Skip to Main Content

Oriëntaalse Talen en Communicatie: Home

Home

Bibliotheekgids met informatiebronnen voor de opleiding Oriëntaalse Talen en Communicatie (OTC) van de faculteit International Business and Communication Maastricht. Je vindt hier een overzicht van boeken, tijdschriften, databanken, websites en andere waardevolle bronnen voor de opleiding OTC.

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)


DiZ is de Zuyd Bibliotheek zoekmachine waarmee je via één zoekbalk zowel de bibliotheekcatalogus als een groot aantal databanken kunt doorzoeken.

Doorzoek Catalogus Zuyd Bibliotheek

Google Scholar

Google Scholar Search

Google Scholar biedt een eenvoudige manier om te zoeken naar wetenschappelijke literatuur via één zoekbalk. Je kunt deze zoekmachine automatisch laten zoeken naar bronnen waartoe je toegang hebt via Zuyd.

► Uitleg: Full Text@Zuyd in Google Scholar

Thuistoegang e-bronnen Zuyd Bibliotheek

Hoe kan ik thuis werken met de bronnen van Zuyd Bibliotheek?
 

EZproxy

E-bronnen waarvoor de bibliotheek een licentie heeft afgesloten zijn thuis beschikbaar via speciale Zuyd EZproxy links. De A-Z lijst van databases, die je op de bibliotheekwebsite kunt vinden, maakt gebruik van die speciale links,
 

Vind je het het zoeken naar informatie via de A-Z lijst van databases onhandig, installeer dan de Library Access browser extensie.

Library Access is een tool die ondersteuning biedt bij het toegang krijgen tot online informatie (artikelen, e-books, databases). Kom je bij het zoeken naar artikelen of boeken bij een beschrijving waarvoor toegang via Zuyd Bibliotheek is geregeld, dan verschijnt er een pop-up en kun je doorklikken naar de volledige tekst.

Zoeken in DiZ: kennisclip

Library Access : kennisclip

Kennismaken met Zuyd Bibliotheek

Volg de korte module “Kennismaken met Zuyd Bibliotheek” voor een introductie tot de mogelijkheden van de (digitale) bibliotheek. Het volgen van de module duurt ongeveer 20 minuten.

 

Ask Your Librarian

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek