Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Logopedie: Studietips | Handige tools

Studietips | Handige tools

Op deze pagina vindt je studietips en handige tools, die van pas kunnen komen tijdens de opleiding Logopedie.

Studeren en verslagleggingsvaardigheden in de collectie van Zuyd Bibliotheek

ZorgBasics: Praktijkgericht onderzoek (van Joan Verhoef, Chris Kuiper, Karin Neijenhuis, Connie Dekker-van Doorn en Henk Rosendal)

ZorgBasics Praktijkgericht onderzoek beschrijft de verschillende fasen en methoden van praktijkgericht onderzoek en behandelt aanpakken om kwalitatief en kwantitatief gegevens te verzamelen en te verwerken. (Aankomende) professionals leren op die manier goed onderbouwde antwoorden te geven op vragen uit de praktijk.

Plaatsingscode: 300.6 Prak

Haal meer uit je hersenen (van Mark Tigchelaar)

In Haal meer uit je hersenen zoekt Mark Tigchelaar de grenzen van de hersencapaciteit op en laat hij zien hoe je je hersenen optimaal kunt laten functioneren. Op een toegankelijke manier beschrijft Tigchelaar de resultaten van wetenschappelijk onderzoek en transponeert hij deze naar de praktijk.

Plaatsingscode: 415.4 Tigc

Lees! Win tijd door snellezen en beter onthouden (van Jan-Willem van den Brandhof)

Zoveel informatie en zo weinig tijd. De toename van informatie zorgt dat steeds meer mensen last hebben van informatiestress. Wat kan je doen om informatie sneller te verwerken, waardoor je tijd wint en kunt zorgen voor een betere balans in jouw leven? Snellezen is daarvoor een belangrijke techniek. Leer de technieken en combineer ze met technieken om de stof ook beter te onthouden. 

Plaatsingscode: 450.8 Bran

Leer als een speer (van Jan-Willem van den Brandhof)

Er zijn technieken waarmee je beter leert leren en die het leren ook leuker en sneller maken. Dit boek geeft een overzicht van deze technieken. Het is geschreven voor jonge mensen, en voor ieder ander die zijn hersens beter wil gebruiken. De technieken zijn simpel en voor iedereen toepasbaar. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je ze dagelijks in de praktijk gebruikt.

Plaatsingscode: 450.8 Bran

Nog slimmer! Snel en goed studeren in het HBO (van Mirjam Pol)

Studeren kun je leren! Of je nu hogere cijfers wilt halen, dezelfde cijfers wilt halen in minder tijd, of iets aan je zelfvertrouwen of concentratie wilt doen: dit boekje kan je daarbij helpen. Het is simpel, overzichtelijk en compleet. Grappig en boordevol bruikbare tips. In alledaags Nederlands en aantrekkelijk geïllustreerd. 

Plaatsingscode: 489.9 Pol

Schrijven in stappen (van Esther Haag)

Schrijven in stappen biedt een gedetailleerde beschrijving van de stappen die gezet kunnen worden om een goed literatuurverslag te maken. Uitgaande van de drie schrijfrondes (voorbereiden, schrijven en herschrijven) geeft de auteur aan hoe studenten van een onderwerp tot een complete tekst kunnen komen. Met behulp een opgenomen checklist kan de schrijver eenvoudig het resultaat van zijn eigen stappen controleren.

Plaatsingscode: 499.5 Haag

Catalogus Zuyd Biliotheek

Gebruik de catalogus om in de collectie van Zuyd Bibliotheek te zoeken naar boeken met betrekking tot studeren en verslagleggingsvaardigheden.

Online woordenboek Van Dale

Home | Van Dale

Een vertaling of andere formulering nodig? Spellingscheck doen? In de vakkundige woordenboeken in Van Dale Online vind je wat je zoekt.

Zoeklogboeken

Voordat je begint aan jouw zoektocht naar informatie is het handig om een logboek aan te maken en bij te houden. In het logboek beschrijf je onder andere de afwegingen die je rondom jouw search maakt. Dit is handig voor verderop in jouw onderzoek. Je weet dan namelijk waarom je welke keuzes en afwegingen hebt gemaakt. Daarnaast dient dit logboek als een verantwoording van jouw zoekstrategie.

Download hieronder het voorbeeldformulier en vul zelf in.

CRTL F

Maak gebruik van de CTRL F (Find) toetsen om in een tekst makkelijker te zoeken naar één of meer specifieke woorden.

Knipprogramma | Snippingtool

280416_knipprogramma_home

Gebruik de handige standaard tool van Windows, het Knipprogramma | Snippingtool, voor het vastleggen van een schermopname of voor het maken van een knipsel van een willkeurig object op het scherm. Deze afbeelding kan indien wenselijk worden voorzien van aantekeningen en kan worden opgeslagen of gedeeld. 

Bitly

Bitly is een sociaal netwerk, waarbij je alle openbare bitlinks uit je netwerk in een tijdlijn ziet. Zo kun je interessante nieuwe content verzamelen en kom je te weten welke trends leven bij je prospects, klanten, vrienden, collega's en concurrenten. Daarnaast is het een platform waar lange URL's kunnen worden verkort. Handig voor tweets of blog's.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek