EVOFenedex
Wij zijn ondernemersvereniging evofenedex. Het netwerk van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. Wij zorgen ervoor dat onze leden hun logistiek optimaal organiseren en beter internationaal ondernemen.
Kennis DC Logistiek
KennisDC Logistiek is een landelijk dekkende netwerk organisatie, een Publiek Privaat Samenwerkingsverband van 7 regionale KennisDC’s onder leiding van 7 hogescholen, verbonden met en gesteund door hun partners, bedrijven, kennisinstellingen (ROC's en Universiteiten), intermediaire partners en regionale overheden.
Managementsite Kennisbank
Vergroot uw kennis en persoonlijke effectiviteit met de selectie van het beste uit ManagementSite. Overzicht van de verzamelde kennis en ervaring op basis van de 120 meest gebruikte zoekwoorden. De oogst van 20 jaar publiceren door 1.400 professionals en wetenschappers.
Met compacte samenvattingen door de redactie. Tevens de slimste ‘Tips en tricks’ en de meest besproken en gelezen artikelen per onderwerp.
Nederland Distributie Land, NDL
Onder de naam Holland International Distribution Council (HIDC) promoot Nederland Distributieland (NDL) Nederland als ‘Your logistics gateway to Europe’ in het buitenland. Dit doen we met het bieden van solide advies, praktische hulp en gerichte matchmaking. We geven advies aan buitenlandse verladers die hun producten (willen) afzetten op de Europese markt en bieden hulp bij het opzetten of herstructureren van hun Europese distributie. We vervullen de rol van matchmaker door bedrijven in het buitenland direct of indirect in contact te brengen met onze leden, zodat beide partijen nieuwe contracten kunnen afsluiten.
NEVI Kennislab
NEVI Kennislab, alles wat je wilt weten over inkoop en supply management
Op zoek naar actuele en relevante kennis over inkoop en supply management? NEVI Kennislab is dé kennisbron voor inkoop- en supply management professionals. Het NEVI Kennislab is een online platform waar je informatie deelt en vindt. Jij als inkoopprofessional blijft je op deze manier ontwikkelen én er ontstaat een energiek netwerk met veel impact. In het NEVI Kennislab is alle kennis van context voorzien en gefilterd op relevantie en toepasbaarheid. Je vindt er vakkennis, begrippen, artikelen uit Deal!, onderzoeken, NEVI Talks video’s, handige tools en onze innovatiepartners.
Topsector Logistiek
Met een toegevoegde waarde van 53 miljard euro per jaar en 646.000 arbeidsplaatsen is de logistiek van groot economisch belang. Dat zijn niet alleen bedrijven die producten vervoeren of overslaan, maar ook logistieke en supplychainfuncties binnen verladende bedrijven. De Topsector Logistiek ondersteunt bedrijven uit de andere (top)sectoren; hun kosten bestaan voor 8-18% uit logistiek. Voor deze bedrijven is goede logistiek bepalend voor de tijdigheid en leverbetrouwbaarheid en daarmee voor hun marktpositie.
De Topsector Logistiek wil maximaal bijdragen aan het versterken van de internationale concurrentiepositie van Nederland.
Transport en Logistiek Nederland, TLN
Transport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor wegtransport-bedrijven en logistiek dienstverleners. TLN is een vereniging met 5.500 leden.
Missie van TLN
TLN werkt aan een gunstig ondernemersklimaat in Nederland en Europa. TLN ondersteunt en verbindt ondernemers in de transport en logistiek-sector.
Databanken Inkoop en logistiek
Academic Search Ultimate
This link opens in a new windowA renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source Ultimate
This link opens in a new windowThe most popular database for Full-Text business publications.
Company.info
This link opens in a new windowCompany.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
Hoe log je in op Company Info? Gebruikersnaam = je Zuyd e-mailadres. Kies: Log in met SURFCONEXT. Selecteer Zuyd Hogeschool Bekijk de afbeelding
DOAJ : Directory of Open Access Journals
This link opens in a new windowThis service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news)
This link opens in a new windowWith Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni.
Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com)
ScienceDirect
This link opens in a new windowThe world's leading full-text scientific database.
Statista - The Statistics Portal
This link opens in a new windowStatista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
Wiley Online Library
This link opens in a new windowWiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.
E-Tijdschriften, selectie van voorbeelden
International Journal of Supply & Operations Management
Via Business Source
ISSN:
23831359
Publisher Information:
International Journal of Supply & Operations Management (IJSOM)
No. 43 Shahid Mofattch Ave.
15719-14911, Tehran
Iran (Islamic Republic of)
Bibliographic Records:
11/01/2014 to present
Full Text:
11/01/2014 to present
Publisher URL:
http://www.ijsom.com/
Journal of Operations & Supply Chain Management
Via business Source
ISSN:
19843046
Publisher Information:
Fundacao Getulio Vargas, Escola de Administracao de Sao Paulo
Av. Nove de Julho,
Sao Paulo/SP
Brazil
Bibliographic Records:
01/01/2010 to 07/01/2018
Full Text:
01/01/2010 to 07/01/2018
Publisher URL:
http://www.joscm.com.br
Journal of Purchasing and Supply Management
Via ScienceDirect
The mission of the Journal of Purchasing & Supply Management is to publish original, high-quality and significant empirical research within the field of purchasing and supply management (PSM).
The Journal supports diversity and inclusion in all aspects of the research and publication process.
The Journal covers the acquisition of external resources (materials, services, works, knowledge, etc.) by organizations in any sector (private, public, profit, non-profit), focusing in particular on strategy, design, management and evaluation of procurement and sourcing activities.
The Journal ensures that high-quality research is collected and disseminated widely, and provides a forum for debate on emerging topics. Articles should contribute to testing or developing PSM theory and provide valuable insights for practice and policy.
