Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Praktijkondersteuning Huisartsenpraktijk (POH): Boeken en tijdschriften

Boeken POH

Nieuw in het boekenrek

Kleine kwalen in de huisartsenpraktijk

Kleine kwalen komen veel voor in de huisartsenpraktijk. Het zijn relatief onschuldige aandoeningen, waarbij uitleg en een eenvoudig advies dikwijls volstaan. Er wordt echter tijdens de medische opleiding weinig aandacht aan besteed en vaak zien artsen in opleiding deze aandoeningen pas voor het eerst tijdens een stage in de huisartsenpraktijk.

Plaatsingscode: 604.2 Klei

Positieve gezondheidszorg: oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk

Gezondheid is niet hetzelfde als de afwezigheid van ziekte. Enige jaren geleden kwam men tot een betere omschrijving van het begrip 'gezondheid' dan de oude omschrijving van de WHO. Daarmee werd gezondheid een dynamisch begrip: een vermogen of kracht. Het maakt duidelijk dat (ook) patiënten met een chronische ziekte of beperking toch (deels) hun gezondheid kunnen terugwinnen.

Plaatsingscode: 614.1 Bann

Eigen spreekuur en chronische ziekten

Dit boek biedt achtergrondkennis om zelfstandig te werken, patiënten te begeleiden, een luisterend oor te bieden en voorlichting te geven

Plaatsingscode:  605.94 Abee

Samen beslissen in de zorg: beter samenwerken, ook als dat lastig lijkt

Er zijn patiënten met wie de samenwerking niet zo soepel verloopt of moeilijk tot stand komt. Zij roepen discussie en emoties op, zorgen ervoor dat uw spreekuur uitloopt, bezorgen u een klacht en er worden onvoldoende resultaten behaald. Wat kenmerkt deze mensen?

En hoe kunnen we toch tot een goede samenwerking met deze mensen komen?

Plaatsingscode: 601.91 Meek

Kleine Kwalen en alledaagse klachten bij zwangeren

Dit boek geeft een praktisch overzicht van kleine kwalen en alledaagse klachten bij zwangeren en verduidelijkt de overwegingen voor het handelen door huisartsen. Het richt zich in eerste instantie op huisartsen en huisartsen in opleiding, maar is ook waardevol voor verloskundigen, gynaecologen en verpleegkundigen.

Plaatsingscode: 615.7 Klei

Psychische klachten bij ouderen: diagnose en behandeling

Psychische klachten komen op latere leeftijd frequent voor. In de huisartsenpraktijk en in het ziekenhuis bestaat een groot deel van de patiënten uit ouderen die zowel somatische klachten als psychische stoornissen hebben. Psychische klachten bij ouderen zoomt in op de specifieke problematiek bij deze snel groeiende doelgroep in de (g)gz. 

Plaatsingscode: 606.5 Wang

Astma en COPD in de huisartsenpraktijk

Dit boek ondersteunt zowel de huisarts als de praktijkondersteuner bij het volledige spectrum van de zorg voor patiënten met Astma en COPD, van de diagnostische tot aan de palliatieve fase.

Plaatsingscode: 605.14 Broe

Papieren tijdschriften POH

undefined

Deze tijdschriften staan in de Zuyd bibliotheek. Het laatst verschenen nummer steeds ter inzage, voorafgaande nummers kunnen geleend worden. Het is makkelijk (en gratis) om artikelen in te scannen via de printers.

! TPO is vanaf juni 2020 samengegaan met  het tijdschrift De POH. Het heet nu TvPO, tijdschrift voor praktijkondersteuners en
praktijkverpleegkundigen. Deze is zowel in papieren vorm als digitaal beschikbaar bij Zuyd.

Online tijdschriften via SpringerLink

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek