LibGuides: Klantenoriëntatie Commerciële Economie: Detailhandel, retailmarketing

Publicaties Retail, Retailmarketing

Alles moet weg!: Het einde van de winkelstraat by Waard, Peter de (Author)
Publication Date: 2024
Het transformatieproces van winkelgebieden by Heijde, Pieter van der (Author)
Publication Date: 2024

Publicaties Detailhandel

De Machine: in de ban van Booking.com by Bronzwaer, Stijn (Author), Rengers, Merijn (Author), Kooiman, Joris (Author)
Publication Date: 2021

E-Boeken, selectie van voorbeelden

Sensory Marketing in Retail: Sensory Marketing in Retail by Lindblom, Arto (Author)
Publication Date: 2024

Onderzoeksoutput, selectie van voorbeelden

Klantdata voor winkelgebieden: hoe kunnen winkelgebieden klantdata effectief inzetten? by Anne Risselada via Open Aire/Narcis
Publication Date: 2021
What drives consumers to use local online retail platforms? The influence of non-place-specific and place-specific motives by Daphne Hagen a b , Bas Spierings a , Jesse Weltevreden b , Anne Risselada b , Oedzge Atzema a via OpenAire/Narcis
Publication Date: 2024

Voorbeelden zoeken in DiZ, Retailmarketing

Customer adoption of robot: Synergizing customer acceptance of robot-assisted retail technologies
Publication Date: 2025
Marketing ethics in the wholesale and retail sector: empirical evidence from Ethiopia (a qualitative inquiry)
Publication Date: 2024

E-Bronnen Detailhandel, Retailmarketing

Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, CBL Het CBL behartigt de collectieve belangen van de supermarktbranche en food service bedrijven. Bij het CBL zijn 25 bedrijven aangesloten. Het CBL hecht veel waarde aan een goed werkende, concurrerende marktomgeving en beperkt haar taak tot het bewerkstelligen van gunstige randvoorwaarden voor de gehele branche en het verstrekken van informatie.
Distrifood
EURIB URIB is hét kennisplatform voor brand management, design management en reputation management. Wij maken wetenschappelijke kennis en inzichten praktisch toepasbaar.
Future Retail City Center Succesfactoren voor collectieve interventies in binnenstedelijke winkelgebieden: inzichten uit België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk
more...less...
Rapport
InRetail INretail is de grootste brancheorganisatie in retail non-food. We lobbyen om ondernemen makkelijker te maken. Onze retailprofessionals ondersteunen en adviseren je over cao, bedrijfsvoering, juridische kwesties en marktontwikkelingen. Daarnaast helpen wij je om je voor te bereiden op de toekomst van het retaillandschap
Nationale Franchise Gids De Nationale Franchise Gids is dé plek om te oriënteren als (beginnend) franchisenemer. U vindt er informatie over alle franchiseformules van Nederland, actualiteiten, uitleg en achtergronden. Zoek en vind de franchiseformule die bij u past en vraag geheel vrijblijvend informatie aan. Als u graag met ons wilt overleggen over uw plannen neem dan contact op met Tom Barten (055 – 8200 226) van De Nationale Franchise Gids. Tom heeft ruime ervaring en staat u graag te woord.
RetailTrends
Shopping tomorrow Platform waarop retailers (verkopers van producten en diensten) gezamenlijk coninue de ontwikkelingen van consumentengedrag, technologie en de internationale markt verkennen.
SWOCC SWOCC is in 1995 opgericht op initiatief van Giep Franzen. Na veertig jaar in de reclame (o.a. als directeur en oprichter van FHV/BBDO), werd Franzen in 1990 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn honger naar kennis en fundamenteel begrip van reclamewerking was de motor achter de oprichting van SWOCC. Na zijn vertrek als hoogleraar is Giep als beschermheer tot 2019 verbonden gebleven aan de stichting. In 2019 is Mary Hoogerbrugge aangetreden als beschermvrouwe van SWOCC. SWOCC is gelieerd aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.
more...less...
Zuyd is begunstiger van SWOCC en heeft daardoor Full-Text toegang tot alle publicaties en informatie.
Vraag de inlogcode op via de mail van bibliotheek.ligne@zuyd.nl
Twinkle magazine
Thuiswinkel waarborg We (ver)kopen in 2020 radicaal anders. Online en offline zijn opgegaan in digital commerce. De consument zal zich met name via digitale kanalen (inter)nationaal oriënteren op producten en diensten en deze aanschaffen waar en wanneer hij wil. Ons doel is om het vertrouwen in kopen op afstand te vergroten en het (ver)kopen makkelijker te maken. Thuiswinkel.org is hét inspirerende digital commerce-netwerk dat (web)winkels die producten en/of diensten verkopen, ondernemers en hun medewerkers helpt succesvoller te zijn.

Vakbladen Retail

RetailTrends: informatiebron voor professionals in retail

E-Tijdschriften, selectie van voorbeelden

International Journal of Retail & Distribution Management ISSN: 0959-0552; 1758-6690 Onderwerp (Algemeen): Distribution & Logistics Uitgever: Emerald Publishing Limited Extra informatie Onderwerp (Medisch) Business and Economics -- Business and Economics (General) -- Management Onderwerp (LC) Social Sciences -- Commerce -- Business Alternatieve titel IJR & DM; IJR and DM; International journal of retail and distribution management Titelgeschiedenis 1990 International Journal of Retail & Distribution Management gevormd uit de vereniging van International Journal of Retailing Retail & Distribution Management Volledige teksttoegang Zuyd Emerald Pick & Mix 1990-01-01 – heden
The retail and marketing review ISSN: 2708-3209 Onderwerp (Algemeen): Business Uitgever: Juta & Company Ltd. Extra informatie Onderwerp (Medisch) Social Sciences Onderwerp (LC) Social Sciences -- Commerce -- Business Volledige teksttoegang Business Source Ultimate 2023-01-01 – heden DOAJ: Directory of Open Access Journals 2021-01-01 – heden
Journal of Retailing and Consumer Services ISSN: 0969-6989; 1873-1384 Onderwerp (Algemeen): Consumer Protection & Product Reviews; Retail Industry Uitgever: Elsevier Extra informatie Onderwerp (Medisch) Business and Economics -- Business and Economics (General) -- Retail; Social Sciences -- Consumer Education and Protection Onderwerp (LC) Social Sciences -- Commerce -- Business Alternatieve titel Journal of Retailing & Consumer Services Volledige teksttoegang ScienceDirect Freedom Collection 1995-01-01 – heden
International Journal of Sales, Retailing and Marketing ISSN: 2045-810X Onderwerp (Algemeen): Marketing Uitgever: Greenleaf Publishing Limited Extra informatie Onderwerp (Medisch) Social Sciences Onderwerp (LC) Social Sciences -- Commerce -- Business Volledige teksttoegang Business Source Ultimate 2015-01-09 – heden

Databanken Detailhandel, Retailmarketing

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
HBO-Kennisbank This link opens in a new window De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.
Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.