Skip to Main Content

Geestelijke GezondheidsZorg: Home

Over deze LibGuide

In deze LibGuide staat een overzicht van diverse informatiebronnen die relevant zijn voor het domiein van de Geestelijke Gezondheidszorg. De meeste bronnen zijn openbaar toegankelijk. Databanken waar Zuyd een licentie op heeft kunnen enkel benaderd worden door studenten van Zuyd (zodra ze met hun Zuyd account zijn aangemeld).

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)

Waar begint je zoektocht? Website Zuyd bibliotheek

DSM-5 Online

De DSM-5 is binnen de ggz een onmisbaar standaardwerk van de American Psychiatric Association (APA). De online kennisbank is via Zuyd beschikbaar. Deze is volledig up-to-date. Klik hier om DSM-5 Online te openen.

Klik hier voor toelichting bij deze kennisbank.

Nieuw in het boekenrek ...

Gen Z

Gen Z komt op spreekuur

De afgelopen jaren is de maatschappij aan het veranderen. De huidige jongeren ("generatie Z") hebben in hun bewuste leven crisis na crisis na crisis meegemaakt en staan inmiddels bekend als de "pechgeneratie". Tegelijkertijd ervaren zij veel druk van buitenaf (studie, werk, woning). Steeds vaker verschijnt Gen Z op spreekuur bij een psychiater. Weet jij hoe je de mentale veerkracht van deze jongeren kunt ondersteunen?

Klimaatzorgen

Klimaatpsychologie druppelt behandelkamer binnen

Interessante casusbespreking in GZ-psychologie. Hierin komt aan bod wat je kunt doen als je cliënt piekert over het klimaat en daardoor klachten ontwikkelt. Herkenbaar?

Protocollen

Nieuwe website: ProtocollenWijzer.nl

Schermopname van protocollenwijzer.nl

Het kan lastig zijn om de juiste protocollen bij een psychologische behandeling te vinden. Nu is er een handige nieuwe ingang om de juiste protocollen op te speuren: ProtocollenWijzer.nl. Je kunt bv. zoeken op een bepaald thema, een specifieke doelgroep of een behandelvorm.

Bekijk de ProtocollenWijzer hier.

Let op: Deze website verwijst door naar boeken in de webshop van Boom. Wil je deze gebruiken? Check Boomportaal: vaak heb je toegang via Zuyd.

Stel je vraag

Of kom naar de bibliotheek.

Bas Nieuwenhuijsen
045-4006032
Verpleegkunde | GGZ

POH AGZ/GGZ | Master GI

Liesbeth Ramaekers    
045-4006032
Fysiotherapie, Biometrie 
Master ANP 

Documentaires

Misschien vind je het interessant om eens een documentaire over de ggz te kijken. Dit lijstje dient ter inspiratie: er zijn nog veel meer interessante documentaires te vinden. 

► Klik op het -icoontje voor toelichting bij de documentaires

Afbeeldingen in deze LibGuide

De afbeeldingen in deze LibGuide zijn rechtenvrij overgenomen uit Unsplash (tenzij anders vermeld).

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek