Skip to main content

Verpleegkunde: Home

Over deze LibGuide

In deze LibGuide staat een overzicht van diverse informatiebronnen die relevant zijn voor de opleiding Verpleegkunde. De meeste bronnen zijn openbaar toegankelijk. Databanken waar Zuyd een licentie op heeft kunnen enkel benaderd worden door studenten van Zuyd (zodra ze met hun Zuyd account zijn aangemeld).

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)

Zuyd Bibliotheek Online tijdschriften

Laatste nieuwtjes uit de vakliteratuur


Dit is een digitale service die je attendeert op de nieuwe verpleegkundige vakliteratuur bij Zuyd.
Je kan (gratis) volger worden en zo op de hoogte blijven.

Nieuw in onze boekenrek...

Brein & Zorg

Neurologische aandoeningen hebben vaak ernstige fysieke en cognitieve gevolgen voor de patiënt, wat hem bijzonder kwetsbaar maakt. De verpleegkundige heeft daarbij een centrale rol als observator en compagnon.

EBP Praktisch

Het boek opent met een introductie en de belangrijkste definities van EBP. Daarna volgt een praktische handleiding over het toepassen. Je leert hoe je een onderzoekbare vraag opstelt, bewijs verzamelt en leest, en hoe ‘shared decision making’ werkt.

Voedingsleer

Het boek geeft studenten in zorg, welzijn en sport antwoord op vragen als: welke voedingsstoffen heb je dagelijks nodig? Heeft het zin om voedingssupplementen te slikken? Kan een gezond voedingspatroon ziektes voorkomen of genezen? Wat is de voedingsbehoefte van ouderen?

Verpleegkundig Leiderschap

Dit boek nodigt de verpleegkundige uit om zelf dit thema te verkennen en eigen te maken. Door leiderschap kun jij invloed hebben op de patiëntgerichtheid, effectiviteit en veiligheid  van zorg.

Nieuwe databank Beelden ... Primal Pictures

Een vraag?

   Kom naar de bibliotheek
   of stuur een email.

Christina Piovesan
045-4006029
Verpleegkunde, Bèta 
en 
ICT

Liesbeth Ramaekers
045-4006032
Verpleegkunde, ANP
en Leven Lang Leren

Volg Verpleegkunde op facebook

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek