Skip to Main Content

Master Gezondheidsinnovatie: Websites

Relevante bronnen en studietips voor jouw masteropleiding

Websites

Hier vind je een overzicht van een aantal interessante websites voor de Master Gezondheidsinnovatie. 

CBS

Wettelijk heeft het CBS de taak om statistieken te maken over een groot aantal maatschappelijke onderwerpen. Hiervoor worden persoons- en bedrijfsgegevens verzameld en omgezet tot statistieken.

► Alle statistieken van het CBS zijn openbaar te raadplegen.

Economie Leer Kracht

Economie Leer Kracht is een non-profitorganisatie, geïnitieerd om docenten, studenten en andere geïnteresseerden te ondersteunen in uitleg en (studie)materiaal op het gebied van economie. Ook is via deze website gratis leermateriaal beschikbaar.

(Deze website wordt de afgelopen jaren niet meer heel actueel gehouden.)

Zorginnovatie

ZorgInnovatie.nl is een open platform en community. Iedereen kan hier ideeën delen en bijdragen aan de ontwikkeling van ideeën van anderen. Samen versnellen we innovatie in zorg en welzijn. Onze belangrijkste drivers zijn ‘Verbinden’ en ‘Versnellen’.
Veel partijen zijn op zoek naar ideeën of innovaties. Om ze te ondersteunen, voor een investering of omdat ze hun zorgverlening willen verbeteren. Andersom zijn ondernemers of startups op zoek naar partners. ZorgInnovatie helpt om deze vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Door een online platform en actieve matchmaking.

TNO Innovation for life

TNO is een onafhankelijke onderzoeksorganisatie. Het verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken.

ICT&health

ICT&health is het officiële kennis- en informatieplatform van de zorgsector over de zorg van de toekomst. Hierbij gaat het om nieuwe technologieën, slimme innovaties, nieuwe toepassingen, standaarden en verrassende wetenschappelijke inzichten. Deze bieden kansen om de zorg van de toekomst beter en efficiënter vorm te geven.

Eastin

Eastin is een netwerk waarin acht hulpmiddelendatabanken samenwerken. Elk hiervan is uit een ander land afkomstig, en grotendeels uit Europa.

De meest gekende Europese hulpmiddelendatabanken werken samen in EASTIN, het Europees Hulpmiddelen Informatie Netwerk. Ze geven informatie over hulpmiddelen aan personen met een handicap, ouderen, hun families, mantelzorgers en professionele hulpverleners. Alle informatie is met een klik op de muis binnen handbereik!

Vilans

Hulpmiddelenwijzer

Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, gaan dagelijkse handelingen niet altijd meer vanzelf. Gelukkig zijn er honderden hulpmiddelen die u kunnen helpen. Maar om iets te kiezen dat bij u past, heeft u eerlijke informatie nodig. Onafhankelijk en betrouwbaar.

Hulpmiddelentips

Hulpmiddelentips is voor alle mensen die nieuwsgierig zijn naar comfortproducten en hulpmiddelen die hun leven aangenamer kunnen maken. Hulpmiddelentips.nl is speciaal gemaakt voor ouderen, mensen met beperkingen en chronisch zieken en hun naasten. Ook voor studenten en hulpverleners zijn deze tips handig.

Omgevingsfactoren (DESTEP)

DESTEP-omgevingsfactoren analyseer je om de macro-factoren van een organisatie in kaart te brengen. Om wie gaat het?
De letters DESTEP staan voor:

  • Demografische factoren
  • Economische factoren
  • Sociaal-culturele factoren
  • Technologische factoren
  • Ecologische factoren
  • Politiek-juridische factoren.

Managementmodellensite

Managementmodellensite is een site van professionals voor professionals en studenten, met passie voor het ontwikkelen van mensen en organisaties. Modellen zijn daarbij een handig hulpmiddel. De website biedt praktisch toepasbare informatie over deze modellen.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek