Facility Management: Boeken

NIEUW in de collectie van Zuyd Bibliotheek

Zo organiseer je een event

Zo organiseer je een event' leert lezers in acht praktische stappen hoe zij zelfstandig een evenement kunnen opzetten en uitvoeren. Het boek is geschikt voor zowel ervaren als onervaren organisatoren van events. Elke stap begint met een theoretische component, waarna de student door middel van opdrachten aan het werk wordt gezet. In deze vijfde, herziene druk is een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

Plaatsingscode: 366.44 Grit

Huisvestingsmanagement: Van strategie tot exploitatie

Huisvestingsmanagement gaat over strategisch huisvestingsbeleid, doordachte locatiekeuzes, het managen van de vastgoedportefeuille, en op gebouwniveau over een optimale indeling en inrichting van ruimten, facilitaire middelen en diensten. Huisvesting heeft een wezenlijke impact op mensen, processen, producten, en maatschappelijke en economische parameters.

Klik hier voor het e-boek

Duurzaam organiseren: template voor het ontwikkelen van nieuwe businessmodellen

Of je nu een bedrijf wilt starten, gaat samenwerken met partijen om een probleem op te lossen of een businessmodel wilt verduurzamen: je hebt altijd een businessmodel nodig. Een businessmodel is een concept waarmee je waardecreatie kunt organiseren. Het werkboek 'Duurzaam organiseren' biedt lezers een gestructureerde aanpak om te komen tot een duurzaam businessmodel aan de hand van tien bouwstenen en een duidelijk stappenplan.

Plaatsingscode: 351.31 Jonk

Klik hier voor het e-boek

Competent adviseren: professioneel aan het werk!

Competent adviseren Als student in het hoger onderwijs speel je in je latere beroep vaak de rol van adviseur. Op basis van je vakkennis en ervaring geef je adviezen aan anderen. Competent adviseren helpt je bij het ontwikkelen van je adviescompetenties.

Plaatsingscode: 366.1 Grit

Klik hier voor het e-boek

De weg naar een geslaagd project: Een houvast bij al jouw grote en kleine projecten

Bij projectmanagement wordt meestal gedacht aan grote projecten en ICT-projecten. Maar ons leven zit vol kleine en grote projecten, gaande van de verbouwing van ons huis, over een huwelijksfeest tot de projecten waarmee we op ons werk te maken krijgen. Met praktijkgerichte voorbeelden en tips overlopen ze alle schakels in de cyclus van zowel grote als kleine projecten.

Plaatsingscode: 366.44 Gaub

Actieonderzoek doen
Actieonderzoek is een aanpak voor praktijkgericht onderzoek waarbij je onderzoek doet ín de praktijk mét mensen uit die praktijk. Het doel is nieuwe kennis te ontwikkelen en tegelijkertijd de praktijk te verbeteren. Met deze uitdagende aanpak vergroot je de kans dat jouw onderzoek impact heeft. Bovendien leer je er persoonlijk veel van.

Klik hier voor het e-boek

Onderzoek doen!: kwantitatief en kwalitatief onderzoek

Het boek biedt een praktische methode voor zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek, met speciale aandacht voor online-onderzoek. Het boek is ontworpen om studenten te helpen bij het uitvoeren van praktijkgericht onderzoek voor stages en (afstudeer)opdrachten.

Zoeken naar een boek!

Via de bibliotheekcatalogus van Zuyd kun je zoeken naar boeken en tijdschriften.

Hoe? Bekijk hier de korte kennisclipjes.