EVOFenedexWij zijn ondernemersvereniging evofenedex. Het netwerk van Nederlandse handels- en productiebedrijven met een logistieke of internationale operatie. Wij zorgen ervoor dat onze leden hun logistiek optimaal organiseren en beter internationaal ondernemen.
Kennis DC LogistiekKennisDC Logistiek is een landelijk dekkende netwerk organisatie, een Publiek Privaat Samenwerkingsverband van 7 regionale KennisDC’s onder leiding van 7 hogescholen, verbonden met en gesteund door hun partners, bedrijven, kennisinstellingen (ROC's en Universiteiten), intermediaire partners en regionale overheden.
Managementsite KennisbankVergroot uw kennis en persoonlijke effectiviteit met de selectie van het beste uit ManagementSite. Overzicht van de verzamelde kennis en ervaring op basis van de 120 meest gebruikte zoekwoorden. De oogst van 20 jaar publiceren door 1.400 professionals en wetenschappers.
Met compacte samenvattingen door de redactie. Tevens de slimste ‘Tips en tricks’ en de meest besproken en gelezen artikelen per onderwerp.
Nederland Distributie Land, NDLOnder de naam Holland International Distribution Council (HIDC) promoot Nederland Distributieland (NDL) Nederland als ‘Your logistics gateway to Europe’ in het buitenland. Dit doen we met het bieden van solide advies, praktische hulp en gerichte matchmaking. We geven advies aan buitenlandse verladers die hun producten (willen) afzetten op de Europese markt en bieden hulp bij het opzetten of herstructureren van hun Europese distributie. We vervullen de rol van matchmaker door bedrijven in het buitenland direct of indirect in contact te brengen met onze leden, zodat beide partijen nieuwe contracten kunnen afsluiten.
NEVI KennislabNEVI Kennislab, alles wat je wilt weten over inkoop en supply management
Op zoek naar actuele en relevante kennis over inkoop en supply management? NEVI Kennislab is dé kennisbron voor inkoop- en supply management professionals. Het NEVI Kennislab is een online platform waar je informatie deelt en vindt. Jij als inkoopprofessional blijft je op deze manier ontwikkelen én er ontstaat een energiek netwerk met veel impact. In het NEVI Kennislab is alle kennis van context voorzien en gefilterd op relevantie en toepasbaarheid. Je vindt er vakkennis, begrippen, artikelen uit Deal!, onderzoeken, NEVI Talks video’s, handige tools en onze innovatiepartners.
Topsector LogistiekMet een toegevoegde waarde van 53 miljard euro per jaar en 646.000 arbeidsplaatsen is de logistiek van groot economisch belang. Dat zijn niet alleen bedrijven die producten vervoeren of overslaan, maar ook logistieke en supplychainfuncties binnen verladende bedrijven. De Topsector Logistiek ondersteunt bedrijven uit de andere (top)sectoren; hun kosten bestaan voor 8-18% uit logistiek. Voor deze bedrijven is goede logistiek bepalend voor de tijdigheid en leverbetrouwbaarheid en daarmee voor hun marktpositie.
De Topsector Logistiek wil maximaal bijdragen aan het versterken van de internationale concurrentiepositie van Nederland.
Transport en Logistiek Nederland, TLNTransport en Logistiek Nederland (TLN) is dé ondernemersorganisatie voor wegtransport-bedrijven en logistiek dienstverleners. TLN is een vereniging met 5.500 leden.
Missie van TLN
TLN werkt aan een gunstig ondernemersklimaat in Nederland en Europa. TLN ondersteunt en verbindt ondernemers in de transport en logistiek-sector.
ZBC KennisbankArtikelen, informatie en whitepapers over management en organisatie
EURO Journal on Transportation and LogisticsISSN: 2192-4376; 2192-4384
Onderwerp (Algemeen): Economics
Uitgever: Elsevier
Extra informatie
Onderwerp (Medisch)
Business and Economics -- Business and Economics (General) -- Commerce
Onderwerp (LC)
Social Sciences -- Commerce; Technology -- Engineering (General). Civil engineering (General) -- Transportation engineering
Volledige teksttoegang
DOAJ: Directory of Open Access Journals
2020-01-01 – heden
ScienceDirect Open Access Titles
2012-06-01 – heden
Springer Nature Complete Journals
2012-06-01 – 2019-12-31
Journal of Business LogisticsISSN: 0735-3766; 2158-1592
Onderwerp (Algemeen): Business (General); Transportation
Uitgever: Wiley-Blackwell
Extra informatie
Onderwerp (Medisch)
Business and Economics -- Business and Economics (General); Engineering and Technology -- Transportation
Onderwerp (LC)
Social Sciences
Alternatieve titel
Business logistics
Volledige teksttoegang
Business Source Ultimate
1978-03-01 – heden (Vertraging volledige tekst: 1 jaar)
Wiley Online Library
2001-01-01 – heden
Journal of International Logistics and Tradehttps://publications.ebsco.com/details/1209867?alphamenufacet=&alphamenufacetcount=0&count=25&custId=ns001523&groupId=main&highlightTag=mark&includeFacets=true&isPeerReviewed=true&lang=nl&offset=1&orderBy=relevance&profileId=pfui&resourceTypeOptionSelected=1&search=logistic&searchField=titlename&searchtype=contains&subjectFacet[]=31111&subjectFacetSchemaFilter=tli
Logistics ResearchISSN: 1865-035X; 1865-0368
Onderwerp (Algemeen): Transportation
Uitgever: Springer Nature
Extra informatie
Onderwerp (Medisch)
Engineering and Technology -- Transportation
Onderwerp (LC)
Social Sciences -- Industries. Land use. Labor -- Management. Industrial management
Volledige teksttoegang
Business Source Ultimate
2016-03-14 – 2020-12-01
DOAJ: Directory of Open Access Journals
2014-01-01 – heden
Springer Nature Complete Journals
2009-03-01 – 2016-12-31
SpringerLink Journals Fully Open Access
2009-03-01 – 2016-12-01
Databanken Inkoop en logistiek
Academic Search UltimateThis link opens in a new windowA renowned scholarly resource providing superior full-text academic journals covering the major areas of academic research.
Business Source UltimateThis link opens in a new windowThe most popular database for Full-Text business publications.
Company.infoThis link opens in a new windowCompany.info bevat bedrijfsinformatie van Nederlandse organisaties met meer dan vijftig medewerkers of meer dan € 1 mln omzet. Daarnaast bevat het bedrijfsinformatie over internationale, veelal in Nederland actieve ondernemingen.
DOAJ : Directory of Open Access JournalsThis link opens in a new windowThis service covers free, full text, quality controlled scientific and scholarly journals. DOAJ aims to cover all subjects and languages.
Nexis Uni (formerly known as LexisNexis Academic - total news)This link opens in a new windowWith Nexis Uni you can access the full-text of Dutch and international newspapers and other news sources. Nexis Uni includes more than 2,500 newspapers from around the world, many of which are available online the same day as publication. More than 1,000 magazines and journals and over 600 newsletters also are available on Nexis Uni.
Sources like: De Volkskrant, Het Financieele Dagblad, The New York Times, Le Figaro, Der Spiegel, The Guardian, El Pais etc.Nexis Uni® tutorial: Learn the Fundamentals of Searching in Nexis Uni (lexisnexis.com)Nexis Uni® instructie: Leer de grondbeginselen van zoeken in Nexis Uni (lexisnexis.com)
ScienceDirectThis link opens in a new windowThe world's leading full-text scientific database.
Statista - The Statistics PortalThis link opens in a new windowStatista is one of the world’s largest statistics portals and provides you with a research tool to access data from (inter)national market research institutes.
Wiley Online LibraryThis link opens in a new windowWiley Online Library hosts the world's broadest and deepest multidisciplinary collection of online resources covering life, health and physical sciences, social science, and the humanities. Access Online Journals, view chapter summaries, download PDFs, save publications and chapters, search for related content, export citations, and click through to references.
E-boeken Commerciele Economie, collectie Zuyd Bibliotheek
Overzicht van E-boeken, opgenomen in de collectie van Zuyd Bibliotheek
