Skip to Main Content

Verpleegkunde: Boeken & E-books

Stappen literatuuronderzoek

Verpleegkundige titels van Zuyd

Een selectie van onze recente titels. Veel van onze boeken kun je fysiek én digitaal lenen. Maandelijks worden er nieuwe boeken toegevoegd aan de collectie van Zuyd.

Klik hier om naar onze e-books over Verpleegkunde te gaan.
Onze fysieke titels vind je hier.

Nieuwe en relevante (e-)boeken

Klinische aromazorg: Aromatherapie voor zorg & praktijk : Basisboek voor zorgprofessionals

Dit studieboek met bijna 400 pagina's kennis, inspiratie, casuistieken, protocollen, wetenschappelijke onderbouwing en foto's geeft jou wat je als professional in de zorg of praktijk nodig hebt om een stevige basis te leggen voor het werken met essentiële oliën en CO2-extracten in diverse (klinische) settingen.

Plaatsingscode: 611.2 Kerk

Ondeugende zorg: humor in gekkenwerk

Humor is onmisbaar in zorgrelaties. Ze maakt het mogelijk om erkenning te geven aan mensen die antipathie of zelfs irritatie oproepen. De tragische aspecten van hulpverlening maakt ze leefbaar. Tegelijk helpt humor om een balans te vinden.

Plaatsingscode: 313.3 Vanl

Effectieve leefstijlgesprekken: Een praktische start voor zorgverleners

Wil jij als zorgverlener in je spreekkamer zinvolle gesprekken voeren over leefstijl, met invloed op het gedrag van je patiënt? Prettige gesprekken die het verschil maken en jou geen energie kosten maar opleveren? En dat alles in 10 minuten? Dan is dit boek de eerste stap.

Plaatsingscode: 601.6 Aipa

Het huis van de professionele zeggenschap: De route naar verpleegkundig leiderschap

door Roland Peppel, Harry Woldendorp, Maaike Veenvliet & Arjen Jeninga

Verpleegkundigen willen en kunnen veel meer bieden dan ze momenteel doen. Door verbetering van hun positie en vooral zeggenschap over hun eigen vak en het beleid in de organisatie, dragen zij bij aan betere patiëntenuitkomsten. Zo ontstaat binnen de verpleegkundige beroepsgroep meer werkplezier. De auteurs geven een achtergrond bij professionele zeggenschap en komen uiteindelijk tot een ontwikkelmodel hiervan.

Plaatsingscode: 613.44 Pepp

Nieuwe editie - Onderzoek in de gezondheidszorg

door Esther Bakker & Hans van Buuren

Bij vrijwel iedere studie in de gezondheidszorg krijg je te maken met onderzoek. Ook in de latere beroepsuitoefening kom je hiermee in aanraking. Onderzoek in de gezondheidszorg geeft een helder beeld van alle stappen die je bij het doen van onderzoek doorloopt. Nu in een nieuwe editie.

Plaatsingscode: 300.6 Bakk
Tevens digitaal voor Zuyd.

Handboek medische zorg voor patiƫnten met een verstandelijke beperking

Onder leiding van een bevlogen redactie is een team van bijna 100 experts erin geslaagd een kwalitatief hoogwaardig handboek samen te stellen. In dit zeer complete overzichtswerk wordt in ruim 600 paginas geschetst wat bijzonder is aan een patiënt met een verstandelijke beperking en waarin de (medische) zorg anders is dan anders.

Plaatsingscode: 613.69 Toni

Palliative and Hospice Nursing Care Guidelines

This evidence-based reference is designed to promote best practices in the delivery of safe, compassionate patient care. With a dual focus on evaluation and intervention, the book covers all aspects of providing palliative and hospice care for vulnerable and diverse populations. It provides an overview of common disease manifestations, typical trajectories of illness, symptom management, and recommendations for nursing care.

Digitaal voor Zuyd.

HERZIEN: Kritisch denken & schrijven: van onderzoeksvraag naar wetenschappelijke tekst

Een educatief boek over het schrijven van een wetenschappelijke tekst. Het boek leert de lezer hoe een goede wetenschappelijke tekst, zoals een scriptie, tot stand kan komen. Het boek richt zich op de ontwikkeling van academisch denkvermogen en schrijfvaardigheid, met een focus op het schrijven van een wetenschappelijke tekst op basis van literatuuronderzoek.

Plaatsingscode: 499.5 Jung
Vorige druk is tevens digitaal voor Zuyd.

Reflectie en intervisie door verpleegkundigen: Praktijkboek voor de reflectieve professional

Dit boek helpt verpleegkundigen zich te ontwikkelen tot onderzoekende en reflectieve professionals met zelfkennis, compassie en morele gevoeligheid. Dat doet het met een waaier aan werkvormen en modellen voor reflectie en intervisie. Het is bedoeld om direct mee aan de slag te gaan, individueel of in een groep.

Plaatsingscode: 601.91 Hale
Tevens digitaal voor Zuyd

Handboek Verpleegkundige diagnosen | Nu ook in het Nederlands!

door Lynda Juall Carpenito

Het Handboek Verpleegkundige diagnosen is de opvolger van het Zakboek Verpleegkundige diagnosen. Doordat elke editie omvangrijker werd, is ervoor gekozen om de nieuwe editie in een groter formaat uit te geven. Hierdoor is het essentiële handboek van Carpenito nu ook eindelijk Nederlandstalig beschikbaar.

Plaatsingscode: 604 Carp

Combifuncties: Samenwerken als gewoonte in zorgorganisaties

door Jeroen Hendrikse

De zorg heeft te maken met een fundamenteel personeelstekort. In een combifunctie bekleedt een medewerker twee verschillende functies in twee teams, afdelingen of zelfs organisaties. Bijvoorbeeld een leidinggevende die ook patiëntenzorg verleent of een verpleegkundige die ook kwaliteitsmedewerker is. Combifuncties biedt hiermee een bewezen oplossing voor de hedendaagse personeelskrapte in de zorg.

Plaatsingscode: 613.3 Hend
Ook digitaal voor Zuyd

Impact vanuit veerkracht: Het ontwikkelen van een professionele houding in mensgericht werk

door Marlies Jellema

Professionals in een mensgericht beroep zijn in de eerste plaats zelf ook mens. Hierdoor kunnen ze vanuit compassie en gelijkwaardigheid met de ander omgaan, hierdoor kunnen ze ‘er zijn’. Bewustzijn van deze verbinding vormt de basis van een professionele houding. 

Plaatsingscode: 603 Jell

Nursing Outcomes Classification (NOC): Measurement of Health Outcomes

door Sue Moorhead, Elisabeth Swanson & Marion Johnson

Een nieuwe, 7e editie van de Nursing Outcomes Classification (NOC). Voorlopig alleen nog Engelstalig beschikbaar.

Plaatsingscode: 613.2 Nurs

E-books Zuyd Bibliotheek

Weet je al hoe je onze e-books kunt vinden? En hoe je ze vervolgens kunt inzien? Deze kennisclip kan je daarbij helpen. 

E-books via onze databanken

Veel van onze e-books zijn terug te vinden in de catalogus. Vind je niet wat je zoekt? Misschien vind je nog iets in deze databanken.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek