Maatschappelijk verantwoord ondernemen, MVO - Ondernemingsplan (Accountancy | Finance &Control)

Publicaties MVO

Omgroei: meer levenskwaliteit voor iedereen by Holemans, Dirk (Author)
Publication Date: 2023

E-Boeken, selectie van voorbeelden

Building Global Societies Towards an ESG World: A Sustainable Development Goal in the 21st Century by Díaz Díaz, Belén (Author), Belén, Samuel O. (Author), Schmidpeter, René (Author), Nedzel, Nadia E. (Author), Baldo, Mara Del (Author), Guia Arraiano, Irene (Author)
Publication Date: 2024
Digital Technology Enabled Circular Economy: Models for Environmental and Resource Sustainability by Moharana, Bikash Ranjan (Author), Behera, Bikash Chandra (Author), Muduli, Kamalakanta (Author)
Publication Date: 2025
The Sustainable Business Blueprint: Planning, Performance, Risk, Reporting, and Assurance by Rezaee, Zabihollah (Author)
Publication Date: 2024

Onderzoeksoutput, selectie van voorbeelden

Does national culture influence corporate social responsibility on firm performance? by Hsiao, Hsiao-Fen Zhong, Tingyong Wang, Jun PAPERITY
Publication Date: 2024

Voorbeelden zoeken in DiZ, MVO

E-Bronnen MVO

Centraal Planbureau Het Centraal Planbureau (CPB) is een onderzoeksinstituut dat sinds 1945 economische beleidsanalyses maakt. Dat doet het CPB op eigen initiatief, of op verzoek van de regering, het parlement, Kamerleden, vakbonden en werkgeversorganisaties. Het werk van het CPB bevindt zich op het snijvlak van de economische wetenschap en het overheidsbeleid.
more...less...
Publicaties als Marco Economische Verkenning (MEV) en Centraal Economisch Plan (CEP) zijn te downloaden van deze website.
Duurzaam Actueel Duurzaam Actueel is het platform voor duurzaam nieuws. Op onze site verzamelen en publiceren wij nieuws rondom duurzaam wonen, werken, energie, bouwen en natuurlijk alle vormen van duurzame mobiliteit en voeding. Via de website, wekelijkse nieuwsbrief en social media promoten we events, artikelen en advertenties. De content krijgen wij aangeleverd door diverse partijen: bedrijven, instanties, organisaties, overheid, provincies, en gemeentes.
Duurzaam bedrijfsleven
Duurzaam nieuws
Duurzaam ondernemen
ESB Zuyd Bibliotheek heeft een abonnement op het vakblad ESB. Je hebt ook online toegang tot alle artikelen van ESB. Stuur een mail naar bibliotheek.ligne@zuyd.nl voor de toegangscode.
Groene Zaken
Infomil kenniscentrum Kenniscentrum InfoMil biedt praktische ondersteuning bij uitvoering van omgevingsbeleid. Het is de plaats voor informatievoorziening en kennisuitwisseling tussen de beleidsmakers van ministeries en de beleidsuitvoerders bij provincies, gemeenten, waterschappen en milieudiensten
MAB-online Full-text toegang tot alle artikelen van het vakblad MAB, Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie.
Me Judice, Economen in debat Me Judice is een onafhankelijk discussieforum met als doel het debat onder economen te stimuleren. Economen worden uitgenodigd om te schrijven over onderwerpen die het publieke belang raken. De lezer of auteur kan zowel een leek zijn met interesse in economische vraagstukken, als een beleidseconoom bij overheid of bedrijfsleven, of een academicus
MVO Nederland MVO Nederland is het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Samen met 2500 ondernemers vormen we een beweging die de overgang naar een nieuwe economie versnelt. Een gezonde economie waarin positieve financiële resultaten samengaan met de zorg voor onze planeet en mensen. We gaan voor maximale impact, nationaal en internationaal. We werken aan klimaatneutrale, circulaire en inclusieve bedrijfsmodellen en duurzame handelsketens. We zetten de agenda, vergroten de markt voor duurzame innovaties, creëren massa, en lobbyen in Nederland en Europa voor ambitieus overheidsbeleid op maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ons netwerk groeit en staat open voor ondernemers met duurzame ambities.
Planbureau voor de Leefomgeving Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) is het nationale instituut voor strategische beleidsanalyse op het gebied van milieu, natuur en ruimte. Het PBL draagt bij aan de kwaliteit van de politiek-bestuurlijke afweging door het verrichten van verkenningen, analyses en evaluaties waarbij een integrale benadering vooropstaat. Het PBL is voor alles beleidsgericht. Het verricht zijn onderzoek gevraagd en ongevraagd, onafhankelijk en wetenschappelijk gefundeerd.
Rabobank Cijfers en Trends Prognoses en cijfers per sector
Rijksdienst voor ondernemend Nederland, RVO Op deze pagina brengen wij de resultaten in beeld van opdrachten die de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland uitvoert. Samen met verschillende partners versterken we de positie van ondernemers en maken we Nederland economisch sterker en duurzamer. Dit doen we in opdracht van diverse ministeries, provincies, gemeenten en de Europese Unie.
ZBC Kennisbank Artikelen, informatie en whitepapers over management en organisatie

Tijdschriften MVO

Maandblad voor accountancy en bedrijfseconomie Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1989, 's-Gravenhage Elsevier bedrijfsinformatie 1989 Onderwerpen: Accountancy Bedrijfseconomie Accounting ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Bijbehorende website Klik hier voor login gegevens / Click here for login data Bibliotheek Ligne DZ36000092697737 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 01/ 02 Normaal uitleenbaar DZ36000092697729 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 03 Normaal uitleenbaar DZ36000092697711 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092697703 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092699790 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 07/ 08 Normaal uitleenbaar DZ36000092693249 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 09 Normaal uitleenbaar DZ36000092701653 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 10 Normaal uitleenbaar DZ36000092702503 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 11 Normaal uitleenbaar DZ36000092710407 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 12 Normaal uitleenbaar DZ36000092711892 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 01/ 02 Normaal uitleenbaar DZ36000093704284 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 03/ 04 Normaal uitleenbaar DZ36000093706842 Tijdschrift - lopend abonnement

BJU Tijdschrift voor Omgevingsrecht (E-tijdschrift) Het Tijdschrift voor Omgevingsrecht (TO) biedt een gedegen behandeling van de omgevingsrechtelijke onderwerpen, waarbij de nadruk ligt op de raakvlakken tussen de verschillende deelterreinen. Onderwerpen als milieu, ruimtelijke ordening, bouwen, water, infrastructuur en natuur worden integraal behandeld.

Nieuws uit vakbladen en E-bronnen

Volg recente ontwikkelingen en trends over MVO in de Scoopit

E-Tijdschriften, selectie van voorbeelden

Challenges in Sustainability ISSN: 2297-6477 Onderwerp (Algemeen): Environmental Sciences Uitgever: Librello Publishing House Extra informatie Onderwerp (LC) Geography. Anthropology. Recreation -- Environmental sciences Alternatieve titel CiS Volledige teksttoegang DOAJ: Directory of Open Access Journals 2013-01-01 – heden
Corporate Social Responsibility and Environmental Management ISSN: 1535-3958; 1535-3966 Onderwerp (Algemeen): Engineering Uitgever: Wiley Periodicals Inc Extra informatie Onderwerp (Medisch) Engineering and Technology Onderwerp (LC) Technology -- Engineering (General). Civil engineering (General) Alternatieve titel Corp Soc Responsib Environ Manag Titelgeschiedenis 2002 Eco-Management and Auditing vervolgd door Corporate Social Responsibility and Environmental Management Volledige teksttoegang Business Source Ultimate 2002-03-01 – heden (Vertraging volledige tekst: 1 jaar) Wiley Online Library 2002-01-01 – heden Wiley Online Library (SHB) 2002-09-01 – heden
Current Opinion in Environmental Sustainability ISSN: 1877-3435; 1877-3443 Onderwerp (Algemeen): Environmental Sciences Uitgever: Elsevier Extra informatie Onderwerp (Medisch) Sciences -- Environmental Issues Onderwerp (LC) Geography. Anthropology. Recreation -- Environmental sciences Alternatieve titel Curr Opin Environ Sustain Volledige teksttoegang ScienceDirect Freedom Collection 2009-10-01 – heden
Discover Sustainability ISSN: 2662-9984 Onderwerp (Algemeen): Social Sciences & Humanities (General) Uitgever: Springer International Publishing Extra informatie Onderwerp (Medisch) Social Sciences Onderwerp (LC) Social Sciences -- Economic history and conditions -- Special topics Volledige teksttoegang DOAJ: Directory of Open Access Journals 2020-01-01 – heden SpringerLink Journals Fully Open Access 2020-12-01 – heden
International Journal of Corporate Social Responsibility ISSN: 2366-0074; 2366-0066 Onderwerp (Algemeen): Social Sciences & Humanities Uitgever: Springer Nature Extra informatie Onderwerp (Medisch) Social Sciences Onderwerp (LC) Social Sciences -- Industries. Land use. Labor -- Management. Industrial management Volledige teksttoegang Business Source Ultimate 2016-06-30 – heden DOAJ: Directory of Open Access Journals 2016-01-01 – heden Springer Nature Complete Journals 2016-12-01 – heden SpringerLink Journals Fully Open Access 2016-12-01 – heden

Databanken MVO

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
GreenFILE This link opens in a new window This research database provides scholarly, government and general-interest sources covering the environmental effects of individuals, corporations and governments and what can be done at each level to minimize negative impacts.
Legal Intelligence This link opens in a new window
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni.  Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.
SSOAR - Social Science Open Access Repository This link opens in a new window The full-text server SSOAR, which is maintained at GESIS – Leibniz Institute for the Social Sciences, collects and archives literature of relevance to the social sciences and makes it available in open access on the Internet in accordance with the Berlin Declaration on Open Access to Knowledge in the Sciences and Humanities.
Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.