Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Facility Management: Home

Over deze LibGuide

Bibliotheekgids gemaakt door Zuyd Bibliotheek voor studenten en medewerkers van de opleidingFacility Management.

In verband me de landelijke richtlijnen rond COVID-19 is de dienstverlening van de bibliotheek aangepast.
Dienstverlening vindt nog altijd zoveel mogelijk online plaats.

♦Bekijk hier de openingstijden en het protocol (pdf)

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)


DiZ is de Zuyd Bibliotheek zoekmachine waarmee je via één zoekbalk zowel de bibliotheekcatalogus als een groot aantal databanken kunt doorzoeken.

Hoe kan ik thuis werken met de bronnen van Zuyd Bibliotheek?

Studenten en medewerkers van Zuyd die thuis willen werken met de bronnen van Zuyd Bibliotheek kunnen toegang krijgen via:

► EZ-proxy
-------------------------------------------------------------

Een alternatief voor EZ-proxy is: 
► Library Access
Voeg de Zuyd Bibliotheek toe aan je browser?
Bekijk de kennisclip!
 

Zoek (wetenschappelijke) artikelen

Google Scholar  is een zoekmachine waarmee een groeiende verzameling wetenschappelijke publicaties wordt doorzocht. Deze publicaties vindt je niet met de 'gewone' Google.

 

BASE zoekmachine

Zuyd Bibliotheek tijdens corona tijd

 

 

Coronacrisis: Online bronnen zoeken en vinden

Werk je vanuit huis gebruik dan de 'thuistoegang-links' in de A-Z lijst van databanken. Bij deze links is het dit icoontje zichtbaar. Deze links zijn ook opgenomen in de Libguide Facility Management en staan alle relevante bronnen bij elkaar bij Online Artikelen | Tijdschriften  en  Databanken.

Elektronische tijdschriften en E-books kun je zoeken via: Journals | E-books zoekmachine.

Een aantal handige tips! 

  • Voeg Library Access toe aan je browser. Library Access zorgt ervoor dat je al zoekende toegang krijgt tot informatie uit de vele databanken van Zuyd Bibliotheek.
  • Gebruik onze zoekmachine DiZ = ‘Doorzoek Informatie Zuyd’, veel online materiaal waar Zuyd Bibliotheek een licentie voor afsluit is beschikbaar via DiZ.
  • Gebruik als alternatief voor DiZ Google Scholar, maar zorg dat je instellingen aangepast zijn, zo kun je zien welke bronnen toegankelijk zijn via Zuyd. Bekijk hiervoor de kennisclip fulltext@Zuyd in Google Scholar.
  • Omdat je nu geen fysieke boeken kunt lenen, check je een titel (of zoek op een onderwerp) via GoogleBoeken Vaak is een gedeelte van een publicatie digitaal beschikbaar.
  • Volg de online Cursus Literatuuronderzoek in Moodle. 


Library Access - altijd en overal binnen handbereik

Library Access is een browserextensie die je zelf aan je favoriete browser toevoegt. Library Access zorgt ervoor dat je al zoekende toegang krijgt tot informatie uit de vele databanken van Zuyd Bibliotheek. Library Access is niet geschikt voor mobiele apparaten, het werkt dus alleen op desk- en laptops. De kennisclip op deze pagina laat je zien hoe je Library Access kunt toevoegen aan je browser en hoe het werkt.

Download de tool op de website van de bibliotheek.

Scoop.it! Nieuwspagina voor facility management.

Nieuw in de collectie

Zo maak je een ondernemingsplan

Handig en helder stappenplan; - grotendeels zelfstandig te gebruiken door studenten; - met uitgebreide online ondersteuning, waaronder flitscolleges van auteur. Met Zo maak je een ondernemingsplan leren studenten aan de hand van een stappenplan zelfstandig een ondernemingsplan te schrijven.

Praktijkgericht onderzoek: opzetten, uitvoeren, analyseren en rapporteren

In dit boek staat de praktijkwaarde van onderzoek centraal. Vandaar ook dat er empirisch onderzoek verricht moet worden dat gebaseerd is op waarneembare gegevens in de werkelijkheid. Ook aandacht voor het op de goede manier opstellen van interviews en vragenlijsten,

Word informatie-vaardig!: digitale informatie selecteren, beoordelen en verwerken

Word informatievaardig! biedt handvatten om efficiënt en kritisch om te gaan met informatie op het internet en in wetenschappelijke databases. In de derde editie is er meer aandacht voor het zoeken, selecteren en verwerken van wetenschappelijke informatie. Ook wordt er nu aandacht besteed aan open access en het zoeken in verschillende soorten zoekmachines. Daarnaast is de casuïstiek uitgebreid.

Lean Six Sigma

Lean Six Sigma is een methodiek die al decennia lang wordt toegepast om kwaliteit te verbeteren, doorlooptijden te verkorten en operationele kosten te verlagen. Lean Six Sigma Green Belts zijn specialisten in het uitvoeren van verbeterprojecten. Met de juiste combinatie van specialistische kennis, analytische expertise en gestructureerde aanpak zijn Lean Six Sigma Green Belts in staat om significante verbeteringen te realiseren.

De Bosatlas van de duurzaamheid

De Bosatlas van de duurzaamheid brengt een complex en actueel fenomeen in kaart. De atlas laat zien welke effecten de toenemende invloed van de mens op de aarde heeft. Via de thema's klimaat, energie, grondstoffen, natuur, water, industrie, voedsel, vervoer, gebouwen en steden schetst de atlas de uitdagingen die er zijn, hoe duurzaam Nederland is, welk effect duurzame ontwikkelingen reeds hebben gehad en welke duurzame ontwikkelingen worden voorzien. 

 

Kengetallen inrichting bedrijfsterreinen

Onderwerpen als bouwrijp maken, riolering, gas/water, kabels, wegverhardingen, wegbebakeningen, wegverlichting en terreininrichting komen uitgebreid aan de orde. Op een bedrijventerrein kom je van alles tegen om het terrein maximaal te laten functioneren. Er worden dan ook een breed aantal onderwerpen onder de aandacht gebracht. Onderwerpen als bouwrijp maken, riolering, gas/water, kabels, wegverhardingen, wegbebakeningen, wegverlichting en terreininrichting komen uitgebreid aan de orde.
Kengetallen voor de GWW bestaat uit een serie van vier zakboekjes:
- Kengetallen kleine (re)constructies 1
- Kengetallen kleine (re)constructies 2
- Kengetallen onderhoud wegverhardingen
- Kengetallen inrichting bedrijfsterreinen

Vastgoed exploitatiewijzer

Voor het inschatten van onderhoudskosten en overige exploitatielasten van beleggingsvastgoed en onroerende zaken. Met toegang tot 't online calculatieprogramma www.exploitatiewijzer.nl (basic versie). De Vastgoed Exploitatiewijzer bevat alle gegevens die nodig zijn om de onderhoudskosten en overige exploitatielasten van beleggingsvastgoed/onroerende zaken te kunnen inschatten. Negen categorieën gebouwen met in totaal ruim 110 gebouwtypen zijn voorzien van een kleurenfoto, een beknopte omschrijving en alle relevante gegevens. Ieder gebouw is voorzien van complete begrotingen voor onderhoudskosten (zowel preventief als correctief onderhoud), vervangingskosten voor tussentijdse vervangingen en herbouwkosten.
De gegevens zijn gebaseerd op de uitgebreide kostendatabase van Bouwkosten, onderdeel van Cobouw.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek