Skip to Main Content

Hospitality & Tourism Complete [NL]: Home

Database Guide

Hospitality & Tourism Complete: databank gids

Via de website van de bibliotheek vind je de toegang tot alle databanken. Check hiervoor de A-Z lijst en kies alfabetisch of via het vakgebied Economie & Talen voor deze databank. 

Deze databank is tevens doorzoekbaar via de Discovery Tool /zoekmachine (DiZ) van Zuyd Bibliotheek. In de oriënterende fase van je literatuuronderzoek is dit prima (browsen). Bedenk wel dat DiZ diverse databanken tegelijkertijd doorzoekt: je vangst is niet altijd relevant. Vergelijk het met een zoekmachine zoals Google Scholar.
⇒ Voor een efficiënte en effectieve zoekstrategie, benader je beter rechtstreeks de databank Hospitality & Tourism Complete.

Introductie: tutorial

PurdueLibraries. (2023). Getting Started with Hospitality & Tourism Complete [video]. YouTube.

Deze tutorial van de Purdue University introduceert kort de Hospitality & Tourism Complete en laat zien hoe je een basiszoekopdracht uitvoert.
Uiteraard zijn er verschillen met Zuyd, onder andere hoe je de database vanuit Zuyd kunt benaderen. Die info vindt je in deze LibGuide, plus uitleg rondom geavanceerde zoekmethoden en -technieken.

Inhoud van deze databank

  • Hospitality & Tourism Complete is een betrouwbare full-text database die alle gebieden van gastvrijheid en toerisme beslaat, inclusief gastvrijheidwetgeving, markttrends en hotelmanagement. Naast digitale tijdschriften biedt het magazines, bedrijfs- en landenrapporten, boeken en kranten.
  • Hospitality & Tourism Complete bevat full-text top-tijdschriften in het vakgebied, waaronder het Journal of Hospitality & Tourism Education.
  • Hospitality & Tourism Complete omvat tevens een strenge selectie van open access (OA) tijdschriften, wat heeft geresulteerd in een groeiende collectie van 53 wereldwijde OA-tijdschriften. Zodra deze OA-tijdschriften zijn gevalideerd en gecertificeerd voor opname, worden ze behandeld met hoogwaardige onderwerpindexering en geavanceerde, nauwkeurige full-text linking. 
  • De databank is nuttig voor het vinden van tijdschriftartikelen en hoofdstukken uit e-books.

De onderwerpen omvatten:
- Culinaire kunsten
- Demografie en statistiek
- Ontwikkeling en investering
- Beheer van voeding en dranken
- Horecarecht
- Hotelmanagement en administratieve praktijk
- Vrijetijds- en zakenreizen
- Markttrends
- Technologie

Informatieprofessional

 

 

 

 

Subjects:
Hospitality, Foodservice,
Tourism, Minors,
APA & Endnote

Liesbeth Ramaekers
043-3528270

Socials:
 Facebook Page LinkedIn Page Twitter Page YouTube Page

            

 

uTube Page

            

 

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek