Skip to Main Content

Ergotherapie: Catalogus Zuyd bibliotheek

Catalogus Zuyd Bibliotheek

Via de catalogus van de Zuyd Bibliotheek kan je op zoek gaan naar publicaties die de bibliotheek in de collectie heeft: (e-)boeken, DVD's, scripties, digitale en papieren vakbladen en tijdschriften en nog veel meer. Bronnen die worden voorgeschreven in modules kan je via de catalogus zoeken. Het gaat hierbij om kwalitatief goede en betrouwbare bronnen.

In de korte kennisclips op deze pagina leer je hoe je (geavanceerd) kan zoeken en bronvermeldingen kan aanmaken volgens de APA-richtlijnen.

Module: Zoeken in de catalogus

Welkom bij de module Zoeken in de catalogusDeze module is onderdeel van de leerlijn Informatievaardigheden. De studietijd is ongeveer 20 minuten.

Inleiding:
In de bibliotheekcatalogus vind je beschrijvende informatie over de collectie boeken, tijdschriften, bladmuziek e.d. aanwezig in Zuyd Bibliotheek. Van boeken waarvan naast de gedrukte versie ook de digitale versie via Zuyd Bibliotheek beschikbaar is, vind je in de catalogus ook de link naar de digitale versie.

Leerdoelen:
Na deze module te hebben voltooid, kun je eenvoudig én geavanceerd zoeken in de catalogus.
Je bent op de hoogte van:

  • zoeken op onderwerp
  • correct combineren van zoektermen (booleaanse operatoren)
  • zoeken met een trunkatieteken

Kennisclip: Eenvoudig zoeken in de catalogus

Kennisclip: Zoeken op onderwerp in de catalogus

Kennisclip: Geavanceerd zoeken in de catalogus: Booleaans zoeken (meerdere zoektermen)

Kennisclip: Geavanceerd zoeken in de catalogus: Trunceren

Kennisclip: De bronvermelding vanuit de catalogus (citeren)

WorldCat

WorldCat-logo

WorldCat is een bron voor het vinden van unieke en betrouwbare materialen die je vaak nergens anders kunt vinden dan in een bibliotheek. En doordat WorldCat de collecties van duizenden bibliotheken op één plaats met elkaar verbindt, kan je gemakkelijk door alle bibliotheken ter wereld bladeren vanuit één eenvoudig zoekvak. Selecteer een titel, ga naar citeren|exporteren en kies vervolgens APA7 om de bronvermelding in de gewenste stijl te verkrijgen.

Kennisclips: WorldCat

www.zuyd.nl | Disclaimer | Over Zuyd Bibliotheek