Onderzoek en rapportage - Ondernemingsplan (Accountancy | Finance &Control)

Publicaties onderzoek

Interviewen: Ontwerp, uitvoering en verwerking van gesprekken voor praktijkonderzoek by Verhoeven, Nel (Author)
Publication Date: 2024
Vragenlijsten by Brinkman, Joep (Author)
Publication Date: 2024

Publicaties Rapporteren

De 7 magische woorden: waarmee jij als tekstschrijver of marketeer jouw resultaten verhoogt by Tadema, Nicol (Author) Other Authors: Gestel, Miriam van (Illustrator), Migo, Marcel (Editor), Tienoven, Andrew van (Editor)
Publication Date: 2024

Competent studeren en afstuderen

Grenzeloos leren: Stage en studie in het buitenland by Brug, Frieda van (Auteur), Muis, Gerrieta (Auteur) Materiaal: Boek Boek Taal: Dutch Jaar: 2022, Assen Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum 2022-(-) Onderwerpen: Buitenland Studeren Stages 489.5 Exemplaren Omschrijving Verwante items Bibliotheek Ligne DZ36000093995064 Boeken- Vakliteratuur 489.5 Brug
Publication Date: 2022

E-Boeken onderzoek en onderzoeksmethoden : selectie van voorbeelden

E-boeken Onderzoeksmethoden E-boeken, full-text toegankelijk via EBSCO. Toegevoegd aan de collectie van Zuyd Bibliotheek.
Interviewen: Ontwerp, uitvoering en verwerking van gesprekken voor praktijkonderzoek by Verhoeven, Nel (Author)
Publication Date: 2024
Beleidsonderzoek in de praktijk: Een routekaart voor onderzoekers en beleidsambtenaren by Hoesel, Peter van (Author), Herold, Max (Author)
Publication Date: 2024

E-boeken, schrijven en rapporteren : selectie van voorbeelden

E-Bronnen Onderzoek

CORDIS The Community Research and Development Information Service (CORDIS) is the European Commission's primary source of results from the projects funded by the EU's framework programmes for research and innovation (FP1 to Horizon 2020).
more...less...
CORDIS has a rich and structured public repository with all project information held by the European Commission such as project factsheets, participants, reports, deliverables and links to open-access publications.
Dr Stat Dr.Stat is een cursus statistiek voor studenten in het hoger onderwijs. De cursus is gericht op eerstejaars studenten, maar is ook geschikt als aanvulling voor zij-instromers of als ‘opfrisser’ in de masterfase.
Kwalon KWALON is een onafhankelijke organisatie van onderzoekers en docenten aan universiteiten, hogescholen, onderzoeksbureaus en andere organisaties die zich bezighouden met reflectie op de methodologie van kwalitatief sociaalwetenschappelijk onderzoek. KWALON organiseert en stimuleert discussie en samenwerking tussen kwalitatief onderzoekers. Doel is het bevorderen van methodologisch verantwoord gebruik en de ontwikkeling van kwalitatieve onderzoeksmethoden.
Panteia, onderzoek en Advies
Data & Insights Nework
Stichting Economisch Onderzoek, SEO SEO Economisch Onderzoek is in 1949 vanuit de Economische Faculteit van de Universiteit van Amsterdam opgericht, om het doen van toegepast onderzoek te stimuleren. Daarmee is SEO een van de oudste economische onderzoeksbureaus van Nederland. Sinds de jaren tachtig is SEO Economisch Onderzoek een van de universiteit onafhankelijke stichting, al blijven de banden met de wetenschap nauw. De opdrachtgevers van SEO Economisch Onderzoek zijn zeer divers: we werken voor ministeries, bedrijven en instellingen in de non-profit sfeer, zowel nationaal als internationaal. SEO Economisch Onderzoek is onafhankelijk. We zijn niet aan bepaalde belangen of partijen gebonden en worden dus gevraagd voor onderzoek met een 'open vraag'. Om de onafhankelijkheid en de wetenschappelijke kwaliteit van onze rapporten te waarborgen zijn deze als regel openbaar.
SWOCC Zuyd Bibliotheek is begunstiger van SWOCC, daardoor zijn alle publicaties en artikelen online Full-text toegankelijk . Stuur een mail naar bibliotheek.ligne@zuyd.nl Voor de toegangscode
more...less...
Zuyd is begunstiger van SWOCC en heeft daardoor Full-Text toegang tot alle publicaties en informatie.
Vraag de inlogcode op via de mail van bibliotheek.ligne@zuyd.nl

E-Bronnen Rapporteren

Academische vaardigheden, schrijven Academische vaardigheden online door RU Groningen
Prakticum Academische vaardigheden Op deze website vind je materiaal voor het Practicum Academische Vaardigheden (PAV) van de bacheloropleidingen informatiewetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Voor de indeling op deze website worden de volgende vijf leerlijnen aangehouden: •Academische houding •Onderzoeksvaardigheden •Presentatievaardigheden •Projectvaardigheden •Schrijfvaardigheden Deze website is gedeeltelijk gebaseerd op de ‘Handleiding Wetenschappelijke Verslaglegging’ voor de bachelors Biologie, Biomedische wetenschappen en Psychobiologie en handleidingen van de andere opleidingen binnen het College of Science. Veel dank gaat uit naar de medewerkers Academische Vaardigheden voor het mogen gebruiken van hun handleidingen

AI Zoeken en vinden tools

Assistant by Scite Geeft referenties bij je zoekvraag, vanuit wetenschappelijke artikelen. Wel zelf goed controleren of de referenties aansluiten bij je zoekvraag.
Consensus Linkt je zoekvraag door naar wetenschappelijke artikelen. Maak wel hiervoor eerst een account aan.
Elicit Zoekt naar wetenschappelijk informatie en geeft je bronnen weer. Je moet hiervoor wel een account aanmaken

Databanken en repositories voor onderzoek, onderzoeksputput

Base - Bielefeld Academic Search Engine This link opens in a new window BASE is one of the world's most voluminous search engines especially for academic web resources. BASE provides more than 120 million documents from more than 6,000 sources. You can access the full texts of about 60% of the indexed documents for free (Open Access). BASE is operated by Bielefeld University Library.
Core This link opens in a new window CORE’s mission is to aggregate all open access research outputs from repositories and journals worldwide and make them available to the public. In this way CORE facilitates free unrestricted access to research for all.
DOAB - Directory of Open Access Books This link opens in a new window The primary aim of DOAB is to increase discoverability of Open Access books.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
European Union Open Data Portal This link opens in a new window The European Union Open Data Portal is the single point of access to a growing range of data from the institutions and other bodies of the European Union (EU). Data are free for you to use.
The portal provides a metadata catalogue giving access to data from the institutions and other bodies of the EU.
HBO-Kennisbank This link opens in a new window De HBO Kennisbank is de etalage van de hogescholen, biedt toegang tot kennisproducten van studenten, docenten en lectoren en vervult een brugfunctie tussen het toegepaste onderzoek en de beroepspraktijk. Zuyd Hogeschool participeert sinds 2008 in de HBO-Kennisbank.
OATD - Open Access Theses and Dissertations This link opens in a new window OATD.org aims to be the best possible resource for finding open access graduate theses and dissertations published around the world. Metadata (information about the theses) comes from over 1100 colleges, universities, and research institutions.
Paperity : open science aggregated This link opens in a new window Paperity is the first multi-disciplinary aggregator of Open Access journals and papers, "gold" and "hybrid".
Netherlands Research Portal op OpenAIRE CONNECT This link opens in a new window Nederlands Onderzoeksportaal op OpenAIRE CONNECT (opvolger van NARCIS), bevat de publicaties, datasets en projecten van de Nederlandse onderzoeksinstellingen. Het portaal heeft als doel om het Nederlandse onderzoek te verbinden met een brede gebruikersgroep van (inter)nationale onderzoekers, journalisten, beleidsmakers en bedrijven.
Web of Science This link opens in a new window Use this tool to evaluate the world's leading scientific and scholarly journals. It measures research influence and impact at the journal and category levels, and shows the relationship between citing and cited journals.

Repositories voor onderzoek

In deze repositories vind je artikelen en andere onderoeksoutput. In veel gevallen zijn ook de onderzoeksdata beschikbaar voor inzage en verder onderzoek.

Dans Data Stations Dans Data Stations, Voor de economische opleidingen alleen het data Station van Socia Sciences and Humanities relevant
Dimensions The world’s largest linked research information dataset 117m Publications 6m Grants 8m Datasets 159m Online Mentions 583K Policy Documents 622k Clinical Trials 135m Open Access, wel registreren
Figshare Platform voor samenwerken, delen van onderzoek en publiceren van onderzoek. Zuyd heeft een institutioneel account. Kijk hiervoor op de website van Zuyd Bibliotheek, portal Praktijkgericht Onderzoek voor meer informatie.
Google Dataset Search zoeken naar datasets, onderzoeksoutput.
Microsoft Academic Geeft belangrijkste auteurs, instellingen weer per onderwerp
OpenAire Discover open linked research. A comprehensive and open dataset of research information covering 149m publications, 19m research data, 332k research software items, from 124k data sources, linked to 3m grants and 183k organizations. All linked together through citations and semantics.
Re3data
Science Finder Vind onderzoek en onderzoekers in Nederland
Science Open Platform om OA onderzoeksoutput te delen en te publiceren
Semantic Scholar Scholars Building for Scholars What if the cure for an intractable cancer is hidden within the results of thousands of clinical studies? Our mission at Semantic Scholar is to accelerate scientific breakthroughs by helping scholars locate and understand the right research, make important connections, and overcome information overload. The rate of scientific publication is increasing every year, with more than 3 million papers published across 42,500 journals in 2018 alone. This unprecedented flow of information makes staying up-to-date with the scientific literature an increasingly pressing challenge for scholars. Semantic Scholar was launched in 2015 as a groundbreaking project at the Allen Institute for AI, a nonprofit research institute founded by philanthropist Paul G. Allen to develop AI that benefits the common good. Semantic Scholar is and always will be open and free for all to use – we believe this is the best way to help researchers increase their impact. Millions of scholars now rely on the tool each week.

Databanken met artikelen

Academic Search Ultimate This link opens in a new window A renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source Ultimate This link opens in a new window The most popular database for Full-Text business publications.
DOAJ : Directory of Open Access Journals This link opens in a new window This service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
Sage Journals (Sage Premier) This link opens in a new window SAGE Premier provides electronic access to 645+ SAGE journals with backfile to 1999. Search and browse journals by discipline, including journals in business, humanities, social sciences, and science, technology, and medicine.
ScienceDirect This link opens in a new window The world's leading full-text scientific database.
Taylor & Francis Online This link opens in a new window Taylor & Francis Online is a journal content platform that gives online access to all journals published by Taylor & Francis and Routledge, with a powerful search that makes it simple to discover the most relevant research for readers
Wiley Online Library This link opens in a new window Wiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.