LibGuides: Klantenoriëntatie Commerciële Economie: Klantenmanagement

Publicaties Klanten

De ruwe diamant: Meer dan 100 concrete tips om een sterke klantencultuur uit te bouwen by Belleghem, Steven van (Author)
Publication Date: 2023
Kroon je medewerkers en je klant wordt koning! by Boelens-Zweep, Maria (Author) Other Authors: Ubbink, Mark (Editor)
Publication Date: 2023
Nee zeggen loont: Dump de klant voor wie je niet wilt werken by Delano, Jennifer (Author)
Publication Date: 2023

E-Boeken, selectie van voorbeelden

Customer Service Marketing: Managing the Customer Experience by Torres, Edwin N. (Author), Zhang, Tingting (Author)
Publication Date: 2023
De CRM: Beheer van klantenrelaties by Delers, Antoine (Author)
Publication Date: 2023
De klantendriehoek - nieuwe editie. Moeilijke klanten bestaan niet by Kelst, Philip Van (Auteur)
Publication Date: 2023

Onderzoeksoutput, selectie van voorbeelden

Appendices for: “Truth-telling with a smartphone:The effect of communication media in strategicinteractions” by Edward Cartwright∗Lian Xue via Figshare
Publication Date: 2023
Decision Support Methodology Based on Evaluation of Customer Experience and Telecommunications Operator Efficiency Indicators by orcid bw V. Akishin; via Open Aire
Publication Date: 2023
Gamification and customer experience in online retail: a qualitative study focusing on ethical perspective by Sheetal Tyagi, Rimjim Singh, Gursimranjit via Paperity
Publication Date: 2023

Voorbeelden zoeken in DiZ, Klantenmanagement

Implementing customer relationship management successfully: A configurational perspective Auteurs: Ivens, Björn Kasper-Brauer, Kati Leischnig, Alexander Thornton, Sabrina C. Affiliatie: a University of Bamberg, Germany b University of Applied Sciences Zwickau, Germany c Technische Universität Bergakademie Freiberg, Germany d Sheffield University Management School, United Kingdom Bron: In Technological Forecasting & Social Change February 2024 199 Uitgever: Elsevier Inc. Documenttype: Article ISSN: 0040-1625 DOI: 10.1016/j.techfore.2023.123083
Sequential customer experiences leading to continuance intention in the mobile telecom industry: from contract to call center Auteurs: Jo, HyeonAff1, IDs11235023010906_cor1 Bron: Telecommunication Systems: Modelling, Analysis, Design and Management. :1-16 Publicatiestatus: Online First Uitgeversinformatie: Springer US Jaar van publicatie: 2024 Termen voor onderwerp: Telecom service Mobile carrier Corporate image Satisfaction Contract

E-bronnen Klantenmanagement

Customer first
Customer talk Alles over klantenmanagement, klanten binding en klantbeleving.
EURIB URIB is hét kennisplatform voor brand management, design management en reputation management. Wij maken wetenschappelijke kennis en inzichten praktisch toepasbaar.
Frank Watching Frankwatching is dé plek voor iedereen die zich bezig houdt met of interesse heeft in marketing, communicatie, social media en tech. Inhoud, kwaliteit en onafhankelijkheid boven alles. Het delen van kennis en het bieden van inspiratie over trends, ontwikkelingen, tools en cases, dat zit in onze genen. Dag in dag uit, zowel online (via artikelen, webinars, vacatures en downloads) als offline (via trainingen, events en boeken).
Klantcontact Klantcontact.nl informeert en inspireert professionals in klantcontact via nieuwsberichten, verslagen, interviews, analyses en achtergrondartikelen op het gebied van customer service, HR en technologie. Klantcontact.nl brengt dagelijks nieuws en achtergrondartikelen over ontwikkelingen, trends en visies. Het vakmedium is ‘online only’, laagdrempelig, kritisch en flexibel.
Management kennisbank, CRM
Management kennisbank customer journey
Managementmodellen Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.
Marketingfacts
Marketing Portaal Marketingportaal is een gratis kennisbank met een schat aan informatie over marketing en communicatie. Geschreven door een groot aantal auteurs uit verschillende branches. Van praktische tips over het schrijven van een persbericht tot professionele adviezen over een productstrategie. Wat u ook wilt gaan doen op het gebied van marketing, communicatie, PR of reclame,
Platform Klantgericht Ondernemen De maatschappelijke missie van Platform voor Klantgericht Ondernemen (PvKO) is het stimuleren van een klantgerichter Nederland ten behoeve van ons Bruto Nationaal Geluk (uitsluitend positieve klantervaringen) en ons Bruto Nationaal Product (succesvol ondernemende organisaties).
RetailTrends
SWOCC SWOCC is in 1995 opgericht op initiatief van Giep Franzen. Na veertig jaar in de reclame (o.a. als directeur en oprichter van FHV/BBDO), werd Franzen in 1990 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn honger naar kennis en fundamenteel begrip van reclamewerking was de motor achter de oprichting van SWOCC. Na zijn vertrek als hoogleraar is Giep als beschermheer tot 2019 verbonden gebleven aan de stichting. In 2019 is Mary Hoogerbrugge aangetreden als beschermvrouwe van SWOCC. SWOCC is gelieerd aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.
more...less...
Zuyd is begunstiger van SWOCC en heeft daardoor Full-Text toegang tot alle publicaties en informatie.
Vraag de inlogcode op via de mail van bibliotheek.ligne@zuyd.nl

Vakbladen Klanten

E-Tijdschriften, selectie van voorbeelden

Customer Relationship Management : CRM E-tijdschrift, full-text toegankelijk via EBSCO
International Journal on Customer Relations E-tijdschrift, full-text toegankelijk via EBSCO

Databanken Klantenmanagement

Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
HBO-Kennisbank This link opens in a new window De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni. Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
Statline CBS This link opens in a new window StatLine is de elektronische databank van het CBS. In StatLine staat statistische informatie over vele maatschappelijke onderwerpen in de vorm van tabellen, grafieken en kaarten. Alle resultaten zijn gratis toegankelijk. Printen of exporteren kan ook gratis.
Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.

Databanken met Artikelen, klantenmanagement

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.
Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.