LibGuides: Commerciële Economie: Marktonderzoek en consumentengedrag

Publicaties Consumentengedrag

Er is dus wel een geheime code: Gekraakt: Het menselijk algoritme van aandacht tot aankoop by Scholten, Matthias (Author)
Publication Date: 2024

E-Boeken, selectie van voorbeelden

Digital Influence on Consumer Habits: Marketing Challenges and Opportunities by Singh, Nripendra (Auteur), Kansra, Pooja (Auteur), Gupta, S.L. (Auteur)
Publication Date: 2024

Onderzoeksoutput, selectie van voorbeelden

Consumer vulnerability dynamics and marketing: Conceptual foundations and future research opportunities by Mende, Martin Bradford, Tonya Williams Roggeveen, Anne L. Scott, Maura L. Zavala, Mariella via Paperity
Publication Date: 2024
Nudging met Nutri-Scores en consumentengedrag : literatuurstudie naar de invloed van Nutri-Scores op de verwachte gezondheid, aankoopintentie en daadwerkelijke aankoop van voedingsmiddelen by Haas, T.A. de; via OpenAire/Narcis
Publication Date: 2024
Sensing physical properties for subjective meanings: Putting Emergent Consumer Perceived Value (ECPV) into the marketers’ toolbox by Forsman, Laura J. Luomala, Harri via Paperity
Publication Date: 2024

voorbeelden zoeken in DiZ, Consumentengedrag

Consumer segmentation with large language models
Publication Date: 2025
Eager or passive? Decoding potential consumer profiles based on knowledge and perceptions regarding organic food products.
Publication Date: 2025

E-Bronnen consumentengedrag

EURIB URIB is hét kennisplatform voor brand management, design management en reputation management. Wij maken wetenschappelijke kennis en inzichten praktisch toepasbaar.
Frank Watching Frankwatching is dé plek voor iedereen die zich bezig houdt met of interesse heeft in marketing, communicatie, social media en tech. Inhoud, kwaliteit en onafhankelijkheid boven alles. Het delen van kennis en het bieden van inspiratie over trends, ontwikkelingen, tools en cases, dat zit in onze genen. Dag in dag uit, zowel online (via artikelen, webinars, vacatures en downloads) als offline (via trainingen, events en boeken).
Gedrag van de consument
Ik ga starten, Rabobank marktonderzoek
IMGemak Alles wat we bij Internet Marketing Gemak doen, doen we vanuit de gedachte dat je eerst het brein van jouw klant goed moet begrijpen. Echt resultaat bereik je immers pas wanneer je exact weet wat je klanten beweegt. Weet je wat je klanten écht beweegt, dan stem je daar continu je strategie en marketingmix op af.
IPSOS marktonderzoek Bij Ipsos zijn we grenzeloos nieuwsgierig naar mensen, markten, merken en de samenleving. In deze snel veranderende wereld is Ipsos de strategische partner die je helpt antwoorden te krijgen op de onderliggende kwestie achter jouw vraagstukken. Omdat we diverse onderzoeksexpertises onder één dak aanbieden, kunnen we volledige antwoorden leveren die organisaties in staat stellen om GameChangers te zijn. Wij plaatsen slim onderzoek en samenwerking ‘at the heart of better decisions’.
Marketingfacts
MKB servicedesk, hoe doe ik een marktonderzoek
motivaction Of het nu gaat om het toepassen van Artificial Intelligence om betere zorg voor chronisch zieken te realiseren of het vergroten van de penetratie van Tikkie onder de Gen Z-doelgroep. In vrijwel elk vraagstuk draait het om wat mensen ermee kunnen, willen of doen. Al sinds onze oprichting in 1984 zijn we dagelijks bezig met het zoeken naar, en vinden van, de motieven en drijfveren achter gedrag. Voor zowel de B2B- als B2C sector werken wij met een enthousiast team van meer dan 90 (research) professionals, met elk hun specifieke expertise, vanuit ons pand in hartje Amsterdam.
Ondernemersplein, marktonderzoek
Sprout, voorbereiding marktonderzoek
SWOCC SWOCC is in 1995 opgericht op initiatief van Giep Franzen. Na veertig jaar in de reclame (o.a. als directeur en oprichter van FHV/BBDO), werd Franzen in 1990 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn honger naar kennis en fundamenteel begrip van reclamewerking was de motor achter de oprichting van SWOCC. Na zijn vertrek als hoogleraar is Giep als beschermheer tot 2019 verbonden gebleven aan de stichting. In 2019 is Mary Hoogerbrugge aangetreden als beschermvrouwe van SWOCC. SWOCC is gelieerd aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.
more...less...
Zuyd is begunstiger van SWOCC en heeft daardoor Full-Text toegang tot alle publicaties en informatie.
Vraag de inlogcode op via de mail van bibliotheek.ligne@zuyd.nl
WUR, dossier consumentengedrag Informatie over consumentengedrag op het gebied van leefstijl en voeding

Vakbladen Commerciele Economie

E-Tijdschriften, selectie van voorbeelden

Advances in Consumer Research ISSN: 0098-9258 Onderwerp (Algemeen): Consumer Protection & Product Reviews Uitgever: Association for Consumer Research Extra informatie Onderwerp (Medisch) Social Sciences -- Consumer Education and Protection Onderwerp (LC) Social Sciences -- Commerce -- Business Alternatieve titel Adv Consum Res Volledige teksttoegang Business Source Ultimate 1974-01-01 – heden
International Journal of Consumer Studies ISSN: 1470-6423; 1470-6431 Onderwerp (Algemeen): Consumer Protection & Product Reviews; Home Economics Uitgever: Wiley-Blackwell Extra informatie Onderwerp (Medisch) Social Sciences -- Consumer Education and Protection; Social Sciences -- Home Economics Onderwerp (LC) Technology -- Home economics Alternatieve titel Int J Consum Stud Titelgeschiedenis 2001 Journal of Consumer Studies & Home Economics vervolgd door International Journal of Consumer Studies Volledige teksttoegang Business Source Ultimate 2001-03-01 – heden (Vertraging volledige tekst: 1 jaar) Wiley Online Library 2001-01-01 – heden
Journal of Consumer Marketing ISSN: 0736-3761; 2052-1200 Onderwerp (Algemeen): Marketing Uitgever: Emerald Publishing Limited Extra informatie Onderwerp (Medisch) Business and Economics -- Business and Economics (General) -- Commerce Onderwerp (LC) Social Sciences -- Commerce -- Business Alternatieve titel J Consum Mark Volledige teksttoegang Zuyd Emerald Pick & Mix 1994-01-01 – heden
Journal of International Consumer Marketing ISSN: 0896-1530; 1528-7068 Onderwerp (Algemeen): Marketing Uitgever: Taylor & Francis Extra informatie Onderwerp (Medisch) Business and Economics -- Business and Economics (General) -- Marketing and Purchasing Onderwerp (LC) Social Sciences -- Commerce -- Business Alternatieve titel J Int Consum Mark; Journal of international consumer marketing|J Int Consum Mark Volledige teksttoegang Business Source Ultimate 2000-01-01 – heden (Vertraging volledige tekst: 1 jaar) Taylor & Francis Library (SSH and ST) 1997-04-01 – heden

Databanken Consumentengedrag

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
BJu Tijdschriften online This link opens in a new window BJu Tijdschriften online bevat een archief met meer dan 5500 juridisch- wetenschappelijke artikelen het gebied van burgerlijk recht, burgerlijk procesrecht, arbeidsrecht, bestuursrecht, ondernemingsrecht, erfrecht, estate planning, strafrecht, rechtsfilosofie, criminologie, mediation en herstelrecht. De artikelen gaan terug tot 2002.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
HBO-Kennisbank This link opens in a new window De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni.  Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.
SSOAR - Social Science Open Access Repository This link opens in a new window The full-text server SSOAR, which is maintained at GESIS – Leibniz Institute for the Social Sciences, collects and archives literature of relevance to the social sciences and makes it available in open access on the Internet in accordance with the Berlin Declaration on Open Access to Knowledge in the Sciences and Humanities.
Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.