LibGuides: Marktinformatie: Introductie

Introductie Marktinformatie

Hotels gebruiken verschillende vormen van informatie om beslissingen op het gebied van prijsbeleid, marketing en Revenue Management te baseren. Je vindt hier informatie over de systemen die ook door het THCB gebruikt worden. Dit helpt je om je eigen adviezen voor opdrachten in bijvoorbeeld Module 1 te formuleren.

Hosta - online

HOSTA 2023 : the Benelux Hotel Industry The Hosta report provides relevant information for hoteliers, investors, bankers, property developers, local authorities, industry organizations and other interested parties in the upper and middle class hotel business in the Benelux. The 46th Hosta report contains information concerning the fiscal year 2022.
HOSTA 2022 : the Benelux Hotel Industry The Hosta report provides relevant information for hoteliers, investors, bankers, property developers, local authorities, industry organizations and other interested parties in the upper and middle class hotel business in the Benelux. The 45th Hosta report contains information concerning the fiscal year 2021.
HOSTA 2021 : the Benelux Hotel Industry The Hosta report provides relevant information for hoteliers, investors, bankers, property developers, local authorities, industry organizations and other interested parties in the upper and middle class hotel business in the Benelux. The 44th Hosta report contains information concerning the fiscal year 2020.
HOSTA 2020 : the Benelux Hotel Industry The Hosta report provides relevant information for hoteliers, investors, bankers, property developers, local authorities, industry organizations and other interested parties in the upper and middle class hotel business in the Benelux. The 43rd Hosta report contains information concerning the fiscal year 2019.
HOSTA 2019 : the Benelux Hotel Industry The Hosta report provides relevant information for hoteliers, investors, bankers, property developers, local authorities, industry organizations and other interested parties in the upper and middle class hotel business in the Benelux. The 42nd Hosta report contains information concerning the fiscal year 2018.
HOSTA 2018 : the Benelux Hotel Industry The Hosta report provides relevant information for hoteliers, investors, bankers, property developers, local authorities, industry organizations and other interested parties in the upper and middle class hotel business in the Benelux. The 41th Hosta report contains information concerning the fiscal year 2017.
HOSTA 2017 : the Benelux Hotel Industry The Hosta report provides relevant information for hoteliers, investors, bankers, property developers, local authorities, industry organizations and other interested parties in the upper and middle class hotel business in the Benelux. The 40th Hosta report contains information concerning the fiscal year 2016.
HOSTA 2016 : the Benelux Hotel Industry The Hosta report provides relevant information for hoteliers, investors, bankers, property developers, local authorities, industry organizations and other interested parties in the upper and middle class hotel business in the Benelux. The 39th Hosta report contains information concerning the fiscal year 2015.
HOSTA 2015 : the Benelux Hotel Industry The Hosta report provides relevant information for hoteliers, investors, bankers, property developers, local authorities, industry organizations and other interested parties in the upper and middle class hotel business in the Benelux. The 38th Hosta report contains information concerning the fiscal year 2014.

Hosta - boek

HOSTA ...: the Benelux hotel industry ... by Horwath
ISBN: 9789082261332
Het HOSTA rapport is een publicatie van adviesbureau Horwath HTL. Het rapport geeft de resultaten weer van de hotellerie in Nederland, België en Luxemburg. Aan het onderzoek hebben bijna 500 drie-, vier- en vijfsterrenhotels in de Benelux meegewerkt.

THCB Systems

Hier tref je de inlog gegevens aan van systemen die je in module 1 tijdens je praktijkdiensten gebruikt.

CLOCK PMS
Login naar het Property Management Systeem van THCB.
Revinate
Login naar de Revinate omgeving van het THCB, waar je inzicht krijgt in de Online reputatie.
STR
Login naar de STR omgeving van het THCB, waarin je inzicht krijgt in de (dagelijkse, maandelijkse en jaarlijkse) historische prestatie van het THCB op het gebied van Occupancy, Average Daily Rate and Revenu Per Available Room vergeleken met hun concurrenten.
OTA Insight
Login naar OTA Insight, een systeem dat kamerprijzen op verschillende verkoopkanalen (OTA’s, Online Travel Agencies) vergelijkt met de prijs van concurrenten. Rechtsboven kun je selecteren welk hotel je wilt zien. We proberen zoveel mogelijk projecthotels (o.a. THCB, Oostwegel Collection) welke in verschillende modules centraal staan toe te voegen. De informatie wordt iedere nacht automatisch bijgewerkt. Let op, dit zijn gepubliceerde prijzen en dus geen Average Daily Rates.