Skip to main content

Geestelijke GezondheidsZorg: Home

Over deze LibGuide

In deze LibGuide staat een overzicht van diverse informatiebronnen die relevant zijn voor de opleiding GGZ / POH-GGZ. De meeste bronnen zijn openbaar toegankelijk. Databanken waar Zuyd een licentie op heeft kunnen enkel benaderd worden door studenten van Zuyd (zodra ze met hun Zuyd account zijn aangemeld).

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)

Nieuws

Scoop.it! is een handige tool om nieuws te maken, te verzamelen en te publiceren.
Wil je op de hoogte worden gehouden van de laatste GGZ-nieuwtjes, abonneer je dan op deze Scoop!

Nieuw in onze boekenrek...

  Titel: Vals alarm, leven met een dwangstoornis
  Auteur: Menno Oosterhoff
​  Druk: 2e dr. 2017
  Plaatsingscode: 606.31 Oost

 

Wat gaat er om in mensen met een dwangstoornis? Dwangstoornis is vooral bekend inde vorm van smetvrees of controledwang, maar er zijn er meer. Intrigerende verschijningsvormen zoals ongewenste indringende voorstellingen over agressie of seks, permanente angst een ongeluk te veroorzaken, overgevoeligheid voor onvolledigheid en dwang om handelingen steeds opnieuw te doen.

  Titel: Zorgboek Dwang
  Druk: 3e dr. 2016
  Auteur: Stichting September
  Plaatsingscode: 606.31 Dwan

 


Keer op keer uw handen móeten wassen, dingen móeten controleren,in gedachten tellen en op een even getal móeten uitkomen...Dit zijn maar een paar voorbeelden van dwang, een een ernstige psychische aandoening waar mensen - en hun naasten - erg onder te lijden hebben.

   Titel: De APA-richtlijnen uitgelegd: een praktische handleiding voor
   bronvermelding in het hoger onderwijs.
   Druk: 1e dr. 2017
​   Auteur: Werkgroep APA
   Plaatsingscode: 300.6 Werk
   


Dit zeer handig én praktisch boekje kan je lenen bij Zuyd Hogeschool: Plaatsingscode 300.6 Werk. Er is ook een online versie beschikbaar voor de Zuyd studenten (mits je inlogt met je Zuyd account). Klik HIER voor de online versie.

Stemmingsklachten   Titel: Stemmingsklachten: Methoden, casuïstiek en oefeningen
​   Auteur: Corrie Baas
   Druk: 1e dr. 2016
   Plaatsingscode: 606.3 BaasIn dit boek worden de verschillende vormen van stemmingsklachten per achterliggende problematiek uitgediept. De samenhang van verschillende klachten bij een aandoening komt helder en inzichtelijk aan bod. Toegepaste methoden laten zien hoe vicieuze cirkels doorbroken kunnen worden.Klik HIER voor vindplaats en beschikbaarheid bij Zuyd Hogeschool

   Titel: Help, mijn partner heeft een psychose!  
   Auteur: Stef Linsen
​   Druk: 1e dr. 
   Plaatsingscode: 606.31 LinsAls je als partner met psychose te maken hebt(gehad),dan voelt dat alsof je in een web verstrikt bent geraakt. Je wordt overrompeld door alle verschillende, verwarrende dingen. In dit boek staat eerlijk wat psychose wel en niet is, de risico's en de diverse behandelmogelijkheden. Hoe en waar je hulp krijgt: mantelzorgers hebben het zwaar en zij verdienen meer ondersteuning.

Aanwinsten

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek