Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Praktijkondersteuning Huisartsenpraktijk (POH): Home

Over deze LibGuide

In deze LibGuide staat een overzicht van diverse informatiebronnen die relevant zijn voor de Praktijkondersteuners.

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)

Waar begint je zoektocht? Website Zuyd bibliotheek

Digitale literatuur

Digitale literatuur nodig?

1- Check vooral het overzicht van de tijdschriften - Praktijkondersteuning Huisartsenpraktijk die online beschikbaar en doorzoekbaar zijn via Zuyd: Klik HIER

2- Gebruik Google Scholar, maar zorg dat je instellingen aangepast zijn, zo kun je zien welke bronnen toegankelijk zijn via Zuyd. Bekijk hiervoor de kennisclip fulltext toegang in Scholar via Zuyd

Omdat je nu beperkt fysieke boeken kan lenen, check je een titel (of zoek op een onderwerp) via Google Books. Vaak is een gedeelte van een publicatie digitaal beschikbaar.

Vragen? Stel ze gerust: klik op Ask Your Librarian

Nieuw in het boekenrek

Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk

Plaatsingscode: 604.2 Klei

Eigen spreekuur en chronische ziekten

Plaatsingscode:  605.94 Abee

Kleine Kwalen en alledaagse klachten bij zwangeren

Dit boek geeft een praktisch overzicht van kleine kwalen en alledaagse klachten bij zwangeren en verduidelijkt de overwegingen voor het handelen door huisartsen. Het richt zich in eerste instantie op huisartsen en huisartsen in opleiding, maar is ook waardevol voor verloskundigen, gynaecologen en verpleegkundigen.

Plaatsingscode: 615.7 Klei

Psychische klachten bij ouderen: diagnose en behandeling

Psychische klachten komen op latere leeftijd frequent voor. In de huisartsenpraktijk en in het ziekenhuis bestaat een groot deel van de patiënten uit ouderen die zowel somatische klachten als psychische stoornissen hebben. Psychische klachten bij ouderen zoomt in op de specifieke problematiek bij deze snel groeiende doelgroep in de (g)gz. Van het herkennen van de meest voorkomende psychische stoornissen tot het betrekken van patiënten bij de psychosociale, psychotherapeutische en psychofarmacologische behandelplannen.

Plaatsingscode: 606.5 Wang

NIEUW !! Zuyd Bibliotheek digitaal binnen handbereik, altijd en overal

Direct toegang tot fulltext artikelen en publicaties. Werkt ook in Scholar! Installeer de extensie!

Library Access is een extensie (uitbreiding) voor je webbrowser. Deze werkt op de achtergrond en kijkt mee bij je zoekopdrachten. Als je een artikel tegenkomt waar de bibliotheek een abonnement op heeft word je direct naar het inlogscherm van de hogeschool gestuurd. Na inloggen krijg je het volledige artikel te zien. Ook geeft Library Access links naar beschikbare informatie in andere databanken.

Met Library Access heb je dus overal toegang; thuis of op je stageplek en geef je een boost aan je onderzoek met waardevolle wetenschappelijke publicaties. De tool is beschikbaar voor Google Chrome, Safari, Opera en Firefox.

Download de tool op de website van de bibliotheek.

Heb je een vraag?

Of loop de bibliotheek even binnen

Christina Piovesan
045-4006029
Verpleegkunde, Bèta 
en 
ICT

Laatste nieuwtjes uit de vakliteratuur

ScoopIt is een digitale service die je attendeert op de nieuwste vakliteratuur voor praktijkondersteuners bij Zuyd.
Je kan (gratis) volger worden en zo op de hoogte blijven. Klik op de afbeelding.
Je kan volger worden, door te klikken op “Follow”.  Dat hoeft niet met een facebook of twitteraccount (klik dan op "ik heb geen account"), maar kies bijvoorbeeld voor je Zuydmail adres.

 

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek