LibGuides: Accountancy: Ondernemen en ondernemingsplan

Publicaties ondernemen

De vrouw van 10 miljoen: vermogensgids Voor female founders by Bockstal, Véronique (Author)
Publication Date: 2025
Morele dilemma's in de boardroom by Lückerath-Rovers, Mijntje (Author) Other Authors: Zijthof, Everdien ten (Editor)
Publication Date: 2024
Onvergelijkbaar: Schrap onderscheidend. Word onvergelijkbaar, van positionering tot performance by Pijler, Marieke (Author) Other Authors: Wiebes, Lisette (Illustrator), De Wit, Hanneke (Editor)
Publication Date: 2025

Publicaties Ondernemingsplan maken

De start-up scorecard: Het geheim van succesvolle start-ups ontrafeld by Smits, Geert-Jan (Author)
Publication Date: 2023
Een businessplan schrijven voor Dummies by Blom, Robert Jan (Author)
Publication Date: 2024

E-Boeken, selectie van voorbeelden

Bedrijfskunde en ondernemen (nieuwe editie) by Gelders, Ludo (Author), Cattrysse, Dirk (Author)
Publication Date: 2024
Hart voor zaken: hoe bouw je een liefdevolle organisatie by Hospes, Cor (Author)
Publication Date: 2024
Mastering Your Entrepreneurial Journey: From Vision to Venture by Kuckertz, Andreas (Author), Leicht, Thoma (Author), Scheu, Maximilian (Author), Silva Wagner, Indra da (Author), Ebersberger, Bernd (Author)
Publication Date: 2025

Voorbeelden zoeken in DiZ, Ondernemingsplan

E-Bronnen

ABNAMRO Insight Branche-informatie per sector
Baaz Informatie voor ondernemers
De Nederlandsche Bank, DNB DNB zet zich in voor een stabiel financieel stelsel: stabiele prijzen, solide financiële instellingen en een goed werkend betalingsverkeer. In al haar taken geeft DNB invulling aan haar missie: werken aan vertrouwen.
De Ondernemer
Dossier Conjunctuur, CBS De schommelingen van de economische groei op korte termijn noem je de conjunctuur. Periodes van sterkere groei (hoogconjunctuur) en periodes van tragere (laagconjunctuur) of zelfs negatieve groei (crisis) wisselen elkaar af. De meest gebruikte indicator voor de ontwikkeling van de economie is het bruto binnenlands product (bbp). In het dossier Conjunctuur zijn naast het bbp een aantal andere belangrijke indicatoren bijeen gebracht die iets zeggen over de ontwikkeling van de economie op korte termijn. Verder geven ook visualisaties, zoals de Conjunctuurklok en radars, een beeld van de conjunctuur.
FD Financieele Dagblad Zuyd Bibliotheek heeft een abonnement op het FD. Je hebt daarom online toegang tot alle artikelen. Stuur een mail naar bibliotheek.ligne@zuyd.nl voor de toegangscode.
In zaken gaan
MKB Nederland Het mkb is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Ruim een eeuw geleden is MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland.
Ondernemen en internet
Ondernemersplein Alle informatie van de overheid voor ondernemers Eén centrale plek Makkelijk, snel, overzichtelijk Meer tijd om te ondernemen
more...less...
Ondernemersplein is een initiatief van:

Kamer van Koophandel, Antwoord voor bedrijven, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, De Belastingdienst, Rijksdienst voor het wegverkeer, Centraal Bureau voor de Statistiek
Ondernemingsplan sjabloon Sjabloon voor het maken van een ondernemingsplan, via KvK.
Planbureau voor de Leefomgeving Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) is het nationale instituut voor strategische beleidsanalyse op het gebied van milieu, natuur en ruimte. Het PBL draagt bij aan de kwaliteit van de politiek-bestuurlijke afweging door het verrichten van verkenningen, analyses en evaluaties waarbij een integrale benadering vooropstaat. Het PBL is voor alles beleidsgericht. Het verricht zijn onderzoek gevraagd en ongevraagd, onafhankelijk en wetenschappelijk gefundeerd.
Rabobank Cijfers en Trends Prognoses en cijfers per sector
Rabobank template voor een ondernemingsplan
MTSprout
Start bedrijf

Onderzoeksoutput, selectie van voorbeelden

Cultural diversity and innovative entrepreneurship by orcid Paula Prenzel; orcid Niels Bosma; orcid bw Veronique Schutjens; orcid Erik Stam; via OpenAire
Publication Date: 2024
Female Innovative Entrepreneurship and Maternity Risk by Core, Fabrizio; via OpenAire
Publication Date: 2024
Unleashing Corporate Entrepreneurship by Bernice A. Grant via Paperity
Publication Date: 2024

Tijdschriften

E-Tijdschriften, selectie van voorbeelden

Entrepreneurship & Regional Development Via Taylor & Francis Entrepreneurship & Regional Development is classified 3* (out of 4) in the Chartered Association of Business Schools Academic Journal Quality Guide Aims Entrepreneurship and Regional Development is a leading entrepreneurship journal that publishes interesting, courageous papers, which make a contribution to theory for understanding the extraordinary phenomenon of entrepreneurship. We look for papers that are thought-provoking and robust because of what and how they add to our knowledge, appreciation and understanding of entrepreneurship.
International Journal of Entrepreneurship & Innovation Via Business Source ISSN: 14657503 Publisher Information: Sage Publications Inc. 2455 Teller Road Thousand Oaks CA 91320 United States of America Bibliographic Records: 05/01/2003 to present Full Text: 08/01/2024 to present
Journal of Small Business & Entrepreneurship Via Taylor & Francis Publishes research in English and French on entrepreneurial and small business management, including social, international, youth and female entrepreneurship.
Strategic Entrepreneurship Journal Via Wiley The Strategic Entrepreneurship Journal is a research journal that publishes original work recommended by a developmental, double-blind review process conducted by peer scholars. Strategic entrepreneurship involves innovation and subsequent changes which add value to society and which change societal life in ways which have significant, sustainable, and durable consequences. The SEJ is international in scope and acknowledges theory- and evidence-based research conducted and/or applied in all regions of the world. It is devoted to content and quality standards based on scientific method, relevant theory, tested or testable propositions, and appropriate data and evidence, all replicable by others, and all representing original contributions.

Databanken Ondernemingsplan

Company.info Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
Hoe log je in op Company Info?
Gebruikersnaam = je Zuyd e-mailadres. Kies: Log in met SURFCONEXT. Selecteer Zuyd Hogeschool
Bekijk de afbeelding
Digitale Grote Almanak (DGA) - Kennisbank Sociaal Recht De Digitale Grote Almanak (DGA) is hét digitale naslagwerk voor sociaal raadslieden en andere sociaal juridische professionals. Met actuele informatie over regelingen en voorzieningen waar zij in hun dagelijkse werk mee te maken krijgen.
HBO-Kennisbank De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.
InView Essential InView Essential is een databank, die ook interessant is voor niet-juridische opleidingen. Deze databank bevat titels op het gebied van wetgeving, jurisprudentie en andere juridische literatuur, maar ook modules op het gebied van accountancy, facility management, sociale verzekeringen, onderwijs en personeel & arbeid.
Inloggen via SURF, kies Zuyd Hogeschool
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni.  Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
OECD Publications (previously known as OECD iLibrary) The OECD's Online Library of Statistical Databases, Books, Publications, Podcasts and Periodicals.
Statista - The Statistics Portal Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
Statline CBS StatLine is de elektronische databank van het CBS. In StatLine staat statistische informatie over vele maatschappelijke onderwerpen in de vorm van tabellen, grafieken en kaarten. Alle resultaten zijn gratis toegankelijk. Printen of exporteren kan ook gratis.

Databanken met Artikelen, Ondernemingsplan

Academic Search Ultimate A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
BJu Tijdschriften online BJu Tijdschriften online bevat een archief met meer dan 5500 juridisch- wetenschappelijke artikelen het gebied van burgerlijk recht, burgerlijk procesrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, ondernemingsrecht, erfrecht, estate planning, strafrecht, rechtsfilosofie, criminologie, mediation en herstelrecht. De artikelen gaan terug tot 2002.
Business Source Ultimate The most popular database for Full-Text business publications.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
ScienceDirect The world's leading full-text scientific database.
Taylor & Francis Online Taylor & Francis Online is a journal content platform that gives online access to all journals published by Taylor & Francis and Routledge, with a powerful search that makes it simple to discover the most relevant research for readers
Wiley Online Library Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.