DiZ is de Zuyd Bibliotheek zoekmachine waarmee je via één zoekbalk zowel de bibliotheekcatalogus als een groot aantal databanken kunt doorzoeken.
Direct toegang tot fulltext artikelen en publicaties, ook in Scholar.
Installeer Library Access extensie.
Via de gratis Library Access browser extensie krijg je toegang tot een groot aantal bibliotheekbestanden (boeken, tijdschriften), ongeacht waar je bent.
Als je een artikel tegenkomt waar de bibliotheek een abonnement op heeft word je direct naar het inlogscherm van de hogeschool gestuurd. Na inloggen krijg je het volledige artikel te zien. Ook geeft Library Access links naar beschikbare informatie in andere databanken.
Met Library Access heb je dus overal toegang; thuis of op je stageplek en geef je een boost aan je onderzoek met waardevolle wetenschappelijke publicaties. De tool is beschikbaar voor Google Chrome, Safari, Opera en Firefox.
33 tips voor hbo-didactiek: Adviezen uit onderzoek en onderwijs
Klik hier voor het e-boek
ASVV 2021: aanbevelingen voor verkeersvoorzieningen binnen de bebouwde kom
Alle nieuwe kennis en ontwikkelingen op het gebied van verkeersvoorzieningen binnen de bebouwde kom zijn in de nieuwe publicatie opgenomen. Bijvoorbeeld nieuwe kennis over voorrangspleinen, antiterrorismemaatregelen, en acceptabele loopafstanden. Bovendien is er in deze nieuwe publicatie meer ruimte voor de voetganger en de fiets en zijn de ontwerpen gemaakt vanuit fiets en voetganger in plaats van vanuit de auto.
Blended learning in de praktijk: modellen, strategieën, voorbeelden en andere handvatten
Klik hier voor het e-boek
Basisboek Built Environment
Dit compleet nieuwe boek, geschreven door docenten van verschillende hogescholen, geeft beginnende studenten aan de hbo-opleiding Built Environment inzicht in de beroepspraktijk en in hoe de verschillende rollen, functies en vakgebieden daar samenkomen. Het boek laat zien wat de veelzijdigheid is van het werken in de gebouwde omgeving.
Praktijkboek kwaliteitsborging voor het bouwen: risicobeheersing en dossiervorming onder de Wkb
De Wkb is in beginsel een wijzigingswet maar inmiddels bijna volledig opgegaan in de Omgevingswet. Naar verwachting treden beide wetten gelijktijdig inwerking op 1 januari 2024. De Wkb heeft als doel Om de consument te geven waar deze recht op heeft, een ‘kwalitatief’ goed bouwwerk. Er vindt een Accentverschuiving plaats en de focus voor het voldoen van een bouwwerk aan de bouwtechnische Regels zal verschuiven van de papieren plantoets bij vergunningverlening, naar datgene wat is Uitgevoerd: de zogenoemd ‘as-built’ situatie.
Bezoek de website van Zuyd Bibliotheek voor meer informatie over auteursrecht, praktijkgericht onderzoek en informatievaardigheden.
Hier vindt je de DiZ, de zoekmachine van Zuyd Bibliotheek, de taalrijke databanken waarop Zuyd een licentie heeft en de catalogus van Zuyd Bibliotheek.
Welkom bij de module Kennismaken met Zuyd Bibliotheek. Deze module is onderdeel van de leerlijn Informatievaardigheden. De studietijd is ongeveer 20 minuten.
Leerdoelen:
Na deze module te hebben voltooid, ben je op de hoogte van:
Welkom bij de module Hoe herken je nepnieuws. Deze module is onderdeel van de leerlijn Informatievaardigheden.
In deze module ga je onderzoeken hoe nepnieuws en desinformatie kunnen worden herkend en weerlegd. We doen dit aan de hand van verschillende informatiebronnen, zoals krantenberichten, beeld en geluid (waaronder deepfakes), grafieken, sociale media en websites. Door deze bronnen te analyseren, krijg je inzicht in de technieken die worden gebruikt om misleidende informatie te creëren en verspreiden, en ontwikkel je vaardigheden om kritisch en bewust om te gaan met informatie. De module wordt afgerond met een korte quiz waarmee je jezelf kunt testen.