Skip to main content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Master Gezondheidsinnovatie: Home

Over deze LibGuide

In deze LibGuide staat een overzicht van diverse informatiebronnen die relevant zijn voor de Master GezondheidsInnovatie. De meeste bronnen zijn openbaar toegankelijk. Databanken waar Zuyd een licentie op heeft kunnen enkel benaderd worden door studenten van Zuyd (zodra ze met hun Zuyd account zijn aangemeld).

Waar begint je zoektocht? Website Zuyd bibliotheek

Thuistoegang tot bronnen

Hoe kan ik thuis werken met de bronnen van Zuyd Bibliotheek?

Studenten en medewerkers van Zuyd die thuis willen werken met de bronnen van Zuyd Bibliotheek, kunnen toegang krijgen via:

► EZ-proxy

Een alternatief voor EZ-proxy is:

► Library Access
     Voeg Zuyd Bibliotheek toe aan je browser.
     Bekijk de kennisclip!

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)


DiZ is de Zuyd Bibliotheek zoekmachine waarmee je via één zoekbalk zowel de bibliotheekcatalogus als een groot aantal databanken kunt doorzoeken.

De bibliotheek tijdens het #Corona-virus#

  BIBLIOTHEEKBLOG  

Nu Zuyd Bibliotheek ten gevolge van het Coronavirus voorlopig nog gesloten blijft, kan je middels de bibliotheekblog op de hoogte blijven over onze online dienstverlening. Je kunt je abonneren op onze berichten door in het rechtermenu bij 'Subscribe' je e-mailadres in te vullen.

Bibliotheekblog: https://libguides.bibliotheek.zuyd.nl/info (klik HIER)

Digitale literatuur nodig?

1- Check vooral het overzicht van de Master Gezondheidsinnovatieve tijdschriften die online beschikbaar en doorzoekbaar zijn via Zuyd: Klik HIER

2- Gebruik Google Scholar, maar zorg dat je instellingen aangepast zijn, zo kun je zien welke bronnen toegankelijk zijn via Zuyd. Bekijk hiervoor de kennisclip fulltext toegang in Scholar via Zuyd

Omdat je nu geen fysieke boeken kan lenen, check je een titel (of zoek op een onderwerp) via Google Books. Vaak is een gedeelte van een publicatie digitaal beschikbaar.

Vragen? Stel ze gerust: christina.piovesan@zuyd.nl (of klik op Ask Your Librarian)

Nieuw in het boekenrek...

Innovation Business as usual

This book is about an idea whose time has come. An eminently practical guide on how to convert ideas into commercial success.

Plaatsingscode: 366.1 Mill

De hei op!

Dit boek helpt je als teamcoach en trainer goed af te wegen of je ja zegt tegen een opdracht om aan een teamcoaching te beginnen en om tijdens het traject de juiste interventies te maken.

Plaatsingscode: 305.2 Meije

 

Kun je een rups leren vliegen?

Dit boek gaat over het verschil tussen verandering en transformatie. Veranderen is iets dat je doet. Transformeren gebeurt vaak pas na een of meerdere doorbraken en heeft daarom te maken met hoe je tegen de dingen aankijkt.

Plaatsingscode: 366.1 Bomm

Kritisch denken & schrijven

Dit boek richt zich vooral op literatuurstudies die moeten leiden tot een wetenschappelijke tekst, bijvoorbeeld een scriptie.

Plaatsingscode 499.5 Jung

De kunst van het vragen stellen

Om processen van zelfsturing te bevorderen is de kunst van het vragen stellen wel de belangrijkste vaardigheid voor een coach.

Plaatsingscode:366.4 Verh

Serious Creativity

  • Be creative under pressure with the Bono's step-by-step approach
  • Add 'value' to your ideas and turn them into financial assets
  • Boost your creativity with lateral thinking
  • Break free from old ways of thinking with creative challenging

Plaatsingscode: 415.4 Bono

Iedereen beter: Een toolbox voor zorginnovatie

Dit boek biedt een stappenplan om zorginnovaties succesvol te ontwikkelen en te implementeren. Het stappenplan is gebaseerd op Owls Breakthrough-methode én op ruim veertien jaar praktijkervaring van innovatieplatform VitaValley. Het boek is bedoeld voor bestuurders, beleidsmakers, stafpersoneel en zorgprofessionals die met impact willen innoveren.

Plaatsingscode: 601.51 Verk

Zuyd Bibliotheek digitaal binnen handbereik, altijd en overal

Direct toegang tot fulltext artikelen en publicaties. Werkt ook in Scholar! Installeer de extensie!

Library Access is een extensie (uitbreiding) voor je webbrowser. Deze werkt op de achtergrond en kijkt mee bij je zoekopdrachten. Als je een artikel tegenkomt waar de bibliotheek een abonnement op heeft word je direct naar het inlogscherm van de hogeschool gestuurd. Na inloggen krijg je het volledige artikel te zien. Ook geeft Library Access links naar beschikbare informatie in andere databanken.

Met Library Access heb je dus overal toegang; thuis of op je stageplek en geef je een boost aan je onderzoek met waardevolle wetenschappelijke publicaties. De tool is beschikbaar voor Google Chrome, Safari, Opera en Firefox.

Download de tool op de website van de bibliotheek.

Jouw informatieprofessional

Of kom naar de bibliotheek.

Christina Piovesan
045-4006029
Verpleegkunde, Bèta, 
Vakterapie,
Biometrie, Master
Gezondheids
Innovatie 

Liesbeth Ramaekers
045-4006032
Verpleegkunde,
ANP, Fysiotherapie
en Leven Lang Leren

Laatste nieuwtjes uit de vakliteratuur


Dit is een digitale service die je attendeert op de nieuwste vakliteratuur over GezondheidsInnovatie bij Zuyd.
Je kan (gratis) volger worden en zo op de hoogte blijven. Klik op onderstaande link.
Je kan volger worden, door te klikken op “Follow”.  Dat hoeft niet met een facebook of twitteraccount (klik dan op "ik heb geen account"), maar kies bijvoorbeeld voor je Zuydmail adres.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek