Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Docent Muziek: Bladmuziek

LibGuide Conservatorium Maastricht

Bladmuziek in de bibliotheek

Bibliotheek Conservatorium Maastricht is in het bezit van een uitgebreide collectie bladmuziek, variërend van methodes en composities voor solo instrumenten tot aan uitgaven voor kamermuziek en orkest. Deze collectie is gratis beschikbaar voor studenten en medewerkers van Zuyd. De bibliotheek verzamelt hoogwaardige edities, voornamelijk Urtext versies.

► Bekijk het overzicht van bladmuziek codes

Bladmuziek en auteursrecht

Als je (digitale) bladmuziek gebruikt, houd dan rekening met het auteursrecht.

Je kunt een persoonlijke kopie maken voor studiedoeleinden. wil je bladmuziek voor een uitvoering gebruiken, dan zijn andere regels van toepassing. In de meeste gevallen heb je dan een officiële - bij een muziekuitgever uitgegeven - uitgave nodig.

Het hergebruiken van bladmuziek voor onderwijsdoeleinden kent eigen regels. Lees meer over bladmuziek en auteursrecht op deze pagina van de Hanzehogeschool Groningen

Momenteel wordt er ten behoeve van het onderwijs aan een nieuwe overeenkomst gewerkt die waarschijnlijk begin 2019 in werking treedt.

Informatieprofessional Raymond Snijders schrijft in zijn 'Vakblog' ook over auteursrecht en bladmuziek.

Voor vragen over het gebruik van bladmuziek, Neem contact op met het auteursrechtenteam van Zuyd Bibliotheek.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek