Uitwerking zoekvraag en presentaties, Financieel Management - Ondernemingsplan (Accountancy | Finance &Control)

Presentaties Instructies

Presentatie Introductie Bibliotheek, ondernemingsplan 202503 Presentatie instructie informatievaardigheid voor introductie ZuydBibliotheek aan de hand van het maken van een ondernemingsplan
Presentatie afstuderen Financieel Management 2025 presentatie informatievaardigheid voor afstudeerders van de opleidingen Accountancy en Finance & Control

Handleidingen voor het gebruik van databanken

2024 Rondleiding Company.info Informatie over de mogelijheden van de databank Company.info
2024 Rondleiding Statista Informatie over de mogelikheden van de databank Statista
2025 Rondleiding Nexis Uni Presentatie van de mogelijkheden en informatie die te vinden is in deze databank

Databanken met bedrijfsinformatie

Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
Hoe log je in op Company Info?
Gebruikersnaam = je Zuyd e-mailadres. Kies: Log in met SURFCONEXT. Selecteer Zuyd Hogeschool
Bekijk de afbeelding
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni.  Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.

Informatievaardigheid, LibGuides met uitleg

Gen AI en literatuuronderzoek Uitleg en quiz over de toepassingen van Generatieve AI bij literatuuronderzoek
Hoe herken je nepnieuws Uitleg en ook quiz over het beoordelen van Nepnieuws
Informatievaardigheden Cursus A: Starters (Zuyd Bibliotheek) Uitleg en Quiz over informatievaardigheid voor startende studenten
Informatievaardigheden Cursus B: Literatuuronderzoek (Zuyd Bibliotheek) Uitleg en Quiz over informatievaardigheid bij het doen van literatuuronderzoek

Zoekcases

2025 Zoekcase Financiering Zoekcase over bedrijfsfinanciering, zoekmogelijkheden in DiZ en afzonderlijke databanken/E-bronnen
2025 Zoekcase Risicomanagement Zoekcase met de zoekmogelijkheden in DiZ en afzonderlijke databanken e-bronnen over risicomanagement
2025 Integrale zoekcase databanken Zoekcase in alle relevante databanken van Zuyd Bibliotheeek m.b.t. de bedrijfsfinanciering van een winkel in vegan cosmetica

Databanken

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
Hoe log je in op Company Info?
Gebruikersnaam = je Zuyd e-mailadres. Kies: Log in met SURFCONEXT. Selecteer Zuyd Hogeschool
Bekijk de afbeelding
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni.  Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.
Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.
OECD Publications (previously known as OECD iLibrary) This link opens in a new window The OECD's Online Library of Statistical Databases, Books, Publications, Podcasts and Periodicals.
Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
Statline CBS This link opens in a new window StatLine is de elektronische databank van het CBS. In StatLine staat statistische informatie over vele maatschappelijke onderwerpen in de vorm van tabellen, grafieken en kaarten. Alle resultaten zijn gratis toegankelijk. Printen of exporteren kan ook gratis.