Andes. Extensión Quevedo. Km 5 de la Vía a Valencia Código postal: 120502 ISSN: 2331-6055 Aanwinstennummer: 147667669 Database: Academic Search Ultimate
THE EVALUATION OF ENTERPRISE RESOURCE PLANNING APPLICATION USING INFORMATION SYSTEMS SUCCESS MODEL Auteurs: William, Fian1 Tjhin, Viany Utami1 Bron: Journal of Management Information & Decision Sciences. 2021, Vol. 24 Issue 5, p1-13. 13p. Documenttype: Article Termen voor onderwerp: *Enterprise resource planning *Business planning *Management information systems *Information technology management *Information resources management Trefwoorden verstrekt door auteur: ERP ISSM SAP ECC6 Smart PLS Variable NAICS/branchecodes: 519190 All Other Information Services Uittreksel: SAP ERP application is an application designed to provide useful information to support the strategy, operations, and decision-making at PT XYZ. However, when researchers made observations at the head office of PT XYZ, the ERP applications at PT XYZ were very many nonstandard programs. So it becomes a question of whether the ERP application still provides Net Benefit to PT XYZ. This study used the Information System Success Model as the basis for the evaluation. As a result, the significant variable is System Quality towards User Satisfaction, User Satisfaction towards Net Benefits. Meanwhile, the variables that did not significantly affect Information Quality towards Intention to Use, Information Quality towards User Satisfaction, System Quality towards Intention to Use, Service Quality towards Intention to Use, Service Quality towards User Satisfaction, and Intention to Use towards Net Benefits. [ABSTRACT FROM AUTHOR] Copyright of Journal of Management Information & Decision Sciences is the property of Jordan Whitney Enterprises, Inc. and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.) Affiliaties auteur: 1Bina Nusantara University Aanwinstennummer: 151077215 Database: Business Source Ultimate
Sustainable operations of industrial symbiosis: an enterprise input-output model integrated by agent-based simulation. Auteurs: Yazan, Devrim Murat1 (AUTHOR) d.m.yazan@utwente.nl Fraccascia, Luca1,2 (AUTHOR) Bron: International Journal of Production Research. Jan2020, Vol. 58 Issue 2, p392-414. 23p. 1 Diagram, 3 Charts, 9 Graphs. Documenttype: Article Termen voor onderwerp: *Industrial ecology *Business planning *Business development *Cost effectiveness *Business enterprises *Waste minimization Ecological models Trefwoorden verstrekt door auteur: agent-based simulation circular economy enterprise input-output Industrial symbiosis sustainable operations Uittreksel: Industrial symbiosis (IS) is a key for implementing circular economy. Through IS, wastes produced by one company are used as inputs by other companies. The operations of IS suffers from uncertainty barriers since wastes are not produced upon demand but emerge as secondary outputs. Such an uncertainty, triggered by waste supply-demand quantity mismatch, influences IS business dynamics. Accordingly, companies have difficulty to foresee potential costs and benefits of implementing IS. The paper adopts an enterprise input-output model providing a cost–benefit analysis of IS integrated to an agent-based model to simulate how companies share the total economic benefits stemming from IS. The proposed model allows to explore the space of cooperation, defined as the operationally favourable conditions to operate IS in an economically win-win manner. This approach, as a decision-support tool, allows the user to understand whether the IS relationship is created and how should the cost-sharing policy be. The proposed model is applied to a numerical example. Findings show that cost-sharing strategies are dramatically affected by waste supply-demand mismatch and by the relationship between saved and additional costs to run IS. Apart from methodological and theoretical contributions, the paper proposes managerial and practical implications for business strategy development in IS. [ABSTRACT FROM AUTHOR] Copyright of International Journal of Production Research is the property of Taylor & Francis Ltd and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.) Affiliaties auteur: 1Department of Industrial Engineering and Business Information Systems, University of Twente, Enschede, The Netherlands 2Department of Computer, Control, and Management Engineering "Antonio Ruberti", Sapienza University of Rome, Rome, Italy ISSN: 0020-7543 DOI: 10.1080/00207543.2019.1590660 Aanwinstennummer: 141097149 Database: Business Source Ultimate

Vakliteratuur, vakbladen

Wil je op de hoogte blijven van recente artikelen uit vakbladen op je vakgebied, lees dan de

voor een selectie van artikelen uit economische vakbladen.
Hieronder een overzicht van belangrijke vakbladen voor de opleiding.

