Skip to Main Content
It looks like you're using Internet Explorer 11 or older. This website works best with modern browsers such as the latest versions of Chrome, Firefox, Safari, and Edge. If you continue with this browser, you may see unexpected results.

Fysiotherapie: Home

Over deze LibGuide

In deze libguide vind je een overzicht van diverse informatiebronnen die relevant zijn voor de opleiding fysiotherapie. De meeste bronnen zijn openbaar toegankelijk. Databanken en e-journals met een licentie vereisen toegang met je Zuyd-account.

Doorzoek informatiebronnen Zuyd (DiZ)


DiZ is de Zuyd Bibliotheek zoekmachine waarmee je via één zoekbalk zowel de bibliotheekcatalogus als een groot aantal databanken kunt doorzoeken.

Waar begint je zoektocht? Website Zuyd Bibliotheek

Zuyd Bibliotheek digitaal binnen handbereik, altijd en overal

Direct toegang tot fulltext artikelen en publicaties. Werkt ook in Scholar! Installeer de extensie!

Library Access is een extensie (uitbreiding) voor je webbrowser. Deze werkt op de achtergrond en kijkt mee bij je zoekopdrachten. Als je een artikel tegenkomt waar de bibliotheek een abonnement op heeft word je direct naar het inlogscherm van de hogeschool gestuurd. Na inloggen krijg je het volledige artikel te zien. Ook geeft Library Access links naar beschikbare informatie in andere databanken.

Met Library Access heb je dus overal toegang; thuis of op je stageplek en geef je een boost aan je onderzoek met waardevolle wetenschappelijke publicaties. De tool is beschikbaar voor Google Chrome, Safari, Opera en Firefox.

Download de tool op de website van de bibliotheek.

E-book Beweeggedrag veranderen: hoe breng je mensen in beweging?

Ondanks het belang van sport en bewegen en het toenemende bewustzijn van een gezonde leefstijl, bewegen veel Nederlanders nog altijd te weinig. Mensen stimuleren om voldoende beweging in de dag te brengen is daarom belangrijk. Dit vraagt om gedragsverandering, wat niet altijd even makkelijk is. Als professional kun je hierin ondersteunen, dit e-book helpt je daarbij.

Nieuw in het boekenrek of digitaal ...

Handboek traumatisch hersenletsel

Dit boek geeft een overzicht van de diagnostiek, behandeling en gevolgen van traumatisch hersenletsel. De hoofdstukken zijn geschreven door landelijke experts, op basis van nationale en internationale literatuur en richtlijnen.

Digitaal voor Zuyd.

 

HERZIEN: Geriatrie in de fysiotherapie en kinesitherapie

Deze tweede, geheel herziene editie bestaat uit twee delen.
In het eerste deel komt de kennis aan bod over de reguliere veroudering, de rol en kracht van de therapeut, en het klinisch redeneren. Ook worden de veranderingen in de grofmotorische eigenschappen beschreven (spierfunctie,­ mobiliteit, posturale controle en uithoudingsvermogen) en een twaalftal bijzondere aandachtsgebieden zoals onder andere dementie, vallen, hulpmiddelen en farmacotherapie.

Online volgen in het tweede deel de vaardigheden op het gebied van onderzoek en behandeling. Daarin staat veelvoorkomende casuïstiek op cardiovasculair, respiratoir, orthopedisch, neurologisch en oncologisch vlak.

Plaatsingscode: 605.932 Geri

NIEUW: Beschrijvende en toetsende statistiek

Het begrijpen en interpreteren van tabellen en statistiek met SPSS.

In dit boek leggen de auteurs op heldere wijze uit hoe je de verschillende statistische analyses met SPSS kunt uitvoeren en hoe je de gevonden resultaten kunt interpreteren. Aan de hand van voorbeelden zie je hoe je de statistische gegevens vervolgens rapporteert.

Plaatsingscode: 517.2 Gron

NIEUW: Narbentherapie: Wundheilungs- und faszienorientierte Therapieansätze

Nicht jede Narbe ist komplikationslos verheilt, reißfest und stabil … Für ''Narben-Sorgenkinder'', die z.B. wuchern, jucken oder sich verkürzen, muss der Behandler spezielle Kenntnisse besitzen, um diese bestmöglich zu therapieren. Die Narbenspezialisten Nils Bringeland und David Boeger informieren Sie über Bindegewebe, Wundheilung und gezielte Narbentherapie. Sie zeigen präzise, wie Narben optimal behandelt werden.

Das Buch eignet sich für Physiotherapeuten und  Ergotherapeuten.

Plazierung: 613.9 Brin

HERZIEN: Revalidatie voor volwassenen

Dit betreft de tweede, volledig herziene editie. De bestaande hoofdstukken zijn geactualiseerd en er zijn een aantal nieuwe hoofdstukken toegevoegd. Zo is er nu aandacht voor het Post Intensive Care Syndroom, inclusief informatie ten aanzien van de revalidatie van COVID-19 patiënten. Daarnaast bevat het boek nu ook hoofdstukken omtrent arbeidsrevalidatie en patiëntenparticipatie.

Plaatsingscode: 612.1 Reva 
Ook digitaal voor Zuyd

Tijdschrift in de kijker.....

Physios Special THEMA : Werken aan grenzen

In de nieuwe editie vind je drie geaccrediteerde artikelen die in het teken van werken aan grenzen:

  • Extended scope, de rol van de fysiotherapeut bij taakherschikking in de gezondheidszorg
  • Post-intensive care syndroom, deel 2: Preventie en behandeling
  • (R)evolutie in beweegrichtlijnen voor personen met multiple sclerose

Ook zijn er drie niet-thematische, geaccrediteerde nascholingsartikelen in deze editie te vinden over:

  • Functioneel testen in de revalidatie van letsels aan de onderste extremiteiten
  • Toepassing en interpretatie van fysiotherapeutische diagnostische tests
  • Diagnostiek en therapie bij pijn in de duimregio

Lezen? Dit scholingstijdschrift staat ter inzage in de Zuyd bibliotheek.
Voorafgaande nummers kunnen geleend worden. Artikel nodig? Mail mij.

Stel je vraag

Of kom naar de bibliotheek.

Liesbeth Ramaekers
045-4006032
HBO-V
, ANP 
Fysiotherapie

Nieuwtjes uit de vakliteratuur volgen

WORD VOLGER !!

Dit is een digitale service die je attendeert op nieuwe vakliteratuur bij Zuyd.
Je kan (gratis) volger worden en zo op de hoogte blijven. klik op onderstaande link.
Je kan volger worden, door te klikken op “Follow”.  Dat hoeft niet met een facebook of twitteraccount (klik dan op "ik heb geen account"), maar kies bijvoorbeeld voor je Zuydmail adres.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek