Goed dat je deze LibGuide hebt gevonden! Je vindt hier een overzicht van informatiebronnen die relevant zijn voor studenten van de Vertaalacademie.
Hierbij gaat het bijvoorbeeld om:
Deze LibGuide wordt regelmatig geüpdatet, dus kom hier vooral terug. 😊
DiZ is de Zuyd Bibliotheek zoekmachine waarmee je via één zoekbalk zowel de bibliotheekcatalogus als een groot aantal databanken kunt doorzoeken.
Google Scholar biedt een eenvoudige manier om te zoeken naar wetenschappelijke literatuur via één zoekbalk. Je kunt deze zoekmachine automatisch laten zoeken naar bronnen waartoe je toegang hebt via Zuyd.
Direct toegang tot fulltext artikelen en publicaties, ook in Scholar.
Lean Library Access is een extensie voor je webbrowser. Deze kijkt mee bij je zoekopdrachten. Als je een artikel tegenkomt waar de bibliotheek een abonnement op heeft, kun je direct inloggen via Zuyd. Nu krijg je het volledige artikel te zien.
► Download op onze website.
Wist je dat je via de website van Van Dale toegang hebt tot het volledige pakket onlinewoordenboeken van Van Dale? Onder andere de Dikke Van Dale, het Synoniemenwoordenboek en verschillende vertaalwoordenboeken kun je onbeperkt gebruiken. Dankzij Zuyd kun je dus veel hulpmiddelen gebruiken bij het vertalen!
► Klik hier om naar Van Dale online te gaan
Als vertaalstudent maak je natuurlijk veel gebruik van vertaalmachines. Maar ben jij je bewust van welke vragen je jezelf moet stellen om dit ook verantwoord te doen? En weet je hoe om te gaan met verschillende mogelijke knelpunten?
► Bekijk nu de nieuwe LibGuide Machinevertalingen!
► Laat het weten als je vragen of tips hebt.
📰
Maak jij wel eens gebruik van de krantenbank Nexis Uni? Via dit platform heb je toegang tot een internationaal, betrouwbaar krantenarchief. Probeer het zelf uit en doorzoek deze krantenbank. 🧐
► Ideaal als je bijvoorbeeld op zoek bent naar teksten die het vertalen waard zijn.
► Hoe gebruik je Nexis Uni? Dat leer je via deze online cursus!
Volg de korte module “Kennismaken met Zuyd Bibliotheek” voor een introductie tot de mogelijkheden van de (digitale) bibliotheek. Het volgen van de module duurt ongeveer 20 minuten.