Accountant: maandblad van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants Coauteurs: Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (Auteur) Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2011, Amsterdam Reed Business 2011 Onderwerpen: Accountancy Tijdschriften ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Website van dit tijdschrift Bibliotheek Ligne DZ36000092695756 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2015-Q 4 Normaal uitleenbaar DZ36000092709193 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016-Q 4 Normaal uitleenbaar DZ36000092712627 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017-Q 1 Beschikbaar DZ36000093706883 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017-Q 2 Alleen ter inzage
BelastingMagazine: onafhankelijk maandblad over onderneming en belastingen Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1992, 's-Hertogenbosch Account 1992 Onderwerpen: Belastingen 346.2 Bedrijfsleven Belastingrecht Overheidseconomie
ISBN: 0927-7080
Beleggers belangen: officieel orgaan van de Vereniging van Fondsenhouders van de Vereniging Effectenbescherming en van de Nederlandse Vereniging van Obligatiehouders Coauteur: Vereniging Effectenbescherming (Auteur), Nationale Stichting voor Beleggingsstudieclubs (Auteur) Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1956, Schiedam Nederlandse Vereniging van Obligatiehouders 1956 Onderwerpen: Beleggingsleer Beleggingen 345.7 Exemplaren Omschrijving Verwante items Beschrijving item: Jrg. 1 (1956/57) - ... Bevat tevens de mededelingen van de Vereniging Effectenbescherming Fysieke beschrijving: 30 cm Periodiciteit: Ligne: bewaartermijn 2 jaar ISSN: 00058-343 PPN: 831087439
ISBN: 00058-343
Cm: voor de financieel professional met ambitie Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2015, Deventer een uitgave van Vakmedianet 2015 Onderwerpen: Controlling Accounting 361.5 Exemplaren Omschrijving Verwante items Beschrijving item: Nummer 1, maart 2015 - ... Omslagondertitel: Voor de financieel professional met ambitie Verschijnt 10x per jaar Samensmelting van: Tijdschrift controlling, ISSN 1389-7713 + en: Tijdschrift administratie, ISSN 1388-2635 + en: Controllers magazine, ISSN 0926-7158 Fysieke beschrijving: 30 cm Periodiciteit: Ligne: bewaartermijn 2 jaar ISSN: 2405-8459 PPN: 390789291
Economisch-statistische berichten: algemeen weekblad voor handel, nijverheid, financie͏̈n en verkeer Coauteur: Instituut voor Economische Geschriften (Auteur), Stichting Het Nederlands Economisch Instituut (Auteur) Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Dutch Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Klik hier voor login gegevens / Click here for login data Website van het tijdschrift Bibliotheek Ligne DZ36000092696267 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4725 Normaal uitleenbaar DZ36000092696275 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4726 Normaal uitleenbaar DZ36000092696283 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4727 Normaal uitleenbaar DZ36000092696291 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4728 Normaal uitleenbaar DZ36000092696309 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4729 Normaal uitleenbaar DZ36000092696317 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4730 Normaal uitleenbaar DZ36000092696325 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4731 Normaal uitleenbaar DZ36000092696333 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4732 Normaal uitleenbaar DZ36000092696341 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4733 Normaal uitleenbaar DZ36000092696358 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4734 Normaal uitleenbaar DZ36000092696366 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4735 Normaal uitleenbaar DZ36000092696374 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4736 Normaal uitleenbaar DZ36000092696382 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4737 Normaal uitleenbaar DZ36000092704632 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4739 Normaal uitleenbaar DZ36000092692738 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4740 Normaal uitleenbaar DZ36000092692522 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4741 Normaal uitleenbaar DZ36000093077400 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4742 Normaal uitleenbaar DZ36000092708609 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4743 Normaal uitleenbaar DZ36000092710373 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4744 Normaal uitleenbaar DZ36000092703246 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4745 Normaal uitleenbaar DZ36000092711397 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4746 Normaal uitleenbaar DZ36000092712171 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4747 Normaal uitleenbaar DZ36000092713302 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4748 Normaal uitleenbaar DZ36000093704243 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4749 Alleen ter inzage DZ36000093704342 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4749 Dossier lenen om te wonen Alleen ter inzage DZ36000093706669 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4750 Normaal uitleenbaar DZ36000093707717 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften
The economist: weekly commercial times, banker's gazette and railway monitor Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: English Jaar: 1843, London Economist Newspaper Ltd 1843 Onderwerpen: Tijdschriften Economie Engels 658(051)=20 Financieel management Bedrijfseconomie 33(051)=20 Ondernemen Hhm Beurswezen ts
Executive Finance Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2015, [Alphen aan den Rijn] Vakmedianet Management 2015 Onderwerpen: Financieel management, financiering Financieel management ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Bijbehorende website Bibliotheek Ligne DZ36000092700176 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2015- 01 Normaal uitleenbaar DZ36000092696796 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 03 Normaal uitleenbaar DZ36000092700333 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092702560 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092701786 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092702552 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092709300 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 06 Normaal uitleenbaar DZ36000092711728 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 1 Normaal uitleenbaar DZ36000092713369 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 2 Normaal uitleenbaar DZ36000093706925 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften
Maandblad voor accountancy en bedrijfseconomie Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1989, 's-Gravenhage Elsevier bedrijfsinformatie 1989 Onderwerpen: Accountancy Bedrijfseconomie Accounting ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Bijbehorende website Klik hier voor login gegevens / Click here for login data Bibliotheek Ligne DZ36000092697737 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 01/ 02 Normaal uitleenbaar DZ36000092697729 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 03 Normaal uitleenbaar DZ36000092697711 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092697703 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092699790 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 07/ 08 Normaal uitleenbaar DZ36000092693249 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 09 Normaal uitleenbaar DZ36000092701653 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 10 Normaal uitleenbaar DZ36000092702503 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 11 Normaal uitleenbaar DZ36000092710407 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 12 Normaal uitleenbaar DZ36000092711892 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 01/ 02 Normaal uitleenbaar DZ36000093704284 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 03/ 04 Normaal uitleenbaar DZ36000093706842 Tijdschrift - lopend abonnement
MT Rendement Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2009, Rotterdam Rendement Uitgeverij 2009 Onderwerpen: Personeelsmanagement Management en organisatie: algemeen Management Arbeidsverhoudingen ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Website van dit tijdschrift Klik hier voor login gegevens / click here for login data Bibliotheek Ligne DZ36000092698263 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 01 Normaal uitleenbaar DZ36000092698255 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 02 Normaal uitleenbaar DZ36000092698248 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 03 Normaal uitleenbaar DZ36000092698230 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092698222 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092698214 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 06 Normaal uitleenbaar DZ36000092704483 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 07 Normaal uitleenbaar DZ36000092699808 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 08 Normaal uitleenbaar DZ36000092707981 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 09 Normaal uitleenbaar DZ36000092701943 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 11 Normaal uitleenbaar DZ36000092703030 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 12 Normaal uitleenbaar DZ36000092703253 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 1 Normaal uitleenbaar DZ36000092712585 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 3 Normaal uitleenbaar DZ36000092713203 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4 Normaal uitleenbaar DZ36000093704094 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 5 Normaal uitleenbaar DZ36000093704748 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 6 Normaal uitleenbaar DZ36000093707808 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 7 Alleen ter inzage DZ36000093080560 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften
Time : the weekly newsmagazine
VFP Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1996, Deventer Kluwer 1996 Onderwerpen: Financiële planning Beleggingen Beleggingsleer ts Dit tijdschrift is ook elektronisch beschikbaar via de databank Kluwer Navigator Exemplaren Omschrijving Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000092706728 Tijdschrift - lopend abonnement

Aanwinsten bibliotheekcollectie

Fantoomgroei: waarom we steeds harder werken voor steeds minder by Heijne, Sander 1982- (Auteur), Noten, Hendrik 1991- (Auteur) Materiaal: Boek Boek Taal: Dutch Jaar: 2020, Amsterdam Uitgeverij Atlas Contact 2020-(-) Serie: Fantoomgroei Onderwerpen: 10 mens en maatschappij 1981-2020 352.32 Nederland Economische ontwikkeling Loonbeleid Economische groei 351.3 Kritiek (algemeen) Kritiek Exemplaren Omschrijving Context Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000093938882 Boeken- Vakliteratuur 351.32 Heij
ISBN: 978-90-470-1324-2
Publication Date: 2020
Start-up survival: tacticals van 50 topondernemers by Geers, Robin (Auteur), Wit, Jeroen de (Auteur) Materiaal: Boek Boek Taal: Dutch Jaar: 2018, Leuven Lannoo Campus 2018 Onderwerpen: 11 bedrijf en beroep Startende ondernemingen Ondernemerschap ondernemerschap vnf Exemplaren Omschrijving Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000093691374 Boeken- Vakliteratuur 351.32 Geer
ISBN: 978-94-014-5044-7
Publication Date: 2018
Zo maak je een ondernemingsplan by Hoofdauteur: Grit, Roel (Auteur) Materiaal: Boek Boek Taal: Dutch Jaar: 2019, Groningen Noordhoff 2019-(-) Editie: 4e dr. Onderwerpen: Ondernemers Ondernemingsplan Startende ondernemingen Bedrijfsplanning Ondernemerschap vnf Exemplaren Omschrijving Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000093697736 Boeken- Vakliteratuur 351.32 Grit
ISBN: 978-90-01-12038-2
Publication Date: 2019

E-Bronnen

ABNAMRO Insight Branche-informatie per sector
Baaz Informatie voor ondernemers
Business Model Canvas, Template Business Modell Canvas, Uitleg en template via KvK
De Nederlandsche Bank, DNB DNB zet zich in voor een stabiel financieel stelsel: stabiele prijzen, solide financiële instellingen en een goed werkend betalingsverkeer. In al haar taken geeft DNB invulling aan haar missie: werken aan vertrouwen.
De Ondernemer
Dossier Conjunctuur, CBS De schommelingen van de economische groei op korte termijn noem je de conjunctuur. Periodes van sterkere groei (hoogconjunctuur) en periodes van tragere (laagconjunctuur) of zelfs negatieve groei (crisis) wisselen elkaar af. De meest gebruikte indicator voor de ontwikkeling van de economie is het bruto binnenlands product (bbp). In het dossier Conjunctuur zijn naast het bbp een aantal andere belangrijke indicatoren bijeen gebracht die iets zeggen over de ontwikkeling van de economie op korte termijn. Verder geven ook visualisaties, zoals de Conjunctuurklok en radars, een beeld van de conjunctuur.
Economiehulp, ondernemingsplan Uitleg en formulieren voor het maken van een ondernemingsplan
FD Financieele Dagblad Zuyd Bibliotheek heeft een abonnement op het FD. Je hebt daarom online toegang tot alle artikelen. Stuur een mail naar bibliotheek.ligne@zuyd.nl voor de toegangscode.
In zaken gaan
MKB Nederland Het mkb is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Ruim een eeuw geleden is MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland.
Ondernemen en internet
Ondernemersplein Alle informatie van de overheid voor ondernemers Eén centrale plek Makkelijk, snel, overzichtelijk Meer tijd om te ondernemen
more...less...
Ondernemersplein is een initiatief van:

Kamer van Koophandel, Antwoord voor bedrijven, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, De Belastingdienst, Rijksdienst voor het wegverkeer, Centraal Bureau voor de Statistiek
Ondernemingsplan sjabloon Sjabloon voor het maken van een ondernemingsplan, via KvK.
Planbureau voor de Leefomgeving Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) is het nationale instituut voor strategische beleidsanalyse op het gebied van milieu, natuur en ruimte. Het PBL draagt bij aan de kwaliteit van de politiek-bestuurlijke afweging door het verrichten van verkenningen, analyses en evaluaties waarbij een integrale benadering vooropstaat. Het PBL is voor alles beleidsgericht. Het verricht zijn onderzoek gevraagd en ongevraagd, onafhankelijk en wetenschappelijk gefundeerd.
Rabobank Cijfers en Trends Prognoses en cijfers per sector
Rabobank template voor een ondernemingsplan
Sprout
Start bedrijf
Wij Limburg WijLimburg is al meer dan 10 jaar het toonaangevende platform voor ondernemend Limburg. Dagelijks informeert, verbindt en inspireert WijLimburg de Limburgse ondernemer om nog succesvoller te kunnen ondernemen. WijLimburg is van en voor Limburgse ondernemers. Want ondernemen doe je niet alleen.

Databanken met Bedrijfsinformatie, handleidingen

Nexis Uni Rondleiding door deze databank, op zoek naar nieuwsartikelen en bedrijfsinformtie
Company.info Rondleiding in de databank Company.info, overzicht van de zoekmogelijkheden en mogelijkheden.

Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.

Informatieprofessional

Ingrid Kars

Email Me

Contact:

Ligne 2 6131MT Sittard – Postbus 69 6130AB Sittard

046-4207020

Subjects: Economie & Talen | Economics & Languages, Onderzoek, Research

Databanken Ondernemingsplan

Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
HBO-Kennisbank This link opens in a new window De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.
Kluwer Navigator = InView Essential This link opens in a new window De Kluwer Navigator is een databank, die ook interessant is voor niet-juridische opleidingen. Deze databank bevat ruim 200 titels op het gebied van wetgeving, jurisprudentie en andere juridische literatuur, maar ook modules op het gebied van accountancy, facility management, sociale verzekeringen, onderwijs en personeel & arbeid.
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni. Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
OECD iLibrary This link opens in a new window The OECD's Online Library of Statistical Databases, Books, Publications, Podcasts and Periodicals.
- This link opens in a new window
Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
Statline CBS This link opens in a new window StatLine is de elektronische databank van het CBS. In StatLine staat statistische informatie over vele maatschappelijke onderwerpen in de vorm van tabellen, grafieken en kaarten. Alle resultaten zijn gratis toegankelijk. Printen of exporteren kan ook gratis.

Databanken met Artikelen, Ondernemingsplan

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
BJu Tijdschriften online This link opens in a new window BJu Tijdschriften online bevat een archief met meer dan 5500 juridisch- wetenschappelijke artikelen het gebied van burgerlijk recht, burgerlijk procesrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, ondernemingsrecht, erfrecht, estate planning, strafrecht, rechtsfilosofie, criminologie, mediation en herstelrecht. De artikelen gaan terug tot 2002.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.
Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.