Facility Management: Bronvermelding / APA

Bronvermelding

Bronvermelding is een manier om bronnen in het artikel te vermelden, ter onderbouwing van de aangedragen informatie. Bronvermelding kan bestaan uit verwijzingen naar relevante betrouwbare bronnen of een bibliografie, literatuurlijst of een ander overzicht van geraadpleegde bronnen.

Waarom een bronvermelding?

Het moet duidelijk zijn wat je eigen ideeën zijn en wat je gelezen hebt van iemand anders. Het voorkomen van plagiaat is enorm belangrijk. De lezer moet kunnen controleren waar je de informatie vandaan hebt gehaald.

Stijl van bronvermelding
Er bestaan verschillende stijlen om geraadpleegde bronnen te vermelden. De meeste opleidingen van Zuyd hebben voor een bronvermelding volgens de APA-regels gekozen.

Infoclip: Bronnen vermelden met APA

Windesheim, H., & Hulsken, E. (2017, 22juni). APA-richtlijnen uitgelegd [video]. Opgehaald van https://youtu.be/ts2jvMvxQCU

De richtlijn is opgenomen in de bibliotheekcollectie, voor de beschikbaarheid kijk in de catalogus

Download gratis pdf: www.auteursrechten.nl/apa-richtlijnen (log in met je Zuyd-account)
Bestel boekje à €3,95: www.studystore.nl

Hulpmiddel EndNote Basic

EndNote is software (gratis voor Zuyd) waarmee je een persoonlijke bibliotheek bouwt met beschrijvingen van bronnen zoals boeken, artikelen of een webpagina.
Deze literatuurreferenties kun je zelf invoeren of exporteren vanuit databanken en zoekmachines. Bijbehorende pdfs kunnen gekoppeld worden.
Door de koppeling van EndNote met kun je tijdens het schrijven literatuurverwijzingen en een bronnenlijst opnemen volgens een bepaalde refereerstijl. Dit kan de kwaliteit van je schriftelijk product verhogen.
Alle informatie vind je terug in de LibGuide EndNote Basic.