Skip to Main Content

Engineering: Databanken

LibGuide voor de opleiding Engineering

Databanken tips bij zoeken

Search
Databanken hebben meestal als startscherm een algemene zoekbalk. Hierin kan je aangeven naar wat je wil zoeken bijv. auteur, titel, trefwoord e.d.

Advanced Search
In het geavanceerde zoekscherm kan je meerdere zoektermen met elkaar combineren. Dit biedt ook de mogelijkheid om vanaf een bepaalde periode te zoeken. Verder kan hier ook nog worden verfijnd afhankelijk van de aangeboden mogelijkheden (bijv. op onderwerp, tijdschrift e.d..)

Browsen
Door te browsen worden er meestal twee opties aangeboden, namelijk de optie subjects of de optie titles.

Subjects
Bij de optie subjects worden diverse onderwerpen aangeboden waaruit gekozen kan worden. Daarna volgt een overzicht met tijdschrifttitels in die branche.

Titles
In de optie titles wordt meestal een A tot Z lijst aangeboden met tijdschrifttitels uit diverse disciplines.

Over deze Databanken

Door op de link van de  A-Z lijst te klikken krijg je een alfabetisch overzicht van de meest relevante Databanken voor de opleiding Enginering 

Klik dan op de link van de betreffende databank en je kan hierin zoeken (log eerst in met Zuyd Hogeschool account)

Zuyd Bibliotheek: A-Z Databanken

Normen - Standaarden

DOAJ

De DOAJ is een website die een overzicht geeft van open access tijdschriften en de artikelen daarin. 
Met ingang van januari 2013 bevat de database 8536 tijdschriften. 

IEEE

IOS Press

IOS Press is een Nederlandse, internationaal werkzame, wetenschappelijke uitgeverij.  Met zo’n 100 tijdschriften en ongeveer 120 boeken per jaar. 

MultiScience

Multi-Science is een databank die vooral publiceert op de volgende gebieden: engineering, bouw en bouwkunde, energie en mileu, hernieuwbare energie, ruimtevaart en sportwetenschappen

Science Publishing Group

SpringerLink

SpringerLink is de Fulltext databank van de online collectie van Nederlandstalige vaktijdschriften en e-books van Bohn Stafleu van Loghum, gericht op de zorgprofessional. 

ScienceDirect

ScienceDirect is een internationale multidisciplinaire databank met (meestal) full-text artikelen uit tijdschriften, handboeken of hoofdstukken uit een boek.

Scientific World Journal

Sage Journals

Sage Journals is een databank met meer dan 900 tijdschriften met betrekking tot de GGZ, sociale wetenschap, technologie en gezondheidszorg.

Wiley Online Library

De Wiley Online Library is een multidisciplinaire databank met meer dan 6 miljoen artikelen uit 1500 tijdschriften, 18 duizend online boeken en naslagwerken en protocollen.

Scripties / Afstudeerwerkstukken

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek