LibGuides: Onderzoeksvaardigheden, informatievaardigheid voor afstudeerders van de opleidingen Accountancy en Finance & Control: Uitwerking zoekvraag en presentaties

Presentaties Instructies

Introductie bibliotheek, ondernemingsplan, 2023 Presentatie Introductie Bibliotheek, instructie informatievaardigheid voor het maken van een ondernemingsplan
Presentatie afstudeerders Financieel Management 2023 Presentatie instructie informatievaardigheden voor afstudeerders Financieel Management, 2023

Databanken met Bedrijfsinformatie, handleidingen

Nexis Uni Rondleiding door deze databank, op zoek naar nieuwsartikelen en bedrijfsinformtie
Company.info Rondleiding in de databank Company.info, overzicht van de zoekmogelijkheden en mogelijkheden.

Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.

Zoekvraag

Zoekcase Bedrijfsfinanciering 2023 Presentatie van een uitwerking van een zoekvraag over bedrijfsfinanciering
Zoekcase Risicomanagement 2023 Presentatie van de uitwerking van een zoekvraag over risicomnagement

Informatievaardigheid

Databanken

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni. Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
OECD iLibrary This link opens in a new window The OECD's Online Library of Statistical Databases, Books, Publications, Podcasts and Periodicals.
- This link opens in a new window
Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
Statline CBS This link opens in a new window StatLine is de elektronische databank van het CBS. In StatLine staat statistische informatie over vele maatschappelijke onderwerpen in de vorm van tabellen, grafieken en kaarten. Alle resultaten zijn gratis toegankelijk. Printen of exporteren kan ook gratis.

Vakliteratuur, vakbladen

Wil je op de hoogte blijven van recente artikelen uit vakbladen op je vakgebied, lees dan de

voor een selectie van artikelen uit economische vakbladen.
Hieronder een overzicht van belangrijke vakbladen voor de opleiding.

Accountant: maandblad van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants Coauteurs: Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (Auteur) Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2011, Amsterdam Reed Business 2011 Onderwerpen: Accountancy Tijdschriften ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Website van dit tijdschrift Bibliotheek Ligne DZ36000092695756 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2015-Q 4 Normaal uitleenbaar DZ36000092709193 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016-Q 4 Normaal uitleenbaar DZ36000092712627 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017-Q 1 Beschikbaar DZ36000093706883 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017-Q 2 Alleen ter inzage
BelastingMagazine: onafhankelijk maandblad over onderneming en belastingen Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1992, 's-Hertogenbosch Account 1992 Onderwerpen: Belastingen 346.2 Bedrijfsleven Belastingrecht Overheidseconomie
ISBN: 0927-7080
Beleggers belangen: officieel orgaan van de Vereniging van Fondsenhouders van de Vereniging Effectenbescherming en van de Nederlandse Vereniging van Obligatiehouders Coauteur: Vereniging Effectenbescherming (Auteur), Nationale Stichting voor Beleggingsstudieclubs (Auteur) Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1956, Schiedam Nederlandse Vereniging van Obligatiehouders 1956 Onderwerpen: Beleggingsleer Beleggingen 345.7 Exemplaren Omschrijving Verwante items Beschrijving item: Jrg. 1 (1956/57) - ... Bevat tevens de mededelingen van de Vereniging Effectenbescherming Fysieke beschrijving: 30 cm Periodiciteit: Ligne: bewaartermijn 2 jaar ISSN: 00058-343 PPN: 831087439
ISBN: 00058-343
Cm: voor de financieel professional met ambitie Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2015, Deventer een uitgave van Vakmedianet 2015 Onderwerpen: Controlling Accounting 361.5 Exemplaren Omschrijving Verwante items Beschrijving item: Nummer 1, maart 2015 - ... Omslagondertitel: Voor de financieel professional met ambitie Verschijnt 10x per jaar Samensmelting van: Tijdschrift controlling, ISSN 1389-7713 + en: Tijdschrift administratie, ISSN 1388-2635 + en: Controllers magazine, ISSN 0926-7158 Fysieke beschrijving: 30 cm Periodiciteit: Ligne: bewaartermijn 2 jaar ISSN: 2405-8459 PPN: 390789291
Economisch-statistische berichten: algemeen weekblad voor handel, nijverheid, financie͏̈n en verkeer Coauteur: Instituut voor Economische Geschriften (Auteur), Stichting Het Nederlands Economisch Instituut (Auteur) Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Dutch Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Klik hier voor login gegevens / Click here for login data Website van het tijdschrift Bibliotheek Ligne DZ36000092696267 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4725 Normaal uitleenbaar DZ36000092696275 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4726 Normaal uitleenbaar DZ36000092696283 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4727 Normaal uitleenbaar DZ36000092696291 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4728 Normaal uitleenbaar DZ36000092696309 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4729 Normaal uitleenbaar DZ36000092696317 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4730 Normaal uitleenbaar DZ36000092696325 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4731 Normaal uitleenbaar DZ36000092696333 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4732 Normaal uitleenbaar DZ36000092696341 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4733 Normaal uitleenbaar DZ36000092696358 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4734 Normaal uitleenbaar DZ36000092696366 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4735 Normaal uitleenbaar DZ36000092696374 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4736 Normaal uitleenbaar DZ36000092696382 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4737 Normaal uitleenbaar DZ36000092704632 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4739 Normaal uitleenbaar DZ36000092692738 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4740 Normaal uitleenbaar DZ36000092692522 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4741 Normaal uitleenbaar DZ36000093077400 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4742 Normaal uitleenbaar DZ36000092708609 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4743 Normaal uitleenbaar DZ36000092710373 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 4744 Normaal uitleenbaar DZ36000092703246 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4745 Normaal uitleenbaar DZ36000092711397 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4746 Normaal uitleenbaar DZ36000092712171 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4747 Normaal uitleenbaar DZ36000092713302 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4748 Normaal uitleenbaar DZ36000093704243 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4749 Alleen ter inzage DZ36000093704342 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4749 Dossier lenen om te wonen Alleen ter inzage DZ36000093706669 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4750 Normaal uitleenbaar DZ36000093707717 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften
The economist: weekly commercial times, banker's gazette and railway monitor Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: English Jaar: 1843, London Economist Newspaper Ltd 1843 Onderwerpen: Tijdschriften Economie Engels 658(051)=20 Financieel management Bedrijfseconomie 33(051)=20 Ondernemen Hhm Beurswezen ts
Executive Finance Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2015, [Alphen aan den Rijn] Vakmedianet Management 2015 Onderwerpen: Financieel management, financiering Financieel management ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Bijbehorende website Bibliotheek Ligne DZ36000092700176 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2015- 01 Normaal uitleenbaar DZ36000092696796 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 03 Normaal uitleenbaar DZ36000092700333 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092702560 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092701786 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092702552 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092709300 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 06 Normaal uitleenbaar DZ36000092711728 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 1 Normaal uitleenbaar DZ36000092713369 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 2 Normaal uitleenbaar DZ36000093706925 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften
Maandblad voor accountancy en bedrijfseconomie Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1989, 's-Gravenhage Elsevier bedrijfsinformatie 1989 Onderwerpen: Accountancy Bedrijfseconomie Accounting ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Bijbehorende website Klik hier voor login gegevens / Click here for login data Bibliotheek Ligne DZ36000092697737 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 01/ 02 Normaal uitleenbaar DZ36000092697729 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 03 Normaal uitleenbaar DZ36000092697711 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092697703 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092699790 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 07/ 08 Normaal uitleenbaar DZ36000092693249 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 09 Normaal uitleenbaar DZ36000092701653 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 10 Normaal uitleenbaar DZ36000092702503 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 11 Normaal uitleenbaar DZ36000092710407 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 12 Normaal uitleenbaar DZ36000092711892 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 01/ 02 Normaal uitleenbaar DZ36000093704284 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 03/ 04 Normaal uitleenbaar DZ36000093706842 Tijdschrift - lopend abonnement
MT Rendement Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2009, Rotterdam Rendement Uitgeverij 2009 Onderwerpen: Personeelsmanagement Management en organisatie: algemeen Management Arbeidsverhoudingen ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Website van dit tijdschrift Klik hier voor login gegevens / click here for login data Bibliotheek Ligne DZ36000092698263 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 01 Normaal uitleenbaar DZ36000092698255 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 02 Normaal uitleenbaar DZ36000092698248 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 03 Normaal uitleenbaar DZ36000092698230 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092698222 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092698214 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 06 Normaal uitleenbaar DZ36000092704483 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 07 Normaal uitleenbaar DZ36000092699808 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 08 Normaal uitleenbaar DZ36000092707981 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 09 Normaal uitleenbaar DZ36000092701943 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 11 Normaal uitleenbaar DZ36000092703030 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 12 Normaal uitleenbaar DZ36000092703253 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 1 Normaal uitleenbaar DZ36000092712585 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 3 Normaal uitleenbaar DZ36000092713203 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 4 Normaal uitleenbaar DZ36000093704094 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 5 Normaal uitleenbaar DZ36000093704748 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 6 Normaal uitleenbaar DZ36000093707808 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 7 Alleen ter inzage DZ36000093080560 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften
Time : the weekly newsmagazine
VFP Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1996, Deventer Kluwer 1996 Onderwerpen: Financiële planning Beleggingen Beleggingsleer ts Dit tijdschrift is ook elektronisch beschikbaar via de databank Kluwer Navigator Exemplaren Omschrijving Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000092706728 Tijdschrift - lopend abonnement