In deze libguide vind je een overzicht van diverse informatiebronnen die relevant zijn voor de opleiding fysiotherapie. De meeste bronnen zijn openbaar toegankelijk. Databanken en e-journals met een licentie vereisen toegang met je Zuyd-account.
DiZ is de Zuyd Bibliotheek zoekmachine waarmee je via één zoekbalk zowel de bibliotheekcatalogus als een groot aantal databanken kunt doorzoeken.
Hoe kan ik thuis werken met de bronnen van Zuyd Bibliotheek?
Studenten en medewerkers van Zuyd die thuis willen werken met de bronnen van Zuyd Bibliotheek, kunnen toegang krijgen via:
Een alternatief voor EZ-proxy is:
► Library Access
Voeg Zuyd Bibliotheek toe aan je browser.
Bekijk de kennisclip!
Physios 3 | THEMA Wervelkolom |
MET:
* Het ‘zware’ leven van de lumbale disci intervertebrales. Deel 1. Functionele anatomie * Het lumbosacraal radiculair syndroom vanuit neurologisch perspectief * Osteoporose in beweging * Wat is de diagnostische waarde van de pijnlocatie bij lage rugpijn? * Beweeg- en leefstijltherapie bij niet-overdraagbare aandoeningen. De organisatie van een landelijk kwaliteitsnetwerk * Revalidatie in de eerste lijn van stabiele patiënten met chronisch hartfalen * Relevantie van beeldvorming in de diagnostiek van veelvoorkomende orthopedische klachten Lezen? Dit scholingstijdschrift staat ter inzage in de Zuyd bibliotheek.
Voorafgaande nummers kunnen geleend worden. |
Dit boek beschrijft de meest voorkomende peesaandoeningen van de bovenste extremiteit. Van iedere aandoening wordt een voorbeeldcasus beschreven met daarbij de symptomen en belangrijkste bevindingen van het functieonderzoek. Zo wordt duidelijk hoe de aandoening is te herkennen.
Als de beschreven aandoening kan worden behandeld met een oefenprogramma dan wordt deze in een apart hoofdstuk beschreven en geïllustreerd.
Plaatsingscode: 605.824 Fysi
New to this edition:
- All chapters updated and 20 new chapters added
- Concrete examples, cases and vignettes were added to bring discussions to life for the reader
- Reflection points strategically placed to assist readers to extend their insights and build learning from their own practical experiences and theoretical knowledge
- Devices of particular value to reflective practitioners and educators.
Plaatsingscode: 604 Clin
Measures of subjective health, well-being and quality of life are introduced along with analysis of their validity and reliability and the evidence for using each one. Throughout the book each measure is explained with a summary of how each one is scored and used, making this a one-stop guide to understanding health measurements, and the basic concepts behind measuring health, quality of life and well-being.
Plaatsingscode; 300.6 Bowl
Dit basisboek voor oefentherapie geeft beginnende fysiotherapeuten praktische richtlijnen om cliënten in beweging te brengen en te houden. Het boek is overzichtelijk en helpt om je de vaardigheden rond beweegagogiek eigen te maken en te onderbouwen met theoretische kaders en literatuur.
Plaatsingscode: 605.825 Nieu
Plaatsingscode: 599.71 Schm
Plaatsingscode: 601.61 Hoen
Direct toegang tot fulltext artikelen en publicaties. Werkt ook in Scholar! Installeer de extensie!
Library Access is een extensie (uitbreiding) voor je webbrowser. Deze werkt op de achtergrond en kijkt mee bij je zoekopdrachten. Als je een artikel tegenkomt waar de bibliotheek een abonnement op heeft word je direct naar het inlogscherm van de hogeschool gestuurd. Na inloggen krijg je het volledige artikel te zien. Ook geeft Library Access links naar beschikbare informatie in andere databanken.
Met Library Access heb je dus overal toegang; thuis of op je stageplek en geef je een boost aan je onderzoek met waardevolle wetenschappelijke publicaties. De tool is beschikbaar voor Google Chrome, Safari, Opera en Firefox.
Download de tool op de website van de bibliotheek.
WORD VOLGER !!
Dit is een digitale service die je attendeert op nieuwe vakliteratuur bij Zuyd.
Je kan (gratis) volger worden en zo op de hoogte blijven. klik op onderstaande link.
Je kan volger worden, door te klikken op “Follow”. Dat hoeft niet met een facebook of twitteraccount (klik dan op "ik heb geen account"), maar kies bijvoorbeeld voor je Zuydmail adres.