Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Zuyd Bibliotheek Blog: Berichten

Van APA6 naar APA7

by Pascal Nypels on 2021-10-11T12:44:00+02:00 | Comments

Al eerder heb je in ons blog kunnen lezen dat er een derde editie is verschenen van de APA-richtlijnen uitgelegd gebaseerd op APA 7th edition. Met ingang van het studiejaar 2021/2022 zal deze editie toegepast worden in het hoger onderwijs.

Verschillen tussen APA6 en APA7

Er zijn ongeveer 20 herziene en nieuwe APA-richtlijnen (APA7) met betrekking tot bronvermelding. De 10 belangrijkste wijzingen van de APA-richtlijnen vind je in dit pdf-document.

Kennisclips APA7

Project APA7, een samenwerkingsverband tussen negen informatiespecialisten uit het hoger onderwijs, heeft zeven kennisclips over de APA-richtlijnen ontwikkeld. De kennisclips vind je in de LibGuide Informatievaardigheden. De clips staan ook op YouTube.

Wat gebeurt er met de huidige tweede editie (APA6)?

In het onderwijs zullen heel wat studenten, die ooit met de 2de editie zijn gestart, deze blijven handhaven. Het PDF blijft beschikbaar.
In de Moodle omgevingen zullen bronnenlijsten geleidelijk worden aangepast. Ook de Trainingen Informatievaardigheid in Moodle worden aangepast. In de diverse LibGuides is nog werk aan de winkel, deze klus wordt nu opgepakt in het bibliotheekteam.

► Zie ook: Auteursrechten.nl/bronnen vermelden


 Add a Comment

0 Comments.

  SubscribeEnter your e-mail address to receive notifications of new posts by e-mail.


  Archive  Return to Blog
This post is closed for further discussion.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek