Skip to Main Content

Built Environment: Websites / Downloads

BetonLexicon

Het BetonLexicon, hét woordenboek voor de betonwereld, bestaat momenteel uit ruim 375 begrippen uit de cement- en betonwereld. Deze begrippen, die steeds worden geactualiseerd en aangevuld, bevatten naast een uitleg ook illustraties, foto’s en verwijzingen naar websites, vakliteratuur en regelgeving.

Bouwbesluitonline

Bouwbesluitonline altijd actueel en betrouwbaar. U kunt op deze pagina zowel de laatste versie van het Bouwbesluit als van het BBL raadplegen. Indien er wijzigingen worden doorgevoerd in het Bouwbesluit of in het BBL worden deze wijzigingen direct doorgevoerd op deze pagina.

Bouwproducten

Bouwproducten.nl biedt het grootste overzicht bouwtechnische producten in Nederland. Bouwproducten brengt beslissers en beïnvloeders binnen de bouwbranche in contact met leveranciers van producten. 

DigiGo BIM Loket

DigiGO is hét platform voor digitaal samenwerken in de gebouwde omgeving. Het is een netwerk van, voor en door professionals in de ontwerp, bouw-, en technieksector. 

DIN

DIN staat voor het Deutsches Institut für Normung, een normering afkomstig uit de Duitse techniekindustrie.

EIB Publicaties

EIB - Het Economisch Instituut voor de Bouw is een onderzoeksbureau voor toegepaste economische analyse. 

Euronorm.net

Euronorm.net is een digitaal informatieplatform voor wetgeving en normalisatie. 

Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging

NVB, Bouwfysici in Nederland en Vlaanderen zijn verenigd in een vakvereniging: De Nederlands Vlaamse Bouwfysica Vereniging, afgekort de NVBV. De vereniging is opgericht in 1989 door een aantal vakspecialisten met als doel de kennis en expertise binnen het vakgebied Bouwfysica te bevorderen, vergroten en verspreiden.

Website Bouwenmetinformatie

Bouwenmetinformatie is duurzaam informatiebeheer in de bouwkolom, voor bouw- en informatieprofessionals.

Website Minder Grondrisico

MinderGrondrisico, informatie en adviezen vanuit de werkgroep om risico's in grond en grondverzet te beheersen, door informatie over grond en ondergrond slim te verzamelen, te evalueren en transparant te delen.

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek