Skip to Main Content

Applied Science: Home

Over deze LibGuide

Welkom op de LibGuide voor de opleiding Applied Science. In deze LibGuide vind je een overzicht van diverse informatiebronnen die relevant zijn voor de opleiding Applied Science. Er zijn verschillende soorten digitale bronnen: e-boeken, e-journals, databanken, zoekmachines, portals en websites. De meeste bronnen zijn openbaar toegankelijk. Databanken en e-journals met een licentie vereisen toegang met je Zuyd-account. Daarnaast hebben we als Zuyd Bibliotheek ook een fysieke locatie op Nieuw Eyckholt. Er is een mooie collectie boeken, tijdschriften en vakbladen die geleend kunnen worden. Ook is er véél ruimte om te studeren. Bij vragen kun je terecht bij Bas Nieuwenhuijsen.

Voor degenen die zich afvragen wat een informatieprofessional doet. Ik ben de contactpersoon vanuit de bibliotheek voor de opleiding Applied Science. Het is een ondersteunende functie, zowel voor de docenten als de studenten. Een informatieprofessional weet op welke manier je belangrijke en betrouwbare informatie kunt vinden. Ik ken veel databanken en weet hoe ze werken. Dit probeer ik in lessen over te brengen, zodat de docenten en studenten informatievaardigheid gaan beheersen. Ook kan de docent of student op individuele basis contact opnemen met de informatieprofessional. Daarnaast beheer ik de collectie, die is aangeschaft voor de opleiding Applied Science. Mocht je verzoeken hebben, dan hoor ik het graag.

Zuyd Bibliotheek digitaal binnen handbereik, altijd en overal

Direct toegang tot FullText artikelen en publicaties. Werkt ook in Scholar! Installeer de extensie!

Library Access is een extensie (uitbreiding) voor je webbrowser. Deze werkt op de achtergrond en kijkt mee bij je zoekopdrachten. Als je een artikel tegenkomt waar de bibliotheek een abonnement op heeft word je direct naar het inlogscherm van de hogeschool gestuurd. Na inloggen krijg je het volledige artikel te zien. Ook geeft Library Access links naar beschikbare informatie in andere databanken.

Met Library Access heb je dus overal toegang; thuis of op je stageplek en geef je een boost aan je onderzoek met waardevolle wetenschappelijke publicaties. De tool is beschikbaar voor Google Chrome, Safari, Opera en Firefox.

Download de tool op de website van de bibliotheek.

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)

De DiZ (Doorzoek informatiebronnen Zuyd) is de zoekmachine van Zuyd Bibliotheek, waarmee je via één zoekbalk zowel de bibliotheekcatalogus als een groot aantal databanken in één keer kunt doorzoeken.

InfoClip Zuyd Bibliotheek, locatie Nieuw Eyckholt

Bekijk onderstaande InfoClip om een volledig beeld te krijgen van de dienstverlening van Zuyd Bibliotheek, locatie Nieuw Eyckholt.

Module: Kennismaken met Zuyd Bibliotheek

Welkom bij de module Kennismaken met Zuyd BibliotheekDeze module is onderdeel van de leerlijn Informatievaardigheden. De studietijd is ongeveer 20 minuten.

Leerdoelen:

Na deze module te hebben voltooid, ben je op de hoogte van:

  • de locaties en openingstijden van Zuyd Bibliotheek
  • de inhoud van de bibliotheekwebsite (https://bibliotheek.zuyd.nl)
  • de leenmogelijkheden van Zuyd Bibliotheek
  • de off-campus toegang tot digitale informatie (thuistoegang)
  • de diverse zoekmogelijkheden in de bibliotheekcollecties

Website Zuyd Bibliotheek

Bezoek de website van Zuyd Bibliotheek voor meer informatie over auteursrecht, praktijkgericht onderzoek en informatievaardigheden en om snel en gemakkelijk toegang te krijgen tot de catalogus van Zuyd Bibliotheek, de DiZ (Doorzoek informatiebronnen Zuyd) en de diverse databanken waarop Zuyd een licentie heeft.

Nieuw in de collectie van Zuyd Bibliotheek

He Chemisch Practicum (van Ronald Udo en Rene Leene)

In dit boek komt een groot aantal laboratoriumtechnieken en meet- en analysemethoden aan bod. Daarnaast wordt ruim aandacht besteed aan het voorbereiden van praktisch werk en het verwerken van waarnemingsresultaten. Veiligheid staat daarbij voorop: er wordt uitgebreid ingegaan op de consequenties van de Arbo-wetgeving. Nog niet eerder verscheen een laboratoriumhandboek met zon schat aan praktische gegevens. Deze vijfde druk is volledig geactualiseerd, met toevoeging van enkele instrumentele technieken en meer aandacht voor chemisch rekenwerk en verslaggeving.

Plaatsingscode: 532.1 Udo

Concise Chemical Thermodynamics (van A. P. H. Peters)

In deze nieuwste editie worden problemen die het moeilijkst zijn gebleken voor studenten opnieuw uitgewerkt en worden verschillende nieuwe problemen toegevoegd om complexe gebieden verder uit te diepen. Het boek bevat ook een bijgewerkte lijst met leesaanbevelingen. Dit boek, dat gelijke tred houdt met nieuwe technologie en de verschuiving naar groene chemie, biedt een actuele behandeling van een fundamenteel onderwerp.

Plaatsingscode: 534 Pete
(Klik HIER voor het E-boek)

Chemistry (onder redactie van Jill Robinson, John McMurry en Robert Fay)

Dit boek, bekend om zijn beknopte en eensgezinde auteursstem, conceptuele focus, uitgebreide uitgewerkte voorbeelden en grondig opgebouwde verbanden tussen organische, biologische en algemene chemie, benadrukt de toepassing van chemie in het leven en de loopbaan van studenten. Hoofdauteur Jill Robinson versterkt de oriëntatie voor studenten door meer boeiende, actieve leermogelijkheden voor studenten en docenten te creëren. In deze 8e editie maakt Robinson gebruik van haar uitzonderlijke onderwijsvaardigheden om nieuwe interactieve ervaringen te bieden die de vooroordelen van studenten helpen identificeren en aanpakken.

Plaatsingscode: 541 Chem

Polymeren van keten tot kunststof (van A. K. van der Vegt en L. E. Govaert)

Om de eigenschappen van kunststoffen in de praktijk te kunnen begrijpen is een goede kennis van het gedrag van polymeren onmisbaar, een gedrag dat in een aantal opzichten sterk afwijkt van dat van andere stoffen. In dit boek wordt gepoogd een eerste inzicht te geven in de eigenschappen van polymeren, zoals die enerzijds beheerst worden door de moleculaire structuur, en zoals ze anderzijds bepalend zijn voor het praktische gedrag van kunststoffen, hetzij in de verwerking, hetzij in de eigenschappen van het eindproduct. 

Plaatsingscode: 542.5 Vegt
(Klik HIER voor het E-boek)

Klein's Organic Chemistry (van David Klein)

Dit boek is niet slechts een compilatie van principes, maar eerder een gedisciplineerde methode van denken en analyseren. Succes in organische chemie vereist beheersing van twee kernaspecten: fundamentele concepten en de vaardigheden die nodig zijn om die concepten toe te passen en problemen op te lossen. Dit boek gebruikt een op vaardigheden gebaseerde benadering om de kloof tussen theorie en praktijk te overbruggen. Het biedt een uitgebreide behandeling van de principes en helpt studenten vaardig te worden in het methodisch benaderen van nieuwe situaties op basis van een repertoire aan vaardigheden.

Plaatsingscode: 546 Klei

Biology: A Global Approach (van Neil Campbell, Lisa Urry, Michael Cain, Steven Wasserman en Peter Minorsky)

Dit boek weerspiegelt de meest recente ontwikkelingen in het vakgebied, met kenmerkende en nieuwe functies die inhoud, interactieve hulpmiddelen en activiteiten introduceren om je te helpen een enorme hoeveelheid informatie te ordenen en complexe concepten toegankelijker, boeiender en spannender te maken. Het tekstboek, dat bekend staat om de strategische integratie van tekst en afbeeldingen, moedigt je aan om je individuele leervaardigheden en het vertrouwen om deel te nemen aan groepsdiscussies en opdrachten op te bouwen en nodigt je uit tot een actief proces van onderzoek en leren.

Plaatsingscode: 570.1 Biol

Biochemistry: A Short Course (van John Tymoczko, Jeremy Berg, Gregory Gatto en Lubert Stryer)

Gebaseerd op de klassieke tekst van Lubert Stryer en voortgezet door John Tymoczko en Jeremy Berg, richt dit boek zich op de belangrijkste onderwerpen van een cursus biochemie van één semester. Met zijn korte hoofdstukken en relevante voorbeelden is het uniek effectief om studenten te helpen het verband te zien tussen de biochemie die ze bestuderen en hun eigen leven. Deze nieuwe editie houdt rekening met recente ontdekkingen en ontwikkelingen die onze manier van denken over de fundamentele concepten in de biochemie en de menselijke gezondheid hebben veranderd.

Plaatsingscode: 573.4 Bioc

Klinische chemie en hematologie voor analisten: Deel 1 (van Edwin ten Boekel en Bauke Boer)

Deze derde druk van Klinische chemie en hematologie voor analisten: Deel 1 is op enkele vlakken herzien. Op basis van nieuwe ontwikkelingen binnen het vak zijn er extra paragrafen toegevoegd aan de hoofdstukken 9, 15 en 18. De oorspronkelijke opzet van de hoofdstukken is niet fundamenteel gewijzigd. De hoofdstukken zijn op elkaar afgestemd, maar je kunt ze ook afzonderlijk lezen. Het boek bevat naast basiskennis ook verdiepingsstof, aangegeven in aparte, blauwe kaders. 

Plaatsingscode: 608 Boek

Klinische chemie en hematologie voor analisten: Deel 2 (van Edwin ten Boekel en Bauke Boer)

Deze derde druk van Klinische chemie en hematologie voor analisten: Deel 2 is ten opzichte van de tweede druk op enkele vlakken herzien. Op basis van nieuwe ontwikkelingen binnen het vak zijn er extra paragrafen toegevoegd aan de hoofdstukken 4, 9, 12 en 16. Hoofdstuk 1, 2 en 15 zijn inhoudelijk hier en daar aangepast. De overige hoofdstukken hebben nauwelijks of slechts enkele kleine aanpassingen ondergaan.

Plaatsingscode: 608 Boek

Immunology for Medical Students (van Matthew Helbert)

Deze bijgewerkte editie geeft op effectieve wijze uitleg over complexe immunologische onderwerpen en hun relevantie voor de klinische praktijk. Met precies de juiste hoeveelheid details voor de drukke medische student van vandaag, biedt het state-of-the-art dekking van de nieuwste wetenschappelijke en klinische kennis in het vakgebied. Gedetailleerde en verklarende illustraties, gecombineerd met klinisch relevante voorbeelden en casussen, bieden een uniek begrip van het menselijk immuunsysteem en zijn rol in de bescherming tegen ziekten.

Plaatsingscode: 608.3 Helb
(Klik HIER voor het E-boek)

Procestechniek deel 1: voor Operator C (van Vapro)

Dit theorieboek geeft een beeld van procestechniek waar operators mee te maken krijgen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: massabalansen, warmteoverdracht, stroming en energiebalansen.

Plaatsingscode: 644.3 Vapr

Procestechniek deel 2: voor Operator C (van Vapro)

Dit theorieboek geeft een beeld van procestechniek waar operators mee te maken krijgen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn: destillatie en rectificatie, drogen en bevochtigen, extractie, bezinken, filtratie, reactorkunde en absorptie.

Plaatsingscode: 644.3 Vapr

Materials Science and Engineering: An Introduction (van William Callister en David Rethwisch)

Dit boek bevordert het begrip van studenten van de drie primaire soorten materialen (metalen, keramiek en polymeren) en composieten, evenals de relaties die bestaan tussen de structurele elementen van materialen en hun eigenschappen. De 10e editie biedt nieuwe of bijgewerkte informatie over een aantal onderwerpen, waaronder: het materiaalparadigma en materiaalselectietabellen, 3D-printen en additieve productie, biomaterialen, recyclingkwesties en het Hall-effect.

Plaatsingscode: 670.1 Call
(Klik HIER voor het E-boek)

Introduction to Chemical Engineering (van C. M. van 't Land)

Dit boek is een ideale bron voor diegenen die de gaten in hun opleiding willen vullen, zodat ze zich volledig kunnen bezighouden met zaken die betrekking hebben op chemische technologie. Dit boek is gebaseerd op een inleidende cursus die is ontworpen om scheikundigen te helpen bekend te raken met aspecten van chemische fabrieken. Het boek richt zich specifiek op transportverschijnselen, mengen en roeren, chemische reactoren en scheidingsprocessen.

(Klik HIER voor het E-boek)

Evenementenagenda

--------------------------------------------------------------

Verdere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek