LibGuides: Finance & Control: Business Intelligence

Publicaties Business Intelligence

Bedrijfsarchitectuur op basis van Novius Architectuurmethode 3de druk: Werken aan een samenhangende bedrijfsinrichting by Bayens, Guido (Author), Bayens, Ayla (Author), Groenestein, Marco (Author), Tönissen, Hans (Author)
Publication Date: 2024
Business Flight Simulator: Bouw simulaties die organisaties laten vliegen by Kerklaan, Leo (Author)
Publication Date: 2024

Publicaties Power BI en Excell

Aan de slag met Power BI: Van data naar dashboard by Groenendijk, Ben (Author)
Publication Date: 2023
Basisboek statistiek met Excel: handleiding voor het verwerken en analyseren van en rapporteren over (onderzoeks)gegevens by Baarda, Dirk Benjamin 1947- (Author), Vianen, René van 1968- (Author)
Publication Date: 2024

Publicaties AI, kunstmatige Intelligentie

The Art of AI by Vreekamp, Laurens (Author)
Publication Date: 2024
Beter, leuker, sneller: optimaal ontwikkelen met generatieve AI by Last, Barend (Author), Boomsma, Ilona (Author), Laval, Jean-Luc (Author)
Publication Date: 2024
Leven en leren met AI by Huijts, Ruud (Author), Bloks, D (Author), Saçan, E (Author), Suilen, K (Author)
Publication Date: 2024
Slimmer werken met ChatGPT, Copilot en Gemini: de praktische gids om meer werk te verzetten met AI in minder tijd by Gieling, Remy (Author), Berg, Job van den (Author)
Publication Date: 2024

E-boeken, selectie van voorbeelden

AI, Ethics, and Discrimination in Business: AI, Ethics, and Discrimination in Business by Marabelli, Marco (Author)
Publication Date: 2024
It's All Analytics, Part III: The Applications of AI, Analytics, and Data Science by Burk, Scott (Author), Miner, Gary (Author)
Publication Date: 2024
Knowledge Management, Leadership, and Innovation in Digital Transformation: Navigating the Future of Organizations by Thomas, Asha (Author)
Publication Date: 2024

Voorbeelden Zoeken in DiZ, Business Intelligence

Natural language why-question answering system in business intelligence context
Publication Date: 2024
The potential of Logistics 4.0 technologies: a case study through business intelligence framing by applying the Delphi method.
Publication Date: 2024

E-Bronnen Business Intelligence

BI Platform Nederland
Centraal Planbureau Het Centraal Planbureau (CPB) is een onderzoeksinstituut dat sinds 1945 economische beleidsanalyses maakt. Dat doet het CPB op eigen initiatief, of op verzoek van de regering, het parlement, Kamerleden, vakbonden en werkgeversorganisaties. Het werk van het CPB bevindt zich op het snijvlak van de economische wetenschap en het overheidsbeleid.
more...less...
Publicaties als Marco Economische Verkenning (MEV) en Centraal Economisch Plan (CEP) zijn te downloaden van deze website.
CMWeb Website bij het tijdschrift Controllers Magazine. Zuyd Bibliotheek Ligne heeft een abonnement op dit tijdschrift, voor inlog m.b.t. toegng artikelen vraag bij de bibliotheekbalie.
Dossier Conjunctuur, CBS De schommelingen van de economische groei op korte termijn noem je de conjunctuur. Periodes van sterkere groei (hoogconjunctuur) en periodes van tragere (laagconjunctuur) of zelfs negatieve groei (crisis) wisselen elkaar af. De meest gebruikte indicator voor de ontwikkeling van de economie is het bruto binnenlands product (bbp). In het dossier Conjunctuur zijn naast het bbp een aantal andere belangrijke indicatoren bijeen gebracht die iets zeggen over de ontwikkeling van de economie op korte termijn. Verder geven ook visualisaties, zoals de Conjunctuurklok en radars, een beeld van de conjunctuur.
ICT informatiecentrum
MAB-online Full-text toegang tot alle artikelen van het vakblad MAB, Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie.
Managementmodellen Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en van docenten voor studenten. Onze drive zit in het ontwikkelen van mensen en organisaties en modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. Of het nu gaat om een bondige uitleg van modellen, praktisch toepasbare tools en sjablonen of tips voor boeken en artikelen: managementmodellensite is dé site voor praktisch toepasbare informatie over modellen.
Norea NOREA is de beroepsorganisatie van IT-auditors in Nederland en beheert het register van gekwalificeerde IT –auditors (RE’s). De organisatie heeft ca. 1700 leden en 300 aspirant-leden (d.w.z. IT-auditors in opleiding). Het register geeft aan opdrachtgevers en derden de mogelijkheid om vast te stellen of iemand op grond van zijn of haar opleiding en ervaring heeft voldaan aan de eisen die door de beroepsorganisatie worden gesteld.
more...less...
Via deze website toegang tot het online tijdschrift IT-auditor

Onderzoeksoutput, selectie van voorbeelden

Digital Transformation Strategy of Enterprise Financial Accounting Management Based on Blockchain Technology by Haiyan Mi Via Base
Call Number: https://sciendo.com/article/10.2478/amns-2024-0448
Publication Date: 2024
Exploring metaverse-enabled innovation in banking: Leveraging NFTS, blockchain, and smart contracts for transformative business opportunities by Authors: Azza Mohamed; Rouhi Faisal;
Publication Date: 2024

Vakbladen Business Intelligence

Accountant: maandblad van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants Coauteurs: Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (Auteur) Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2011, Amsterdam Reed Business 2011 Onderwerpen: Accountancy Tijdschriften ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Website van dit tijdschrift Bibliotheek Ligne DZ36000092695756 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2015-Q 4 Normaal uitleenbaar DZ36000092709193 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016-Q 4 Normaal uitleenbaar DZ36000092712627 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017-Q 1 Beschikbaar DZ36000093706883 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017-Q 2 Alleen ter inzage
CM : Controllers Magazine Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 2015, Deventer een uitgave van Vakmedianet 2015 Onderwerpen: Controlling Accounting 361.5 Exemplaren Omschrijving Verwante items Beschrijving item: Nummer 1, maart 2015 - ... Omslagondertitel: Voor de financieel professional met ambitie Verschijnt 10x per jaar Samensmelting van: Tijdschrift controlling, ISSN 1389-7713 + en: Tijdschrift administratie, ISSN 1388-2635 + en: Controllers magazine, ISSN 0926-7158 Fysieke beschrijving: 30 cm Periodiciteit: Ligne: bewaartermijn 2 jaar ISSN: 2405-8459 PPN: 390789291
Maandblad voor accountancy en bedrijfseconomie Materiaal: Tijdschrift Tijdschrift Taal: Dutch Jaar: 1989, 's-Gravenhage Elsevier bedrijfsinformatie 1989 Onderwerpen: Accountancy Bedrijfseconomie Accounting ts Exemplaren Omschrijving Verwante items Internet Bijbehorende website Klik hier voor login gegevens / Click here for login data Bibliotheek Ligne DZ36000092697737 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 01/ 02 Normaal uitleenbaar DZ36000092697729 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 03 Normaal uitleenbaar DZ36000092697711 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 04 Normaal uitleenbaar DZ36000092697703 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 05 Normaal uitleenbaar DZ36000092699790 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 07/ 08 Normaal uitleenbaar DZ36000092693249 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 09 Normaal uitleenbaar DZ36000092701653 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 10 Normaal uitleenbaar DZ36000092702503 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 11 Normaal uitleenbaar DZ36000092710407 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2016- 12 Normaal uitleenbaar DZ36000092711892 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 01/ 02 Normaal uitleenbaar DZ36000093704284 Tijdschrift - lopend abonnement Tijdschriften 2017- 03/ 04 Normaal uitleenbaar DZ36000093706842 Tijdschrift - lopend abonnement

E-Tijdschriften, selectie van voorbeelden

International Journal of Management Innovation & Entrepreneurial Research ISSN: 2395-7662 Subject (General): Business Publisher: Maya Global Education Society Additional information Subject (Medical) Social Sciences Subject (LC) Social Sciences -- Commerce -- Business Full Text Access Business Source Ultimate 2024-01-01 – Present
Access: Access to Science, Business, Innovation in Digital Economy ISSN: 2683-1007 Subject (General): Business Publisher: ACCESS Press Publishing Additional information Subject (Medical) Social Sciences Subject (LC) Social Sciences -- Commerce -- Business Full Text Access DOAJ: Directory of Open Access Journals 2020-01-01 – Present

Databanken Business Intelligence

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
Company.info This link opens in a new window Company.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
GreenFILE This link opens in a new window This research database provides scholarly, government and general-interest sources covering the environmental effects of individuals, corporations and governments and what can be done at each level to minimize negative impacts.
HBO-Kennisbank This link opens in a new window De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.
ICT for your business This link opens in a new window Kennisbank met informatie over ICT-gerelateerde onderwerpen. Artikelen zijn gratis te downloaden.
IEEE Xplore Digital Library This link opens in a new window The IEEE Xplore digital library is a powerful resource for discovery of and access to scientific and technical content published by the IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) and its publishing partners.
Netherlands Research Portal op OpenAIRE CONNECT This link opens in a new window Nederlands Onderzoeksportaal op OpenAIRE CONNECT (opvolger van NARCIS), bevat de publicaties, datasets en projecten van de Nederlandse onderzoeksinstellingen. Het portaal heeft als doel om het Nederlandse onderzoek te verbinden met een brede gebruikersgroep van (inter)nationale onderzoekers, journalisten, beleidsmakers en bedrijven.
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window With Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni.  Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com) 
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)
Sage Journals (Sage Premier) This link opens in a new window SAGE Premier provides electronic access to 645+ SAGE journals with backfile to 1999. Search and browse journals by discipline, including journals in business, humanities, social sciences, and science, technology, and medicine.
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.
SpringerLink HBO Journals & E-books This link opens in a new window Providing researchers with access to millions of scientific documents from journals, books, series, protocols and reference works.
Web of Science This link opens in a new window Use this tool to evaluate the world's leading scientific and scholarly journals. It measures research influence and impact at the journal and category levels, and shows the relationship between citing and cited journals.
Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.