LibGuides: Klantenoriëntatie Commerciële Economie: Communicatie, marketingcommunicatie

Publicaties Marketingcommunicatie

Maken en raken: de essentie van communicatie en creatie by Hoor, Perry ten (Author), Lucht, Lynn van de (Author)
Publication Date: 2023

Publicaties Communicatie

De 7 magische woorden: waarmee jij als tekstschrijver of marketeer jouw resultaten verhoogt by Tadema, Nicol (Author)
Publication Date: 2023
Interne communicatie: Strategieën, methoden en rollen by Koeleman, Huib (Author)
Publication Date: 2023
Wat acteurs weten en leiders vergeten: De (on)zichtbare invloed van lichaamstaal in organisaties by Melssen, Juditha (Author)
Publication Date: 2023

E-Boeken, selectie van voorbeelden

Covering Extended Reality Technologies in the Media by Graves, Emma Kaylee (Author)
Publication Date: 2023
Effectief communiceren op het werk: Zeg wat je bedoelt en krijg wat je wilt by Lutis, Virginie De
Publication Date: 2023
Integrated Marketing Communication: Creative Strategy From Idea to Implementation by Blakeman, Robyn (Auteur)
Publication Date: 2024
Marketingcommunicatiestrategie by Floor, J.M.G. (Author), Raaij, W.F. van (Author), Bouwman, M.Y. (Author)
Publication Date: 2023

Elektronische publicaties Communicatie en marketingcommunicatie

Growth Communication Strategies in the Digital Age Auteurs: Coll-Rubio, Patricia Carbonell, Josep Maria Bron: American Behavioral Scientist; Jan2024, Vol. 68 Issue 1, p43-55, 13p Jaar van publicatie: 2024 Termen voor onderwerp: DIGITAL technology DIGITAL communications DIGITAL transformation COMMUNICATION strategies INFLUENCER marketing Trefwoorden verstrekt door auteur: communication digital transformation growth hacking influencer marketing newsjacking social media technology
Competitive advantage for life: an industry view of marketing communication education. Auteurs: Kerr, Gayle Lings, Ian Terry, Leigh Richards, Jef Muirhead, Bruce Bron: Journal of Marketing Communications; Mar2024, Vol. 30 Issue 2, p265-281, 17p Jaar van publicatie: 2024 Termen voor onderwerp: MARKETING COMMUNICATION in marketing EDUCATION marketing MARKETING education COMMUNICATION education COMPETITIVE advantage in business Trefwoorden verstrekt door auteur: Collective intelligence industry employability industry perspective Marketing communication University education NAICS/Industry Codes : 611710 Educational Support Services 611699 All Other Miscellaneous Schools and Instruction 923110 Administration of Education Programs 541613 Marketing Consulting Services

E-Bronnen Communicatie en marketingcommunicatie

12 Manage E-learning community over management. Online encyclopedie over managementmodellen, concepten en termen. Vertaald in 12 talen.
more...less...
Na een uitgebreide registratie en opgave van je zoekprofiel kun je gratis zoeken in de diverse managementmodellen en heb je toegang tot de inhoud van de database.
Adformatie Website behorende bij het vakblad Adformatie
EFFIE Reclameprijzen
Emerce
Fonk Online fonk schrijft voor en over creatieve mensen in de meest brede zin van het woord. fonk verrast, inspireert en motiveert. Wij stellen de (creatieve) mens achter zakelijk succes centraal
Frank Watching Frankwatching is dé plek voor iedereen die zich bezig houdt met of interesse heeft in marketing, communicatie, social media en tech. Inhoud, kwaliteit en onafhankelijkheid boven alles. Het delen van kennis en het bieden van inspiratie over trends, ontwikkelingen, tools en cases, dat zit in onze genen. Dag in dag uit, zowel online (via artikelen, webinars, vacatures en downloads) als offline (via trainingen, events en boeken).
Gepersonaliseerde Marketingcommunicatie Rapport SWOCC, juli 2020
IAB Nederland Als vereniging staan we voor duurzame groei van het digitale-marketingecosysteem. Ons streven is om in nauwe samenwerking met de gehele keten, van adverteerders, ad tech-partijen en uitgevers, een omgeving te creëren waarin iedereen kan floreren en groeien. Maar bovenal waarin ruimte is voor onderling vertrouwen en begrip. Door continu met elkaar in gesprek te blijven werken we samen naar de ideale werkomgeving waarin de consument op een sympathieke en respectvolle manier wordt bereikt.
Marketingfacts
Marketing Portaal Marketingportaal is een gratis kennisbank met een schat aan informatie over marketing en communicatie. Geschreven door een groot aantal auteurs uit verschillende branches. Van praktische tips over het schrijven van een persbericht tot professionele adviezen over een productstrategie. Wat u ook wilt gaan doen op het gebied van marketing, communicatie, PR of reclame,
MarketingTribune website behorende bij het vakblad MarketingTribune
more...less...
Tijdens de Corona-crisis heb je geen toegang tot Zuyd Bibliotheek en het vakblad. MarketingTribune, maar het is nu gratis te downloaden via de website
Nederlands Media Nieuws
SWOCC SWOCC is in 1995 opgericht op initiatief van Giep Franzen. Na veertig jaar in de reclame (o.a. als directeur en oprichter van FHV/BBDO), werd Franzen in 1990 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn honger naar kennis en fundamenteel begrip van reclamewerking was de motor achter de oprichting van SWOCC. Na zijn vertrek als hoogleraar is Giep als beschermheer tot 2019 verbonden gebleven aan de stichting. In 2019 is Mary Hoogerbrugge aangetreden als beschermvrouwe van SWOCC. SWOCC is gelieerd aan de afdeling Communicatiewetenschap van de Universiteit van Amsterdam.
more...less...
Zuyd is begunstiger van SWOCC en heeft daardoor Full-Text toegang tot alle publicaties en informatie.
Vraag de inlogcode op via de mail van bibliotheek.ligne@zuyd.nl

Onderzoeksoutput, selectie van voorbeelden

Effectiveness of Information Service Delivery through Marketing of Library Resources and Services by Agbo, Dorathy Amaoge; Eyinnah, Uche Augustine; Via Open Aire
Publication Date: 2023
THE INFLUENCE OF DIGITAL MARKETING ON THE COMMUNICATION OF FOOTBALL CLUBS by Усас Антанас Аушріне Шидлауске via Paperity
Publication Date: 2023
Proposed Digital Marketing Strategy for Textile Companies (Case Study: PT. Aneka Tekstil Indonesia) by Dhianya Ayuning Prameswari; Atik Aprianingsih; Via Open Aire
Publication Date: 2023

Vakliteratuur, Vakbladen Commerciële Economie

Een selectie van artikelen uit vakbladen op het gebied van Commercieel Management, is te vinden in de scoopit van CM.

Vakbladen kun je vinden via DiZ of via de catalogus.
Hieronder een overzicht van de belangrijkste vakbladen.

E-Tijdschriften, selectie van voorbeelden

Frontiers in Communications and Networks E-Tijdschrift, Full-text toegankelijk via DOAJ
International Journal of Strategic Communication
Journal of Competitiveness E-tijdschrift, full-text toegankelijk via database Academic Search
ISBN: 1804-171X
Journal of Marketing Research (JMR) E-tijdschrift, full-text toegankelijk via database Business Source
ISBN: 0022-2437
Management Communication Quarterly

Databanken Communicatie en marketingcommunicatie

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
HBO-Kennisbank This link opens in a new window De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni. Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
OECD iLibrary This link opens in a new window The OECD's Online Library of Statistical Databases, Books, Publications, Podcasts and Periodicals.
- This link opens in a new window
Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.

Databanken met Bedrijfsinformatie, handleidingen

Nexis Uni Rondleiding door deze databank, op zoek naar nieuwsartikelen en bedrijfsinformtie
Company.info Rondleiding in de databank Company.info, overzicht van de zoekmogelijkheden en mogelijkheden.

Statista - The Statistics Portal This link opens in a new window Statista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.

Klantenoriëntatie Commerciële Economie: Communicatie, marketingcommunicatie

Toegang digitale publicaties en verplichte literatuur