Skip to Main Content

Docent Muziek: Bladmuziek

LibGuide Conservatorium Maastricht

Digitale bladmuziek

► Bezoek de Digitale bladmuziek pagina

Het nkoda platform biedt wel hoogwaardige en legale bladmuziek.

Er is natuurlijk nog meer  bladmuziek online te vinden. Bedenk daarbij wel dat niet alles kwalitatief hoogwaardig is en ook niet altijd legaal.Lees ook de box 'Bladmuziek en auteursrecht' op deze pagina. Zuyd Bibliotheek heeft echter ook licenties afgesloten met muziekuitgevers en digitale platforms als nkoda om kwalitatieve bladmuziek toegankelijk te maken voor Zuyd studenten en medewerkers.

Bladmuziek in de bibliotheek

Bibliotheek Conservatorium Maastricht is in het bezit van een uitgebreide collectie bladmuziek, variërend van methodes en composities voor solo instrumenten tot aan uitgaven voor kamermuziek en orkest. Deze collectie is gratis beschikbaar voor studenten en medewerkers van Zuyd. De bibliotheek verzamelt hoogwaardige edities, voornamelijk Urtext versies.

► Bekijk het overzicht van bladmuziek codes

Bladmuziek en auteursrecht

Als je (digitale) bladmuziek gebruikt, houd dan rekening met het auteursrecht.

Je kunt een persoonlijke kopie maken voor studiedoeleinden. wil je bladmuziek voor een uitvoering gebruiken, dan zijn andere regels van toepassing. In de meeste gevallen heb je dan een officiële - bij een muziekuitgever uitgegeven - uitgave nodig.

Het hergebruiken van bladmuziek voor onderwijsdoeleinden kent eigen regels. Lees meer over bladmuziek en auteursrecht op deze pagina van de Hanzehogeschool Groningen

Momenteel wordt er ten behoeve van het onderwijs aan een nieuwe overeenkomst gewerkt die waarschijnlijk begin 2019 in werking treedt.

Informatieprofessional Raymond Snijders schrijft in zijn 'Vakblog' ook over auteursrecht en bladmuziek.

Voor vragen over het gebruik van bladmuziek, Neem contact op met het auteursrechtenteam van Zuyd Bibliotheek.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek