Skip to Main Content

Module GenAI en literatuuronderzoek
Generatieve AI en literatuuronderzoek
De module generatieve AI en literatuuronderzoek biedt handvatten voor het verantwoord gebruiken van GenAI-tools, zoals Copilot. Deze module is onderdeel van de leerlijn Informatievaardigheden.
Webinarreeks AI en ethiek
Volg de (vernieuwde) Nationale AI-cursus
Nationale AI-cursus
Kunstmatige intelligentie wordt de meest ingrijpende technologische ontwikkeling van onze tijd. Toch heeft nog niet iedereen een goed beeld van hoe ze dit kunnen gebruiken. Deze module maakt AI begrijpelijk voor iedereen.
E-learning studenten: Responsible use of GenAI
AI voor studenten
AI voor studenten - Tom Naberink (HAN)
Tom Naberink is docent op de HAN en expert op het gebied van AI in het onderwijs. Hij heeft de sites aivoordocenten.nl, aivoorstudenten.nl en aivoorleerlingen.nl opgezet. Daarnaast heeft hij ook een succesvolle podcast: het AI-tussenuurtje.
Je kent hem verder van al zijn exerpimenten / pilots die hij draait:
– HBO-scriptie in 5 uur (o.a. link en link)
– Master-scriptie in 1 weekend (o.a. link)
– AI-docenten voor het VO (zie o.a. link)
– Prompts en GPTs voor studenten en docenten (o.a. link, link en link)
– Artikelen op https://aivoordocenten.com/media
– Pilot met AI bij het afstuderen (o.a. link en link)
– En nog veel meer! /
De visie van Tom is dat studenten te weinig worden begeleid in het gebruik van AI. Dit is een kwalijke zaak want AI wordt enorm belangrijk in veel werkgebieden. AI gaat niet meer weg, sterker nog, AI wordt alleen nog maar beter. Het is daarom erg belangrijk dat jullie dit leren te gebruiken.
Aarhus Universitet - Learn GenAI course
Learn GenAI course
eLearning over het gebruik van GenAI vanuit een hoger onderwijsperspectief.
E-learning docenten: The impact of GenAI
The impact of GenAI on higher education
Deze e-module is bedoeld voor onderwijzend personeel dat meer wil leren over het verantwoord gebruiken van GenAI en over de impact ervan op het hoger onderwijs.
AI Pedagogy Project
AI Pedagogy Project - metaLAB at Harvard
Hoe nemen we weloverwogen, bewuste beslissingen over de rol van AI in de klas? Hoe kunnen leerlingen een kritische relatie met deze tools ontwikkelen? Hoe kunnen fantasierijke toepassingen van AI-technologieën het leren verbeteren? Het AI Pedagogy Project helpt docenten om hun studenten te betrekken in gesprekken over de mogelijkheden en beperkingen van AI, op basis van praktijkexperimenten.
AI in het onderwijs (webinar)
AI in het onderwijs
Patrick bespreekt de impact van AI op toetsing en onderwijs, terwijl Annelies de groeiende AI-community en maandelijkse AI-activiteiten benadrukt. Patrick merkt op dat AI het onderwijs verandert, vergelijkbaar met de impact van corona. Annelies benadrukt dat digitalisering en inclusie cruciaal zijn voor de toekomst. Beide instellingen werken aan beleid en workshops om docenten en studenten te ondersteunen in het gebruik van AI. Ze pleiten voor meer samenwerking en kennisdeling binnen en buiten hun instellingen.
www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek