Skip to Main Content

Verpleegkunde (Technische Leerroute): Boeken

Stappen literatuuronderzoek

Nieuwste aanwisten

Perioperative TOE: Transoesophageal Echocardiography

Deze pockethandleiding is ontworpen om een snel overzicht te geven van perioperatieve TOE (transoesofageale echocardiografie). Dit naslagwerk is nuttig voor anesthesisten, intensivisten, spoedeisende hulpartsen, cardiologen, artsen in opleiding en iedereen die geïnteresseerd is in het klinisch gebruik van TOE tijdens en na cardiovasculaire procedures in de operatiekamer, intensive care unit en het katheterisatielab. Het boek is geschreven door klinische experts op dit gebied.

Plaatsingscode: 605.8 Bouc

Probleemgeoriënteerd denken in de anesthesiologie

Een gedegen kennis van de anesthesiologie is essentieel voor optimale zorg rondom de patiënt op de operatiekamer, de spoedeisende hulp, de intensive care en de pijn(poli)kliniek. In deze herziene druk van Probleemgeoriënteerd denken in de anesthesiologie bespreken de auteurs veelvoorkomende problemen aan de hand van casuïstiek die representatief is voor de Nederlandse anesthesiologische praktijk.

Plaatsingscode: 608.1 Prob

Probleemgeoriënteerd denken in de chirurgie

Chirurgie is een tot de verbeelding sprekend medisch specialisme. Operaties, traumaopvang, snel handelen: het vak staat vooral bekend om zijn heldhaftige beelden. De kern van de chirurgie zit hem echter in de juiste indicatiestelling aan de hand van chirurgisch redeneren. Om dat te leren heb je nu dit complete, praktijkgerichte boek in handen.

Plaatsingscode: 605.8 Prob

Leerboek cardiaccare-verpleegkunde

Dit leerboek brengt de basiskennis van cardiologie en de verpleegkundige zorg op de cardiaccare-unit samen. Het is bedoeld voor verpleegkundigen die werken of willen werken met patiënten met een acuut cardiologisch probleem. Dit is een handig naslagwerk voor bv. de cardiologie, de cardiaccare-unit, de spoedeisende hulp of de ambulancezorg.

Digitaal voor Zuyd

Handboek PACU: Intensieve postoperatieve patiëntenzorg

Op een PACU (Post Anesthesia Care Unit) vindt postoperatieve zorg plaats voor patiënten die intensieve monitoring nodig hebben. De patiënt wordt uiterlijk de ochtend van de tweede postoperatieve dag naar de reguliere afdeling overgeplaatst. De PACU-opnameperiode is meestal voldoende om de vitale functies van de patiënt adequaat te stabiliseren. De diversiteit aan patiënten vereist een multidisciplinaire behandeling: dit leidt tot de beste uitkomsten. Handboek PACU weerspiegelt dan ook de multidisciplinaire aanpak.

Plaatsingscode: 605.8 Hand
Ook digitaal voor Zuyd

Radiologie: Techniek en onderzoek

Dit boek beschrijft de röntgentechniek en instelkunde, en geeft een overzicht van belangrijke ontwikkelingen op het gebied van digitalisering en kwaliteitsaspecten van het beroepsveld van de MBBer (Medisch Beeldvormings- en Bestralingsdeskundige).

Plaatsingscode: 608.5 Radi

De anesthesiemedewerker

De anesthesiemedewerker omschrijft de basisbeginselen van de anesthesiologische zorg en techniek. Zowel startende anesthesiemedewerkers als arts-assistenten anesthesiologie i.o. kunnen met dit boek een idee krijgen van de wereld waarin ze terechtkomen. De rode draad is de route die de patiënt aflegt gedurende zijn opname in het ziekenhuis. Vanaf het begin bij de preoperatieve screening tot het ontslag van de verkoeverkamer naar de afdeling en uiteindelijk weer naar huis. 

Plaatsingscode: 605.1 Anes

Ook digitaal voor Zuyd

Kinderanesthesiologie in de praktijk

Kinderanesthesiologie is een bijzonder en uitdagend deelgebied binnen de anesthesiologie. De groei en de ontwikkeling van een kind vraagt iedere keer om een nauwkeurig aangepast beleid. Iedere anesthesioloog kan in aanraking komen met de perioperatieve zorg bij kinderen. In dit boek wordt de praktische benadering beschreven van een variëteit aan klinische situaties in de kinderanesthesiologie.

Plaatsingscode: 605.2 Vers

Zoeken naar een boek?

Via de bibliotheekcatalogus van Zuyd kun je zoeken naar boeken en gedrukte tijdschriften.
Hoe? Bekijk eventueel de kennisclipjes.

Nieuw: Probleemgeoriënteerd denken in de anesthesiologie

De herziene editie van Probleemgeoriënteerd denken in de anesthesiologie is nu beschikbaar in de collectie van Zuyd Bibliotheek.

Dit boek bevat een hoop informatie over anesthesiologie, die kan bijdragen aan een optimalisatie van de zorg voor een patiënt op de operatiekamer, de spoedeisende hulp, de intensive care en de pijn(poli)kliniek.

► Klik hier als je het boek wilt bekijken of lenen.

In de collectie van Zuyd

Waar kun je een boek vinden?

Klik op de titel van het boek dat je wilt lenen. Check in welke locatie(s) van Zuyd Bibliotheek het boek aanwezig is. Ook de plaatsingscode van een boek vind je via de catalogus. Deze code heb je nodig als je een boek in de bibliotheekrekken wilt zoeken.

Interbibliothecair lenen binnen Zuyd

Wil je een boek lenen uit een andere locatie van Zuyd Bibliotheek? Dat kan via interne IBL ('interbibliothecair leenverkeer'). Een IBL-aanvraag kun je bij de balie van jouw Zuyd Bibliotheek doen. Of je kunt mailen naar het e-mailadres van jouw bibliotheek. Wij geven je een seintje als je het boek kunt ophalen. Voor jou is deze service kosteloos.

Lenen uit een andere bibliotheek

Heeft Zuyd jouw boek niet in bezit? Ook dan is het vaak mogelijk om hem via IBL aan te vragen. Ga naar de balie van de bibliotheek en geef aan wat je wilt aanvragen. Als je via DiZ hebt gezocht, kun je een boek of artikel digitaal aanvragen. Gebruik hiervoor de Zuyd Request-button.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek