LibGuides: Docent Muziek: Databanken

Overzicht databanken

Zoek databanken Zuyd Bibliotheek

A-Z Databanken | Databases

Van Dale Online Woordenboeken

Van Dale Online Woordenboeken This link opens in a new window
Beschikbaar zijn de volgende woordenboeken:
Groot woordenboek van de Nederlandse taal / Hedendaags Nederlands
Nederlands-Engels / Engels-Nederlands
Nederlands-Duits / Duits-Nederlands
Nederlands-Frans / Frans-Nederlands
Nederlands-Spaans / Spaans-Nederlands
Nederlands-Portugees / Portugees-Nederlands
Nederlands-Italiaans / Italiaans-Nederlands

Nederlandse en internationale Dagbladen

Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news) This link opens in a new window
Deze databank biedt full-text toegang tot vele Nederlandse en internationale kranten (meer dan 2.500) en andere nieuwsbronnen Bijvoorbeeld: De Volkskrant, Trouw, NRC, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.
Nexis Uni®: Learn the Fundamentals of Searching and Results—Level 1 - Overview (lexisnexis.com)
Nexis Uni® - voor studenten - Overview (lexisnexis.com)

HBO Kennisbank

HBO-Kennisbank This link opens in a new window De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.

Video en afbeeldingen

Beeld en Geluid op School This link opens in a new window LET OP: Inloggen via SURFconext (kies 'Zuyd')
Via 'Beeld en Geluid op school' (voorheen 'Academia') krijgen onderwijsinstellingen gratis toegang tot het archiefmateriaal van de publieke omroepen en andere makers uit de collectie van Beeld en Geluid. De website bedient alle leeftijden en niveaus: po, vo, mbo, hbo & wo.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Muziek databanken

Oxford Music Online (Zuyd licentie)

Oxford Music Online This link opens in a new window
Oxford Music Online is dé online databank op het gebied van (klassieke) muziek. De Zuyd licentie geeft toegang tot:

- Grove Music Online
- The Oxford Dictionary of Music
- The Oxford Companion of Music

Muziek voor kinderen in de Naxos Music Library

In deze Engelstalige databank vind je bij de optie 'Resources' de 'Junior section' met o.a.

The story of Classical Music
Music for Children
Universal Children's Audio

123zing

123ZING This link opens in a new window Met 123ZING kan elke leerkracht structureel én met plezier muziek-, dans- en dramales geven in groep 1 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode biedt energieke videolessen, liedjes en interactieve opdrachten en leerlingen kunnen zelf aan de slag in de 123ZING Studio.
Inloggen via SURFconext

Met 123ZING kan elke leerkracht structureel én met plezier muziek-, dans- en dramales geven in groep 1 tot en met 8 van het basisonderwijs. De methode biedt energieke videolessen, liedjes en interactieve opdrachten en leerlingen kunnen zelf aan de slag in de 123ZING Studio.

JSTOR - Arts & Sciences III Collection

JSTOR - Arts & Sciences III Collection
Deze databank bevat belangrijke (tijdschrift)titels op het gebied van muziek en andere uitvoerende kunsten, kunstgeschiedenis en architectuur.

Europeana

Europeana Muziek Databank over Europese geschiedenis en cultuur. De site is een digitale bibliotheek die toegang biedt tot drie miljoen objecten uit meer dan duizend Europese bibliotheken, musea en archieven.

Muziekschatten

Muziekschatten Muziekschatten bevat ruim 5.000 werken uit de collectie Muziekbibliotheek van de Omroep in diverse genres (koorwerken, lichte muziek, salonmuziek, klassieke muziek, tunes en arrangementen). Van een aantal werken kunnen naast de partituur ook de partijen worden gedownload en geprint.

Nederlandse Muziekencyclopedie (Instituut Beeld en Geluid)

Muziekencyclopedie Muziekencyclopedie.nl van Beeld en Geluid is een online kennisplatform over Nederlandse muziek. Hier vindt u biografieën, discografieën, werkenlijsten, foto’s, links en audio/video van meer dan 5000 Nederlandse muzikanten, bands, componisten, ensembles, orkesten, podia en festivals uit de Nederlandse pop-, jazz-, wereld-, klassieke en hedendaagse muziek

Multidisciplinaire databanken

Academic Search

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.

Sage Premier

Sage Journals (Sage Premier) This link opens in a new window SAGE Premier provides electronic access to 645+ SAGE journals with backfile to 1999. Search and browse journals by discipline, including journals in business, humanities, social sciences, and science, technology, and medicine.

TIP bevat o.a.:
-> International Journal of Music Education (2004-heden)

ScienceDirect

ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.

SpringerLink

SpringerLink HBO Journals & E-books This link opens in a new window Providing researchers with access to millions of scientific documents from journals, books, series, protocols and reference works.

Taylor & Francis Online

Taylor & Francis Online This link opens in a new window Taylor & Francis Online is a journal content platform that gives online access to all journals published by Taylor & Francis and Routledge, with a powerful search that makes it simple to discover the most relevant research for readers

Wiley Online Library

Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.