Skip to Main Content

Informatievaardigheden 2: INVERT

INVERT: Nederlandstalige verpleegkundige artikelen

INVERT is een verwijzende databank en geeft aan waar je artikelen uit Nederlandstalige verpleegkundige vaktijdschriften kunt vinden.
Je zoekt dus niet in de volledige tekst van deze tijdschriften of artikelen: je kunt alleen zoeken op een woord uit de titel of een trefwoord.

 

Vaak heeft de bibliotheek een abonnement op het tijdschrift. De artikelen die je nodig hebt, kun je opzoeken in het archief (beneden) en inscannen (gratis) of kopiëren.
► Check in de catalogus aan de hand van de titel van het tijdschrift of het ISSN of je een bepaalde bron kunt raadplegen.

Als het een digitaal tijdschrift betreft, vind je in INVERT bij het artikel een link. Als Zuyd op het tijdschrift is geabonneerd kun je het volledige artikel (Full Text) lezen door gebruik te maken van de Library Acess-tool. Installeer deze browserextensie!


LET OP: De zoekmachine DiZ (en ook Google) doorzoekt deze databank NIET. Daarom is het soms lastig om Nederlandstalige verpleegkundige artikelen te vinden.
LET OP
: De databank INVERT heeft geen citeerknop voor de bronvermelding. Noteer dus alle gegevens om zelf of met een hulpmiddel de bronvermelding volgens APA te maken.

Oefening INVERT

Oefening: Zoeken in INVERT

1. Open de databank INVERT ► klik in het menu op Doorzoek INVERT ► kies voor Geavanceerd zoeken.

2. Ga op zoek naar een artikel over communiceren met je patiënt.

► Gebruik bij voorkeur het zoekveld Trefwoord: hiermee vind je gerichtere artikelen over jouw onderwerp, zelfs als het trefwoord niet in de titel van het artikel staat.
► Gebruik het booleaans zoeken met OR als je voor communicatie synoniemen wilt gebruiken, zoals: dialoog, gesprekstechnieken, narratieve verpleegkunde, ....

3. Kies 2 conceptuele (achtergrond)artikelen uit en ga na of je ze kunt lezen:

Heeft Zuyd Bibliotheek een abonnement op dit tijdschrift?
► Check de catalogus.

Volg eventueel de link (en installeer de Lean Library-tool voor toegang).

4. Maak van beide bronnen een correcte APA-referentie.

Instructiefilmpje: Zoeken in INVERT

De look and feel van de databank is geüpdatet. Het filmpje is dus enigszins verouderd. 

Verpleegkundige tijdschriften in INVERT

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek