LibGuides: Afstuderen: Belangrijke bronnen

INVERT

Meer over Invert

Invert This link opens in a new window Index van de Nederlandstalige Verpleegkundige Tijdschriftliteratuur Een databank met beschrijvingen van referenties uit een vijftigtal vaktijdschriften, zoals TVZ, Kritiek, Nursing en Verpleegkunde Nieuws. Ook de mededelingenbladen van landelijke beroepsverenigingen worden geïndexeerd. Sommige artikelen zijn fulltext beschikbaar.
- This link opens in a new window

Invert: is een verwijzende databank en geeft aan waar je artikels kan vinden uit Nederlandstalige verpleegkundige vaktijdschriften

Handleiding: hoe zoeken in Invert

Instructiefilmpje: hoe zoek ik in Invert?

SPRINGERLINK

Meer over SpringerLink

SpringerLink Zorgprofessional This link opens in a new window Fulltext databank van de online collectie van Nederlandstalige vaktijdschriften en e-books van Bohn Stafleu van Loghum gericht op de zorgprofessional. Dit platform vervangt de Vakbibliotheek. Naast de Nederlandstalige collectie is er ook toegang tot een aantal vrij toegankelijke Engelstalige wetenschappelijke vaktijdschriften.
- This link opens in a new window

SpringerLink: is een full-text databank waarin je volledige artikels en/of hoofdstukken kan vinden uit digitale boeken en tijdschriften op het gebied van gezondheidszorg.

Instructiefilmpje: hoe zoek ik in SpringerLink?

CINAHL

Meer over de Cinahl

CINAHL Plus with fulltext This link opens in a new window Cumulative Index to Nursing & Allied Health Literature. Also check the CINAHL LibGuide (only in Dutch) CINAHL Plus with Full Text includes publications from the National League for Nursing and the American Nurses Association. Many of the most popular full-text journals are available with no embargo. In addition, this resource offers access to health care books, nursing dissertations, selected conference proceedings, standards of practice, audiovisuals, book chapters and more.
- This link opens in a new window

De database CINAHL (Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature) is een internationale databank. Deze bevat artikelen uit vrijwel alle Engelstalige verpleegkundige tijdschriften en een aantal tijdschriften uit verwante vakgebieden zoals fysiotherapie en logopedie. In een aantal gevallen vind je enkel de referentie en niet de full-text.

Klik op de link om naar de uitgebreide CINAHL LibGuide pagina te gaan.
Daar wordt middels een handleiding én filmpjes de Cinahl toegelicht.
Ook handige tips en tricks kan je in deze LibGuide terugvinden

LibGuide Cinahl

PUBMED

Wat is PubMed?

PubMed This link opens in a new window Bibliografic database with articles from more than 4300 journals. PubMed is a service of the US National Library of Medicine that includes over 17 million citations from MEDLINE and other life science journals for biomedical articles back to the 1950s. PubMed includes links to full text articles and other related resources.
- This link opens in a new window

PubMed is een medisch-wetenschappelijke databank met meer dan 26 miljoen biomedische referenties uit ruim 5.600 publicaties. De dekkingsperiode is vanaf 1946. PubMed wordt onderhouden door de Amerikaanse National Library of Medicine.

Klik op de link om naar de uitgebreide PUBMED LibGuide pagina te gaan. Daar wordt middels handleidingen én filmpjes Pubmed toegelicht. Ook handige tips en tricks kan je in deze LibGuide terugvinden

LibGuide Pubmed

Afstuderen: Belangrijke bronnen

Welke bronnen worden het meest geraadpleegd?