Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Vertaalacademie: Home

Home

Bibliotheekgids met informatiebronnen voor de Vertaalacademie van de faculteit International Business and Communication Maastricht. Je vindt hier een overzicht van boeken, databanken, websites, video's en weblogs. Attenderingen op updates en nieuwe informatie in deze LibGuide vind je hier.

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)


DiZ is de Zuyd Bibliotheek zoekmachine waarmee je via één zoekbalk zowel de bibliotheekcatalogus als een groot aantal databanken kunt doorzoeken.

Doorzoek Catalogus Zuyd Bibliotheek

Google Scholar

Google Scholar Search

Google Scholar biedt een eenvoudige manier om te zoeken naar wetenschappelijke literatuur vanuit één zoekvak.

► Uitleg: Full-text@Zuyd in Google Scholar

Thuistoegang e-bronnen Zuyd Bibliotheek

Hoe kan ik thuis werken met de bronnen van Zuyd Bibliotheek?
 

EZproxy

E-bronnen waarvoor de bibliotheek een licentie heeft afgesloten zijn thuis beschikbaar via speciale Zuyd EZproxy links. De A-Z lijst van databases, die je op de bibliotheekwebsite kunt vinden, maakt gebruik van die speciale links,
 

Vind je het het zoeken naar informatie via de A-Z lijst van databases onhandig, installeer dan de Library Access browser extensie.

Library Access is een tool die ondersteuning biedt bij het toegang krijgen tot online informatie (artikelen, e-books, databases). Kom je bij het zoeken naar artikelen of boeken bij een beschrijving waarvoor toegang via Zuyd Bibliotheek is geregeld, dan verschijnt er een pop-up en kun je doorklikken naar de volledige tekst.

Zoeken in DiZ : kennisclip

Library Access : kennisclip

Studentproducten

Alle beschikbare stageverslagen van de Vertaalacademie zijn opgenomen in een repository die doorzoekbaar is via een zoekbalk op de website van de bibliotheek.

► Stageverslag Taalstage VAC

► Stageverslag Externe Vertaalstage VAC

Beroepsverenigingen

► NGTV
Nederlands Genootschap van Tolken en Vertalers

► VZV
Vereniging Zelfstandige Vertalers

► SIVG
Vereniging Zelfstandige Vertalers

► SVVT
Netwerkorganisatie van en voor Nederlandse vertaalsters en tolken

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek