Bank Nederlandse Gemeenten, BNG
BNG Bank is betrokken partner voor een duurzamer Nederland. De bank ondersteunt overheidsbeleid en draagt duurzaam bij aan het laag houden van de kosten van maatschappelijke voorzieningen voor de burger. We verstrekken krediet tegen lage tarieven aan of onder garantie van Nederlandse overheden.
BANKIER VOOR OVERHEDEN
Onze klanten zijn overwegend overheden en instellingen op het gebied van volkshuisvesting, gezondheidszorg, onderwijs en openbaar nut.
Informatie over duurzame initiatieven bij overheden zijn te vinden op deze website
Centraal Planbureau
Het Centraal Planbureau (CPB) is een onderzoeksinstituut dat sinds 1945 economische beleidsanalyses maakt. Dat doet het CPB op eigen initiatief, of op verzoek van de regering, het parlement, Kamerleden, vakbonden en werkgeversorganisaties.
Het werk van het CPB bevindt zich op het snijvlak van de economische wetenschap en het overheidsbeleid.
Publicaties als Marco Economische Verkenning (MEV) en Centraal Economisch Plan (CEP) zijn te downloaden van deze website.
CMWeb
Website bij het tijdschrift Controllers Magazine.
Zuyd Bibliotheek Ligne heeft een abonnement op dit tijdschrift, voor inlog m.b.t. toegng artikelen vraag bij de bibliotheekbalie.
De Nederlandsche Bank, DNB
DNB zet zich in voor een stabiel financieel stelsel: stabiele prijzen, solide financiële instellingen en een goed werkend betalingsverkeer. In al haar taken geeft DNB invulling aan haar missie: werken aan vertrouwen.
Dossier Conjunctuur, CBS
De schommelingen van de economische groei op korte termijn noem je de conjunctuur. Periodes van sterkere groei (hoogconjunctuur) en periodes van tragere (laagconjunctuur) of zelfs negatieve groei (crisis) wisselen elkaar af. De meest gebruikte indicator voor de ontwikkeling van de economie is het bruto binnenlands product (bbp). In het dossier Conjunctuur zijn naast het bbp een aantal andere belangrijke indicatoren bijeen gebracht die iets zeggen over de ontwikkeling van de economie op korte termijn. Verder geven ook visualisaties, zoals de Conjunctuurklok en radars, een beeld van de conjunctuur.
ESB
Zuyd Bibliotheek heeft een abonnement op het vakblad ESB. Je hebt ook online toegang tot alle artikelen van ESB. Stuur een mail naar bibliotheek.ligne@zuyd.nl
voor de toegangscode.
FD Financieele Dagblad
Zuyd Bibliotheek heeft een abonnement op het FD. Je hebt daarom online toegang tot alle artikelen. Stuur een mail naar bibliotheek.ligne@zuyd.nl
voor de toegangscode.
Me Judice, Economen in debat
Me Judice is een onafhankelijk discussieforum met als doel het debat onder economen te stimuleren. Economen worden uitgenodigd om te schrijven over onderwerpen die het publieke belang raken. De lezer of auteur kan zowel een leek zijn met interesse in economische vraagstukken, als een beleidseconoom bij overheid of bedrijfsleven, of een academicus
Planbureau voor de Leefomgeving
Het PBL (Planbureau voor de Leefomgeving) is het nationale instituut voor strategische beleidsanalyse op het gebied van milieu, natuur en ruimte. Het PBL draagt bij aan de kwaliteit van de politiek-bestuurlijke afweging door het verrichten van verkenningen, analyses en evaluaties waarbij een integrale benadering vooropstaat. Het PBL is voor alles beleidsgericht. Het verricht zijn onderzoek gevraagd en ongevraagd, onafhankelijk en wetenschappelijk gefundeerd.
Sociaal en Cultureel Planbureau
Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) volgt, verklaart en verkent hoe het met de inwoners van Nederland gaat op sociaal en cultureel gebied. Dat behelst onder meer de monitoring van de leefsituatie en kwaliteit van leven, de evaluatie van overheidsbeleid op daarvoor relevante terreinen en verkenningen ten behoeve van toekomstig beleid.
Databanken Bedrijfseconomie
Academic Search Ultimate
This link opens in a new windowA renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source Ultimate
This link opens in a new windowThe most popular database for Full-Text business publications.
Company.info
This link opens in a new windowCompany.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
Hoe log je in op Company Info? Gebruikersnaam = je Zuyd e-mailadres. Kies: Log in met SURFCONEXT. Selecteer Zuyd Hogeschool Bekijk de afbeelding
DOAJ : Directory of Open Access Journals
This link opens in a new windowThis service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
IEEE Xplore Digital Library
This link opens in a new windowThe IEEE Xplore digital library is a powerful resource for discovery of and access to scientific and technical content published by the IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) and its publishing partners.
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news)
This link opens in a new windowWith Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni.
Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com)
Sage Journals (Sage Premier)
This link opens in a new windowSAGE Premier provides electronic access to 645+ SAGE journals with backfile to 1999. Search and browse journals by discipline, including journals in business, humanities, social sciences, and science, technology, and medicine.
ScienceDirect
This link opens in a new windowThe world's leading full-text scientific database.
SpringerLink HBO Journals & E-books
This link opens in a new windowProviding researchers with access to millions of scientific documents from journals, books, series, protocols and reference works.
Statista - The Statistics Portal
This link opens in a new windowStatista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
Statline CBS
This link opens in a new windowStatLine is de elektronische databank van het CBS. In StatLine staat statistische informatie over vele maatschappelijke onderwerpen in de vorm van tabellen, grafieken en kaarten. Alle resultaten zijn gratis toegankelijk. Printen of exporteren kan ook gratis.
Taylor & Francis Online
This link opens in a new windowTaylor & Francis Online is a journal content platform that gives online access to all journals published by Taylor & Francis and Routledge, with a powerful search that makes it simple to discover the most relevant research for readers
Wiley Online Library
This link opens in a new windowWiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.
Nieuws uit vakbladen en E-bronnen
Volg recente ontwikkelingen en trends op financieel/economisch gebied met scoopit.
Applied economics
Via Taylor & Francis
ISSN: 1466-4283; 0003-6846
Subject (General): Economics
Publisher: Taylor & Francis
Additional information
Subject (Medical)
Business and Economics
Subject (LC)
Social Sciences -- Commerce -- Business
Alternate Title
Appl Econ; Applied Economics|Appl Econ
Title History
2015 Applied Financial Economics absorbed by
Applied Economics
Full Text Access
Business Source Ultimate
1969-01-01 – Present (Full Text Delay: 18 months)
Taylor & Francis Library (SSH and ST)
1997-01-01 – Present
De Economist
Dit tijdschrift is toeganeklikj via de databank van SpringerLink HBO
Econometrics
Via DOAJ
ISSN: 2225-1146
Subject (General): Econometrics
Publisher: MDPI AG
Additional information
Full Text Access
Business Source Ultimate
2016-09-01 – Present
DOAJ: Directory of Open Access Journals
2013-01-01 – Present
International Journal of Political Economy
Via Taylor & Francis
ISSN: 0891-1916; 1558-0970
Onderwerp (Algemeen): Economics
Uitgever: Taylor & Francis
Extra informatie
Onderwerp (Medisch)
Business and Economics -- Business and Economics (General)
Onderwerp (LC)
Social Sciences
Alternatieve titel
IJPE; International Journal of Political Economy|IJPE
Titelgeschiedenis
1987 International Journal of Politics vervolgd door
International Journal of Political Economy
Volledige teksttoegang
Business Source Ultimate
1987-03-01 – heden
Taylor & Francis Library (SSH and ST)
2001-01-01 – heden
Journal of Business Economics and Management
Via DOAJ
The Journal of Business Economics and Management publishes original research papers that provide insights into business and strategic management issues.
