Geestelijke GezondheidsZorg: APA - Bronnen vermelden

APA Infoclip + boekje "APA-Richtlijnen uitgelegd"

Praktische handleiding voor bronvermelding in het Hoger Onderwijs

Te leen in de bibliotheek

Digitale versie (inloggen met je Zuydaccount)
Klik HIER

Zelf kopen? Via www.studystore.nl (€ 3,95)

video: Windesheim - https://youtu.be/ts2jvMvxQCU

Bronnen verwerken in je document?

EndNote is software (gratis via Zuyd) waarmee je een persoonlijke databank bouwt met beschrijvingen van bronnen, zoals een boek of een tijdschriftartikel.
Door de koppeling van EndNote met Word kun je tijdens het schrijven literatuurverwijzingen en bronnenlijsten in je tekst opnemen. Voor meer informatie over Endnote: Klik hier

Handleiding APA in Word

WORD biedt de mogelijkheid om een citaat of een bronnenlijst op te nemen in een document volgens de APA-normen. Dat kan dan extra software. Nadeel is dat je deze referenties niet bewaart en niet kan hergebruiken.

De gebruiker hoeft alleen de gegevens van de geraadpleegde bron in te voeren. De verwijzingen in Word zijn helaas niet altijd zoals in De APA-richtlijnen uitgelegd staan aangegeven.

Zie uitleg + download op deze pagina.

Hoe weet je of je de APA richtlijnen juist hebt toegepast?

Hogeschool Arnhem en Nijmegen hebben een LibGuide ontwikkeld met 2 checklisten. Die mag je vrij gebruiken.

Er bestaat geen officiële controlelijst. Als hulpmiddel is in samenspraak met enkele docenten een checklist opgesteld die iedereen kan hanteren bij het controleren op het juist toepassen van de APA-richtlijnen. De checklist is een pdf-bestand van twee pagina’s en bestaat uit 29 punten, verdeeld in vier onderdelen:

• Algemeen
  • Bronvermelding in de tekst
  • Bronvermelding in de bronnenlijst
  • Juiste vermelding

De checklist is omgezet naar een Excelbestand waarbij de beoordelaar kan aangeven of aan de richtlijnen is voldaan. Op verzoek is van de checklist met 29 punten een verkorte versie gemaakt met de 10 belangrijkste punten.

Zie LibGuide HAN

Scribbr

Met de SCRiBBR APA Generator kun je eenvoudig de bronvermelding in de APA-stijl maken. Kies de taal van je scriptie, selecteer het type bron, vul de invoervelden in en genereer de bron precies volgens de officiële APA-stijl.

Overige hulpmiddelen (gratis) via internet