Skip to Main Content

Facility Management: Databanken

Databanken voor Facility Management met Zuyd licentie

BouwkostenKompas is een online database met kengetallen en rekenprogramma waarin u direct toegang heeft tot een schat aan waardevolle informatie.

Bouwkosten Online bestaat uit verschillende bibliotheken, met elk een eigen opbouw van de bouwkosten:

  • Woningbouw, Verbouw, Utiliteitsbouw, Onderhoud & Renovatie, Schilderwerk en Civiele techniek.

Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.

GWWkosten.nl is het zonder twijfel dé kostendatabase voor de infrasector in Nederland. De tool levert actuele, onafhankelijke en onderbouwde kostengegevens. Hiermee kunnen offertes, ontwerpen en projecten eenvoudig getoetst worden op haalbaarheid.

Hospitality & Tourism Complete biedt toegang tot wetenschappelijk onderzoek en nieuws uit de branche op alle gebieden van gastvrijheid en toerisme.

NEN Connect is het online normbeheerprogramma van NEN en biedt: 

  • Gegarandeerd de actuele versies van normen
  • De mogelijkheid om vervallen normen te raadplegen
  • Uitgebreid zoeken binnen alle normen die NEN uitgeeft
  • Inzicht in wijzigingen binnen uw collectie
  • Download- en attenderingscollecties 

LET OP! Inloggen via SURFconext (kies onderaan: Inloggen via uw onderwijsinstelling)

Statistische databanken

CBS - Centraal Bureau voor de Statistiek, voorziet in relevante en onafhankelijke cijfers over uiteenlopende maatschappelijke onderwerpen. 

Eurostat is het statistische bureau van de Europese Unie. 
Verstrekt Europese statistieken aan beleidsmakers, bedrijven, onderzoekers en het grote publiek.

Statista is een van 's werelds grootste statistische portals en biedt je de toegang tot gegevens van (inter)nationale marktonderzoeksinstituten.

Voor thuistoegang log in met je Zuyd-account.

Juridische databanken

EUR-Lex is dé website voor EU-recht.
De volgende EU-documenten zijn hier te vinden:

De Kluwer Navidator - InView Essential is een databank, die ook interessant is voor niet-juridische opleidingen. Deze databank bevat ruim 200 titels op het gebied van wetgeving, jurisprudentie en andere juridische literatuur, maar ook modules op het gebied van accountancy, facility management, sociale verzekeringen, onderwijs en personeel & arbeid.

Voor thuistoegang log in met je Zuyd-account.

Legal Intelligence is in 2002 opgericht om de informatievoorziening voor juristen te verbeteren. In 2004 introduceerden wij de eerste geïntegreerde juridische zoekmachine in Nederland, die producten van verschillende uitgevers via één kanaal ontsluit. 

Voor thuistoegang log in met je Zuyd-account.

Multidisciplinaire databanken met Zuyd licentie

Academic Search Ultimate is een internationale en multidisciplinaire databank bestemd voor academische instellingen. Bevat publicaties op vrijwel alle studiegebieden.

Business Source Ultimate is een databank bedoeld voor bedrijfskundig onderzoek. Bevat een groot aantal (academische) tijdschriften en vakbladen: 5.848 met full text, waarvan 3.171 peer-reviewed publicaties. Ook top management- en marketingtijdschriften zijn opgenomen, zoals Harvard Business Review en Journal of Marketing. Verder is zeer veel content van MarketLine en andere leveranciers opgenomen: bedrijfsprofielen, sectorprofielen, landenrapporten, SWOT analyses, marktonderzoeksrapporten, case studies en ebooks. 

Nexis Uni is een dienst die toegang geeft tot Nederlandse en internationale kranten en andere nieuwsbronnen.

OECD iLibrary is online bibliotheek van de Organisation for Economic Cooperation and Development (OECD). Biedt toegang tot e-books, journal issues en statistische databanken op diverse vakgebieden, zoals Economie, Wetenschap en techniek, Landbouw en voedsel, Werkgelegenheid, Energie, Omgeving , Onderwijs, Sociale wetenschappen, Migratie, Gezondheid.

SAGE Journals bevat toonaangevende internationale peer-reviewed tijdschriften in een breed scala van vakgebieden, waaronder Business, Geesteswetenschappen, Sociale Wetenschappen, Science & Technology en Gezondheidswetenschappen.

ScienceDirect biedt full text en samenvattingen van wetenschappelijk tijdschriftartikelen op het gebied van biowetenschappen, gezondheidswetenschappen, sociale wetenschappen en science & technology.

SpringerLink is een zeer omvangrijke multidisciplinaire databank van gerenommeerde academische uitgever Springer. Via dit platform zijn meer dan 6 miljoen wetenschappelijke artikelen (vanaf 1997) full text beschikbaar evenals referentiewerken en protocollen. Meer dan 72.000 volledige e-books van de afgelopen 5 jaar (uitgave 2019 t/m 2023), onder meer handboeken en encyclopedieën.

Taylor & Francis Online is een journal content platform dat online toegang geeft tot alle tijdschriften gepubliceerd door Taylor & Francis en Routledge, met een krachtige zoekfunctie die het eenvoudig maakt om het meest relevante onderzoek voor lezers te ontdekken.

Web of Science is een citatie-index waarmee je naar wetenschappelijke literatuur kunt zoeken. Het platform biedt toegang tot verschillende bibliografische databases. De belangrijkste is de Web of Science Core Collection met bibliografische metadata van een groot aantal wetenschappelijke onderzoekspublicaties op alle wetenschapsgebieden. Ook is er via het platform toegang tot EndNote Basic, een hulpmiddel voor het beheer van literatuurverwijzingen.

Wiley Online Library biedt een multidisciplinaire collectie van fulltext tijdschriftartikelen en abstracts op het gebied van o.a. natuurwetenschappen, sociale wetenschappen en de geesteswetenschappen. Met o.a. de volgende onderwerpen: Architectuur; Business, Economie, Finance & Accounting; Chemie; Computerwetenschappen & informatietechnologie; Geesteswetenschappen; Recht & Criminologie; Life Sciences; Wiskunde en statistiek; Geneeskunde; Verpleging, tandheelkunde en gezondheidszorg; Natuurwetenschappen en techniek; Psychologie; Sociale en gedragswetenschappen.

Open access databases

Bielefeld Academic Search Engine (BASE) is een van de grootste zoekmachines ter wereld, speciaal voor academische bronnen. Ongeveer 60% van de geïndexeerde documenten is open access.

DOAJ (Directory of Open Access Journals) is een online directory die toegang geeft tot hoogwaardige, open access, peer-reviewed tijdschriften.

Edusources is hét platform voor digitale (open) leermaterialen voor het Nederlandse onderwijs. Deze leermaterialen zijn vrij te gebruiken.

EuroFM (De European Facility Management Network), kennis- en onderzoeksportaal voor facility management

HBO Kennisbank biedt toegang tot full text publicaties zoals artikelen, onderzoeksrapporten en scripties, geproduceerd door lectoren, onderzoekers en studenten van de Zuyd Hogeschol en andere deelnemende Nederlandse hogescholen.

Nederlands Onderzoeksportaal is ontwikkeld als onderdeel van een samenwerking tussen UKB, SURF en OpenAIRE.

Overheid.nl is het portaal van al onze overheidsorganisaties. Hier vindt je informatie over Nederlandse wet- en regelgeving, jurisprudentie en de Europese wet- en regelgeving.

De Vereniging Schoonmaak Research (VSR) is het onafhankelijke platform voor professioneel schoonmaken. In de kennisbank vind je studies en onderzoeken van VSR op het gebied van schoonmaakmethoden en -technieken, kwaliteitssystemen en het functioneren van mensen, organisaties en markten binnen de schoonmaakdienstverlening.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek