LibGuides: Onderzoeksvaardigheden en informatievaardigheid voor afstudeerders van de opleiding Commerciële Economie: Home

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)

Voorbeelden zoeken in DiZ, Onderzoek en Rapportage

Advancing Qualitative IS Research Methodologies: Expanding Horizons and Seeking New Paths. Auteurs: Cecez-Kecmanovic, Dubravka1 dubravka@unsw.edu.au Davison, Robert M.2 isrobert@cityu.edu.hk Fernandez, Walter1 w.fernandez@unsw.edu.au Finnegan, Patrick1 p.finnegan@unsw.edu.au Pan, Shan L.1 shan.pan@unsw.edu.au Sarker, Suprateek3 suprateek.sarker@comm.virginia.edu Bron: Journal of the Association for Information Systems. 2020, Vol. 21 Issue 1, p246-263. 18p. Documenttype: Article Termen voor onderwerp: *Qualitative research *Management information systems *Operations research Research methodology Social science research Trefwoorden verstrekt door auteur: Diversity f Qualitative Research Innovation Maturing of Qualitative Research Metatheoretical Positions Methodologies Qualitative Inquiry Qualitative Research NAICS/branchecodes: 541614 Process, Physical Distribution, and Logistics Consulting Services 541720 Research and Development in the Social Sciences and Humanities Affiliaties auteur: 1University of New South Wales, Australia 2City University of Hong Kong, Hong Kong 3University of Virginia, USA ISSN: 1536-9323 DOI: 10.17705/1jais.00599 Aanwinstennummer: 141870821 Database: Business Source Ultimate
Indigenous research methodology – weaving a research interface. Auteurs: Ryder, Courtney1,2 (AUTHOR) cryder@georgeinstitute.org.au Mackean, Tamara1,2 (AUTHOR) Coombs, Julieann1,3 (AUTHOR) Williams, Hayley4 (AUTHOR) Hunter, Kate1 (AUTHOR) Holland, Andrew J. A.5 (AUTHOR) Ivers, Rebecca Q.1,2,6 (AUTHOR) Bron: International Journal of Social Research Methodology. May2020, Vol. 23 Issue 3, p255-267. 13p. 1 Diagram, 2 Charts. Documenttype: Article Termen voor onderwerp: *Quantitative research Research methodology Torres Strait Islanders Space research Scientific community Trefwoorden verstrekt door auteur: Indigenous research interface research public health quantitative research Uittreksel: Indigenous research Knowledges and methodologies have existed over millennia, however it is only recently that Indigenous scholars have been able to challenge institutional Western hegemony to reclaim sovereignty in the research space. Despite the high volume of quantitative research describing Aboriginal and Torres Strait Islander health, there has been limited evaluation of the value added through incorporation of Indigenous Knowledges and methodologies. 'Research at the interface' has been discussed as an Indigenous research methodology for researchers to contextualise and inform their research practices, between Indigenous and Western systems of knowledge. In this article we address the significance of 'research at the interface' for Aboriginal and Torres Strait Islander research, as an exciting opportunity for innovation to ensure strength, self-determination and resilience for Aboriginal and Torres Strait Islander communities engaged in research. We also introduce weaving a methodology for 'research at the interface' as a process for conceptualising Indigenous and quantitative research methodologies at the interface. [ABSTRACT FROM AUTHOR] Copyright of International Journal of Social Research Methodology is the property of Routledge and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.) Affiliaties auteur: 1The George Institute for Global Health, University of New South Wales, Sydney, Australia 2Southgate Institute for Health, Society and Equity, Flinders University, Adelaide, Australia 3Faculty of Medicine, The University of Technology, Sydney, Australia 4Faculty of Medicine, University of Queensland, Brisbane, Australia 5Discipline of Child & Adolescent Health, The Children's Hospital at Westmead Clinical School, University of Sydney, Sydney, Australia 6School of Public Health and Community Medicine, University of New South Wales, Sydney, Australia ISSN: 1364-5579 DOI: 10.1080/13645579.2019.1669923 Aanwinstennummer: 142313283 Database: Business Source Ultimate
Using Illustrations to Make Decisions on the Most Appropriate Qualitative Research Methodology: The Industry 4.0 Scenario. Auteurs: Janis, Ilyana1 (AUTHOR) ilyanajanis@yahoo.co.uk Alias, Maizam1 (AUTHOR) Zulkipli, Muhammad2 (AUTHOR) Muhammad-Sukki, Firdaus3 (AUTHOR) Bron: International Journal of Qualitative Methods. 2/18/2020, Vol. 19, p1-16. 16p. 10 Diagrams, 1 Chart. Documenttype: Article Termen voor onderwerp: *INDUSTRY 4.0 *RESEARCH methodology *QUALITATIVE research *DECISION making *SOCIAL reality Trefwoorden verstrekt door auteur: case study illustrations Industry 4.0 novice researcher qualitative research methodology Uittreksel: Industry 4.0 is viewed as a complex scenario. This complex scenario could be interpreted using illustrations such as sketches or drawings. Ideally, sketches and drawings are useful in illustrating complexity and multiple abstracts from observed social reality. The use of illustrations allows novice qualitative researchers to explore observed social reality in depth with less linear insight. However, few scholars mention the use of illustrations at the research planning stage because most sketches and drawings have been used as tools during data collection merely to understand an interviewee's perspective. Therefore, this article aims to demonstrate the use of illustrations as a tool to facilitate the research process from problem identification to the selection of the qualitative research methodology. Five specific purposes of illustration that significantly contribute to the body of knowledge for effective decision making and are useful tools in delivering information are demonstrated in this article. Based on the illustrations demonstrated in this article, the most appropriate qualitative research methodology is the case study. Overall, the proposed use of illustrations can assist a novice qualitative researcher in determining the appropriate epistemological and ontological stances, as well as their methodology and method, more effectively. [ABSTRACT FROM AUTHOR] Copyright of International Journal of Qualitative Methods is the property of Sage Publications Inc. and its content may not be copied or emailed to multiple sites or posted to a listserv without the copyright holder's express written permission. However, users may print, download, or email articles for individual use. This abstract may be abridged. No warranty is given about the accuracy of the copy. Users should refer to the original published version of the material for the full abstract. (Copyright applies to all Abstracts.) Affiliaties auteur: 1Faculty of Technical and Vocational Education, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, Parit Raja, Malaysia 2Faculty of Engineering Technology, Universiti Tun Hussein Onn Malaysia, Pagoh, Malaysia 3School of Engineering, Robert Gordon University, Aberdeen, United Kingdom ISSN: 1609-4069 DOI: 10.1177/1609406920907247 Aanwinstennummer: 141840462 Database: Academic Search Ultimate

Vakliteratuur, Vakbladen Commerciële Economie

Een selectie van artikelen uit vakbladen op het gebied van Commercieel Management, is te vinden in de scoopit van CM.

Vakbladen kun je vinden via DiZ of via de catalogus.
Hieronder een overzicht van de belangrijkste vakbladen.

Publicaties onderzoek

Analyseren in kwalitatief onderzoek: Denken en doen by Boeije, Hennie (Author), Bleijenbergh, Inge (Author)
Publication Date: 2023
Wat is onderzoek? by Verhoeven, Nel (Auteur) Materiaal: Boek Boek Taal: Dutch Jaar: 2022, Amsterdam Boom 2022-(-) Onderwerpen: Onderzoeksontwerp Onderzoek Wetenschappelijk onderzoek 300.6 Exemplaren Omschrijving Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000093995338 Boeken- Vakliteratuur 300.6 Verh
Publication Date: 2022

Aanbevolen bij afstuderen

Competent afstuderen en stagelopen: een advieskundige benadering by Kempen, Petrus Maria Internet http://www.competentafstuderenenstagelopen.noordhoff.nl Ligne : Domijnen - Zuyd ‌DZ36000092694676 Boeken- Vakliteratuur 489.5 Kemp - Alleen ter inzage
ISBN: 978-90-01-84623-7
Publication Date: 2016
Word informatie-vaardig!: digitale informatie selecteren, beoordelen en verwerken by Gruwel, Franciska Louisa Joannes Maria 1964- (Auteur), Wopereis, Iwan G.J.H. (Auteur) Materiaal: Boek Boek Taal: Dutch Jaar: 2019, Groningen Noordhoff Uitgevers 2019-(-) Editie: Derde druk. Onderwerpen: Studievaardigheden Informatievaardigheden Information retrieval Informatievoorziening Internet vnf Exemplaren Omschrijving Inhoudsopgave Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000093875423 Boeken- Vakliteratuur 031 Bran
ISBN: 978-90-01-89985-1
Publication Date: 2019

E-bronnen Commerciële Economie

12 Manage E-learning community over management. Online encyclopedie over managementmodellen, concepten en termen. Vertaald in 12 talen.
more...less...
Na een uitgebreide registratie en opgave van je zoekprofiel kun je gratis zoeken in de diverse managementmodellen en heb je toegang tot de inhoud van de database.
AC Nielsen Nielsen is een mondiaal opererend measurement en data analytics bedrijf dat het meest complete en betrouwbare inzicht biedt in consumenten en markten wereldwijd. In onze werkwijze koppelen we eigen Nielsen data aan data uit andere bronnen, om klanten over de hele wereld te helpen begrijpen wat er nu gebeurt, wat er staat te gebeuren en hoe ze op basis van deze kennis het best kunnen handelen.
Adformatie Website behorende bij het vakblad Adformatie
Autoriteit Consument en markt
Baaz Informatie voor ondernemers
BVA, Bond van Adverteerders
Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, CBL Het CBL behartigt de collectieve belangen van de supermarktbranche en food service bedrijven. Bij het CBL zijn 25 bedrijven aangesloten. Het CBL hecht veel waarde aan een goed werkende, concurrerende marktomgeving en beperkt haar taak tot het bewerkstelligen van gunstige randvoorwaarden voor de gehele branche en het verstrekken van informatie.
Centraal Planbureau Het Centraal Planbureau (CPB) is een onderzoeksinstituut dat sinds 1945 economische beleidsanalyses maakt. Dat doet het CPB op eigen initiatief, of op verzoek van de regering, het parlement, Kamerleden, vakbonden en werkgeversorganisaties. Het werk van het CPB bevindt zich op het snijvlak van de economische wetenschap en het overheidsbeleid.
more...less...
Publicaties als Marco Economische Verkenning (MEV) en Centraal Economisch Plan (CEP) zijn te downloaden van deze website.
Customer first
Distrifood
Economiehulp Economie Leer Kracht (E-L-K) is een non-profit organisatie geïnitieerd om docenten, studenten en andere geïnteresseerden te ondersteunen in uitleg en (studie)materiaal op het gebied van economie. E-L-K is opgezet vanuit het idee dat een docent zo weinig mogelijk tijd zou moeten steken in het ontwikkelen van leermateriaal. E-L-K zou graag zien dat reeds bestaand studiemateriaal voor iedereen open zou worden gesteld om op die manier kennis zoveel mogelijk te delen. Docenten kunnen zich zo meer focussen op het docent zijn en zo efficiënter werken.
more...less...
Op deze website veel studiemateriaal te vinden met uitleg en presentaties
Emerce
EVOFenedex Wij zijn ondernemersvereniging evofenedex. Het netwerk van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. Wij zorgen ervoor dat onze leden hun logistiek optimaal organiseren en beter internationaal ondernemen.
Fonk Online fonk schrijft voor en over creatieve mensen in de meest brede zin van het woord. fonk verrast, inspireert en motiveert. Wij stellen de (creatieve) mens achter zakelijk succes centraal
Frank Watching Frankwatching is dé plek voor iedereen die zich bezig houdt met of interesse heeft in marketing, communicatie, social media en tech. Inhoud, kwaliteit en onafhankelijkheid boven alles. Het delen van kennis en het bieden van inspiratie over trends, ontwikkelingen, tools en cases, dat zit in onze genen. Dag in dag uit, zowel online (via artikelen, webinars, vacatures en downloads) als offline (via trainingen, events en boeken).
Incoterms, uitleg en toepassing
Kennis DC Logistiek KennisDC Logistiek is een landelijk dekkende netwerk organisatie, een Publiek Privaat Samenwerkingsverband van 7 regionale KennisDC’s onder leiding van 7 hogescholen, verbonden met en gesteund door hun partners, bedrijven, kennisinstellingen (ROC's en Universiteiten), intermediaire partners en regionale overheden.
Logistiek
Management Kennisbank, Marketing Managementkennisbank is een objectieve portal met allerlei artikelen geschreven door vakspecialisten over marketing, ict, hrm, financieel, facilitair en zorg & overheid. De artikelen zijn gratis op te vragen en bedoeld om u een leidraad te geven voor een management probleem, projectinvulling of andere uitdaging
Managementmodellen Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.
Managementsite Kennisbank Vergroot uw kennis en persoonlijke effectiviteit met de selectie van het beste uit ManagementSite. Overzicht van de verzamelde kennis en ervaring op basis van de 120 meest gebruikte zoekwoorden. De oogst van 20 jaar publiceren door 1.400 professionals en wetenschappers. Met compacte samenvattingen door de redactie. Tevens de slimste ‘Tips en tricks’ en de meest besproken en gelezen artikelen per onderwerp.
Marketingfacts
Marketing Portaal Marketingportaal is een gratis kennisbank met een schat aan informatie over marketing en communicatie. Geschreven door een groot aantal auteurs uit verschillende branches. Van praktische tips over het schrijven van een persbericht tot professionele adviezen over een productstrategie. Wat u ook wilt gaan doen op het gebied van marketing, communicatie, PR of reclame,
MarketingTribune website behorende bij het vakblad MarketingTribune
more...less...
Tijdens de Corona-crisis heb je geen toegang tot Zuyd Bibliotheek en het vakblad. MarketingTribune, maar het is nu gratis te downloaden via de website
NEVI Kennislab NEVI Kennislab, alles wat je wilt weten over inkoop en supply management Op zoek naar actuele en relevante kennis over inkoop en supply management? NEVI Kennislab is dé kennisbron voor inkoop- en supply management professionals. Het NEVI Kennislab is een online platform waar je informatie deelt en vindt. Jij als inkoopprofessional blijft je op deze manier ontwikkelen én er ontstaat een energiek netwerk met veel impact. In het NEVI Kennislab is alle kennis van context voorzien en gefilterd op relevantie en toepasbaarheid. Je vindt er vakkennis, begrippen, artikelen uit Deal!, onderzoeken, NEVI Talks video’s, handige tools en onze innovatiepartners.
NIMA Het Nederlands Instituut voor Marketing is de beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales. Wij zijn in 1966 opgericht door marketeers uit bedrijfsleven, adviesbureaus en marketingwetenschap en worden beschouwd als de grondleggers van het marketingdenken in Nederland. NIMA ondersteunt marketeers gedurende hun loopbaan bij hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Dat doen we met een groot en divers netwerk waarbinnen leden en niet-leden van elkaar leren, elkaar ontmoeten en inspireren. NIMA neemt examens en assessments af om het kennis- en competentieniveau van marketeers vast te stellen en helpt bedrijven bij het verbeteren van hun marketingstrategie en -organisatie.
Planbureau voor de Leefomgeving Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) is het nationale instituut voor strategische beleidsanalyse op het gebied van milieu, natuur en ruimte. Het PBL draagt bij aan de kwaliteit van de politiek-bestuurlijke afweging door het verrichten van verkenningen, analyses en evaluaties waarbij een integrale benadering vooropstaat. Het PBL is voor alles beleidsgericht. Het verricht zijn onderzoek gevraagd en ongevraagd, onafhankelijk en wetenschappelijk gefundeerd.
RetailTrends
Sociaal en Cultureel Planbureau Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) volgt, verklaart en verkent hoe het met de inwoners van Nederland gaat op sociaal en cultureel gebied. Dat behelst onder meer de monitoring van de leefsituatie en kwaliteit van leven, de evaluatie van overheidsbeleid op daarvoor relevante terreinen en verkenningen ten behoeve van toekomstig beleid.
Stichting Economisch Onderzoek, SEO SEO Economisch Onderzoek is in 1949 vanuit de Economische Faculteit van de Universiteit van Amsterdam opgericht, om het doen van toegepast onderzoek te stimuleren. Daarmee is SEO een van de oudste economische onderzoeksbureaus van Nederland. Sinds de jaren tachtig is SEO Economisch Onderzoek een van de universiteit onafhankelijke stichting, al blijven de banden met de wetenschap nauw. De opdrachtgevers van SEO Economisch Onderzoek zijn zeer divers: we werken voor ministeries, bedrijven en instellingen in de non-profit sfeer, zowel nationaal als internationaal. SEO Economisch Onderzoek is onafhankelijk. We zijn niet aan bepaalde belangen of partijen gebonden en worden dus gevraagd voor onderzoek met een 'open vraag'. Om de onafhankelijkheid en de wetenschappelijke kwaliteit van onze rapporten te waarborgen zijn deze als regel openbaar.
SWOCC SWOCC is in 1995 opgericht op initiatief van Giep Franzen. Na veertig jaar in de reclame (o.a. als directeur en oprichter van FHV/BBDO), werd Franzen in 1990 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn honger naar kennis en fundamenteel begrip van reclamewerking was de motor achter de oprichting van SWOCC. Na zijn vertrek als hoogleraar is Giep als beschermheer tot 2019 verbonden gebleven aan de stichting. In 2019 is Mary Hoogerbrugge aangetreden als beschermvrouwe van SWOCC. SWOCC is gelieerd aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.
more...less...
Zuyd is begunstiger van SWOCC en heeft daardoor Full-Text toegang tot alle publicaties en informatie.
Vraag de inlogcode op via de mail van bibliotheek.ligne@zuyd.nl

Databanken en repositories voor onderzoek, onderzoeksputput

Base - Bielefeld Academic Search Engine This link opens in a new window BASE is one of the world's most voluminous search engines especially for academic web resources. BASE provides more than 120 million documents from more than 6,000 sources. You can access the full texts of about 60% of the indexed documents for free (Open Access). BASE is operated by Bielefeld University Library.
Core This link opens in a new window CORE’s mission is to aggregate all open access research outputs from repositories and journals worldwide and make them available to the public. In this way CORE facilitates free unrestricted access to research for all.
DOAB - Directory of Open Access Books This link opens in a new window The primary aim of DOAB is to increase discoverability of Open Access books.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
European Union Open Data Portal This link opens in a new window The European Union Open Data Portal is the single point of access to a growing range of data from the institutions and other bodies of the European Union (EU). Data are free for you to use.
The portal provides a metadata catalogue giving access to data from the institutions and other bodies of the EU.
HBO-Kennisbank This link opens in a new window De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.
OATD - Open Access Theses and Dissertations This link opens in a new window OATD.org aims to be the best possible resource for finding open access graduate theses and dissertations published around the world. Metadata (information about the theses) comes from over 1100 colleges, universities, and research institutions.
Paperity : open science aggregated This link opens in a new window Paperity is the first multi-disciplinary aggregator of Open Access journals and papers, "gold" and "hybrid".
Netherlands Research Portal op OpenAIRE CONNECT This link opens in a new window Nederlands Onderzoeksportaal op OpenAIRE CONNECT (opvolger van NARCIS), bevat de publicaties, datasets en projecten van de Nederlandse onderzoeksinstellingen. Het portaal heeft als doel om het Nederlandse onderzoek te verbinden met een brede gebruikersgroep van (inter)nationale onderzoekers, journalisten, beleidsmakers en bedrijven.
Web of Science This link opens in a new window Use this tool to evaluate the world's leading scientific and scholarly journals. It measures research influence and impact at the journal and category levels, and shows the relationship between citing and cited journals.

Informatieprofessional

Ingrid Kars

Email Me

Contact:

Ligne 2 6131MT Sittard – Postbus 69 6130AB Sittard

046-4207020

Subjects: Economie & Talen | Economics & Languages, Onderzoek, Research

Databanken Commerciële Economie

Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
InView Essential This link opens in a new window InView Essential is een databank, die ook interessant is voor niet-juridische opleidingen. Deze databank bevat titels op het gebied van wetgeving, jurisprudentie en andere juridische literatuur, maar ook modules op het gebied van accountancy, facility management, sociale verzekeringen, onderwijs en personeel & arbeid.
Inloggen via SURF, kies Zuyd Hogeschool
Legal Intelligence This link opens in a new window
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni. Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
OECD iLibrary This link opens in a new window The OECD's Online Library of Statistical Databases, Books, Publications, Podcasts and Periodicals.
- This link opens in a new window
Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
Statline CBS This link opens in a new window StatLine is de elektronische databank van het CBS. In StatLine staat statistische informatie over vele maatschappelijke onderwerpen in de vorm van tabellen, grafieken en kaarten. Alle resultaten zijn gratis toegankelijk. Printen of exporteren kan ook gratis.

Databanken Artikelen

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
BJu Tijdschriften online This link opens in a new window BJu Tijdschriften online bevat een archief met meer dan 5500 juridisch- wetenschappelijke artikelen het gebied van burgerlijk recht, burgerlijk procesrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, ondernemingsrecht, erfrecht, estate planning, strafrecht, rechtsfilosofie, criminologie, mediation en herstelrecht. De artikelen gaan terug tot 2002.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.
Web of Science This link opens in a new window Use this tool to evaluate the world's leading scientific and scholarly journals. It measures research influence and impact at the journal and category levels, and shows the relationship between citing and cited journals.
Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.

Open Access bronnen en repositories voor onderzoek

Dimensions The world’s largest linked research information dataset 117m Publications 6m Grants 8m Datasets 159m Online Mentions 583K Policy Documents 622k Clinical Trials 135m
Figshare Platform voor samenwerken, delen van onderzoek en publiceren van onderzoek. Zuyd heeft een institutioneel account. Kijk hiervoor op de website van Zuyd Bibliotheek, portal Praktijkgericht Onderzoek voor meer informatie.
Google Dataset Search zoeken naar datasets, onderzoeksoutput.
Microsoft Academic Geeft belangrijkste auteurs, instellingen weer per onderwerp
OpenAire Discover open linked research. A comprehensive and open dataset of research information covering 149m publications, 19m research data, 332k research software items, from 124k data sources, linked to 3m grants and 183k organizations. All linked together through citations and semantics.
Science Finder Vind onderzoek en onderzoekers in Nederland
Science Open Platform om OA onderzoeksoutput te delen en te publiceren
Semantic Scholar Scholars Building for Scholars What if the cure for an intractable cancer is hidden within the results of thousands of clinical studies? Our mission at Semantic Scholar is to accelerate scientific breakthroughs by helping scholars locate and understand the right research, make important connections, and overcome information overload. The rate of scientific publication is increasing every year, with more than 3 million papers published across 42,500 journals in 2018 alone. This unprecedented flow of information makes staying up-to-date with the scientific literature an increasingly pressing challenge for scholars. Semantic Scholar was launched in 2015 as a groundbreaking project at the Allen Institute for AI, a nonprofit research institute founded by philanthropist Paul G. Allen to develop AI that benefits the common good. Semantic Scholar is and always will be open and free for all to use – we believe this is the best way to help researchers increase their impact. Millions of scholars now rely on the tool each week.