Skip to Main Content

Geestelijke GezondheidsZorg: Home

Over deze LibGuide

In deze LibGuide staat een overzicht van diverse informatiebronnen die relevant zijn voor het domiein van de Geestelijke Gezondheidszorg. De meeste bronnen zijn openbaar toegankelijk. Databanken waar Zuyd een licentie op heeft kunnen enkel benaderd worden door studenten van Zuyd (zodra ze met hun Zuyd account zijn aangemeld).

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)

Waar begint je zoektocht? Website Zuyd bibliotheek

DSM-5 Online

De DSM-5 is binnen de ggz een onmisbaar standaardwerk van de American Psychiatric Association (APA). De online kennisbank is via Zuyd beschikbaar. Deze is volledig up-to-date. Klik hier om DSM-5 Online te openen.

Klik hier voor toelichting bij deze kennisbank.

Nieuw in het boekenrek ...

Protocollen

Nieuwe website: ProtocollenWijzer.nl

Het kan lastig zijn om de juiste protocollen bij een psychologische behandeling te vinden. Nu is er een handige nieuwe ingang om de juiste protocollen op te speuren: ProtocollenWijzer.nl. Je kunt bv. zoeken op een bepaald thema, een specifieke doelgroep of een behandelvorm.

Bekijk de ProtocollenWijzer hier.

Let op: Deze website verwijst door naar boeken in de webshop van Boom. Wil je deze gebruiken? Check Boomportaal: vaak heb je toegang via Zuyd.

Nieuw tijdschrift

Mogelijk kom je in aanraking met patiënten met psychische klachten die een delict begaan. Dan kan het nieuwe Tijdschrift voor Forensische Psychiatrie en Psychologie nuttig zijn! Dit tijdschrift is open-access beschikbaar.

Bekijk het eerste nummer

Nieuw platform

In oktober 2023 is een nieuw platform gelanceerd: Traumanet. Dit platform is voor iedereen die direct of indirect te maken heeft (gehad) met trauma. Het bevat een heldere en bondige infotheek, een selectie recente en relevante artikelen, en handige hulpbronnen voor mensen met een trauma. 

Neem eens een kijkje op Traumanet!

Stel je vraag

Of kom naar de bibliotheek.

Bas Nieuwenhuijsen
045-4006032
Verpleegkunde | GGZ

POH AGZ/GGZ | Master GI

Liesbeth Ramaekers    
045-4006032
Fysiotherapie, Biometrie 
Master ANP 

Documentaires

Misschien vind je het interessant om eens een documentaire over de ggz te kijken. Dit lijstje dient ter inspiratie: er zijn nog veel meer interessante documentaires te vinden. 

► Klik op het -icoontje voor toelichting bij de documentaires

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek