Door op de link van de A-Z lijst te klikken krijg je een alfabetisch overzicht van alle databanken waarop Zuyd een licentie heeft.
Klik dan op de link van de betreffende databank en je kan hierin zoeken (log eerst in met Zuyd Hogeschool account).
Search
Databanken hebben meestal als startscherm een algemene zoekbalk. Hierin kan je aangeven naar wat je wil zoeken bijv. auteur, titel, trefwoord e.d.
Advanced Search
In het geavanceerde zoekscherm kan je meerdere zoektermen met elkaar combineren. Dit biedt ook de mogelijkheid om vanaf een bepaalde periode te zoeken. Verder kan hier ook nog worden verfijnd afhankelijk van de aangeboden mogelijkheden (bijv. op onderwerp, tijdschrift e.d..)
Browsen
Door te browsen worden er meestal twee opties aangeboden, namelijk de optie subjects of de optie titles.
Subjects
Bij de optie subjects worden diverse onderwerpen aangeboden waaruit gekozen kan worden. Daarna volgt een overzicht met tijdschrifttitels in die branche.
Titles
In de optie titles wordt meestal een A tot Z lijst aangeboden met tijdschrifttitels uit diverse disciplines.
Academic Search Ultimate is een internationale en multidisciplinaire databank bestemd voor academische instellingen. Bevat publicaties op vrijwel alle studiegebieden.
Business Source Ultimate is een databank bedoeld voor bedrijfskundig onderzoek. Bevat een groot aantal (academische) tijdschriften en vakbladen: 5.848 met full text, waarvan 3.171 peer-reviewed publicaties. Ook top management- en marketingtijdschriften zijn opgenomen, zoals Harvard Business Review en Journal of Marketing. Verder is zeer veel content van MarketLine en andere leveranciers opgenomen: bedrijfsprofielen, sectorprofielen, landenrapporten, SWOT analyses, marktonderzoeksrapporten, case studies en ebooks.
IEEE Xplore Digital Library
De digitale bibliotheek IEEE Xplore levert voornamelijk wetenschappelijke en technische inhoud die is gepubliceerd door het IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) en zijn publicatiepartners
Nexis Uni is een dienst die toegang geeft tot Nederlandse en internationale kranten en andere nieuwsbronnen.
OECD iLibrary is online bibliotheek van de Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD). Biedt toegang tot e-books, journal issues en statistische databanken op diverse vakgebieden, zoals Economie, Wetenschap en techniek, Landbouw en voedsel, Werkgelegenheid, Energie, Omgeving , Onderwijs, Sociale wetenschappen, Migratie, Gezondheid.
SAGE Journals bevat toonaangevende internationale peer-reviewed tijdschriften in een breed scala van vakgebieden, waaronder Business, Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen, Science & Technology en Gezondheidswetenschappen.
ScienceDirect biedt full text en samenvattingen van wetenschappelijk tijdschriftartikelen op het gebied van biowetenschappen, gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen en science & technology.
SpringerLink is een zeer omvangrijke multidisciplinaire databank van gerenommeerde academische uitgever Springer. Via dit platform zijn meer dan 6 miljoen wetenschappelijke artikelen (vanaf 1997) full text beschikbaar evenals referentiewerken en protocollen. Meer dan 72.000 volledige e-books van de afgelopen 5 jaar (uitgave 2019 t/m 2023), onder meer handboeken en encyclopedieën.
Taylor & Francis Online is een journal content platform dat online toegang geeft tot alle tijdschriften gepubliceerd door Taylor & Francis en Routledge, met een krachtige zoekfunctie die het eenvoudig maakt om het meest relevante onderzoek voor lezers te ontdekken.
Web of Science is een citatie-index waarmee je naar wetenschappelijke literatuur kunt zoeken. Het platform biedt toegang tot verschillende bibliografische databases. De belangrijkste is de Web of Science Core Collection met bibliografische metadata van een groot aantal wetenschappelijke onderzoekspublicaties op alle wetenschapsgebieden. Ook is er via het platform toegang tot EndNote Basic, een hulpmiddel voor het beheer van literatuurverwijzingen.
Wiley Online Library biedt een multidisciplinaire collectie van fulltext tijdschriftartikelen en abstracts op het gebied van o.a. natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen. Met o.a. de volgende onderwerpen: Architectuur; Business, Economie, Finance & Accounting; Chemie; Computerwetenschappen & informatietechnologie; Geesteswetenschappen; Recht & Criminologie; Life Sciences; Wiskunde en statistiek; Geneeskunde; Verpleging, tandheelkunde en gezondheidszorg; Natuurwetenschappen en techniek; Psychologie; Sociale en gedragswetenschappen.
ISSO via BouwZo is een onderdeel van ISSO. ISSO ontwikkelt al sinds 1974 kennis voor de bouw- en installatieprofessionals.
LET OP!
Klik op inloggen, vervolgens moet je onderaan kiezen voor SURFconext (inloggen via uw onderwijsinstelling).
De Kluwer Navidator - InView Essential
NL wetgeving en jurisprudentie
Voor thuistoegang log in met je Zuyd-account
Legal Intelligence
Verscheidene juridische bronnen van verschillende uitgevers in één databank
Voor thuistoegang log in met je Zuyd-account
EUR-Lex is dé website voor EU-recht.
De volgende EU-documenten zijn hier te vinden:
CBS - Centraal Bureau voor de Statistiek, voorziet in relevante en onafhankelijke cijfers over uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen
Eurostat is het statistische bureau van de Europese Unie.
Verstrekt Europese statistieken aan beleidsmakers, bedrijven, onderzoekers en het grote publiek.
Statista is een van 's werelds grootste statistische portals en biedt je de toegang tot gegevens van (inter)nationale marktonderzoeksinstituten.
Voor thuistoegang log in met je Zuyd-account.
BASE (Bielefeld Academic Search Engine) is een van de grootste zoekmachines ter wereld, speciaal voor academische bronnen. Ongeveer 60% van de geïndexeerde documenten is open access.
DOAJ (Directory of Open Access Journals) is een online directory die toegang geeft tot hoogwaardige, open access, peer-reviewed tijdschriften.
Edusources is hét platform voor digitale (open) leermaterialen voor het Nederlandse onderwijs. Deze leermaterialen zijn vrij te gebruiken.
HBO Kennisbank biedt toegang tot full text publicaties zoals artikelen, onderzoeksrapporten en scripties, geproduceerd door lectoren, onderzoekers en studenten van de Zuyd Hogeschol en andere deelnemende Nederlandse hogescholen.
Nederlands Onderzoeksportaal is ontwikkeld als onderdeel van een samenwerking tussen UKB, SURF en OpenAIRE.
Overheid.nl is het portaal van al onze overheidsorganisaties. Hier vindt je informatie over Nederlandse wet- en regelgeving, jurisprudentie en de Europese wet- en regelgeving.